Ægteskabet undermineres

Formanden for Danske Familieadvokater kritiserer i dag Statsforvaltningens håndtering af skilsmissesager. Det sker på baggrund af en undersøgelse, der viser, at 30 procent af de adspurgte skilsmisseforældre er utrygge ved sagsbehandlingen i Statsforvaltningen. Formanden går endda så vidt som til at sige, at hvis man ikke er uvenner, når man mødes i Statsforvaltningen, så er man det bagefter.

 

Det er alt sammen symptomatisk for den stedmoderlige behandling som ægteskabet efterhånden har fået. Regeringen har indført det skøre begreb straksskilsmisse, hvor ægteparret, hvis de ellers er enige ved at udfylde et skema på nettet og betale et gebyr på 900,- kr. kan blive skilt med omgående virkning. Børnenes tarv er der vist ikke nogen, der har skænket en tanke.

 

Samtidig har regeringen besluttet, at ægteskabet ikke længere et anliggende mellem mand og kone. Nu kan også to mænd eller to kvinder blive gift. Og muligheden for polygame ægteskaber åbner sig nu også så småt, efter en muslimsk mand har fået lov til at få familiesammenført sin kone fra hjemlandet, selvom han bor sammen med sin danske kone, som han er islamisk gift med. Nu flytter de tre så sammen i Nordjylland.

 

Ja, man må sige, at regeringen ikke er særligt optaget af at forsvare ægteskabets status. Ægteskabet burde ellers være fundamentet for familien og dermed for en tryg opvækst for vores børn. Men i stedet er regeringen optaget af at være ”moderne” og samtidig paradoksalt nok acceptere familiemønstre, som har deres rod i forhold på den arabiske halvø i 600-tallet!