At resignere eller kæmpe; dét er spørgsmålet

”Engang du herre var i hele Norden, bød over England; nu du kaldes svag”. Rammende og præcist satte H. C. Andersen ord på historiens tyngende territoriale realitet. Og ak, hvor har vi tabt. Men hvor vi har kæmpet, døet, stridt og grædt hver eneste gang. I 1658, 1814, i 1864. Kun 1920 skiller sig ud som et glædens år, hvor det tabte Sønderjylland vendte hjem.

Sigende er det dog, at vi aldrig har opgivet land uden kamp; uden modvilje. Kun under radikal indflydelse har vor regering sveget den national pligt; i 1940 blev landet med uartikuleret accept besat af nazisterne og 20 år forinden arbejdede de selvsamme mænd aktivt imod en genforening, der kunne have været større. Den internationale stemning var med os; men Zahle takkede nej. Intet parti har som det radikale med succes svigtet, hvad der for os er fædreland; for dem territorium. Ånd og historie versus jord og matrikel.

Ingen har som de radikale erkendt nederlaget, før det var tabt. Beredt vejen; resigneret og strakt våben. Og i dette, vor histories lys bringer det følgelig konnotationer med sig, når en partileder erklærer hovedstaden delvist tabt. Især når erklæringen kommer fra en erklæret nationalsindet. Har hun alene svøbt sig i disse nationale klæder, for i realiteten at begå sig med radikalismens defaitisme? Thi hvad skal det nytte at kæmpe for Nørrebro? Er det ikke allerede tabt, som Sønderjylland var det for Zahle helt frem til den realiserede genforening?

Vermund taler sikkert i demografiske termer, når hun opsiger sin troskabsed. Og sandelig er der meget på Nørrebro, der kan synes fortvivlet. Årets parade kunne ikke passere. Den ene mere islam-radikale galning efter den anden synes udklækket i denne herostratiske kendte bydel, hvor mellemøstligt udseende veksler mellem halal-butikker, kebabudsalg, gadebander, tæppehandlere og uromagere. Og dog er der noget bekymrende over Vermunds betragtning; er Nørrebro virkelig tabt? Som Skåne og Halland; Flensborg og Lyksborg; Norge?

Netop historien må give os bevidsthed og modet til at tro det modsatte. I 50 år var Sønderjylland under tysk åg. Meningspåvirkningen var enorm, tvangsfortyskningen en realitet. Alligevel skete miraklet, da kong Chr. X red ind i Sønderjylland. Efter roskildefreden måtte svenskerne tage dødsstraffen i brug for at tvangsforsvenske de danske. Den dag i dag har skåningerne deres egen identitet og bevidsthed. Og således også med Nørrebro, som vel i dag kan synes langt fra det Danmark, vi kender og elsker.

Men aldrig skal de, der ønsker Danmark det slet, have glæden ved, at vi erklærer noget tabt. Aldrig skal de, der konspirer mod Danmark, kunne sove sikkert. Og aldrig skal vi igen stå med svigefulde politikere, der ikke tør handle, når historien taler til os.

I genoprettelsen af det Danmark, som multikultidogmatikerne har omformet til ukendelighed, er vi endnu kun i den spæde begyndelse. Med Churchill kan vi sige, at vi så sandelig er langt fra den afsluttende strid, men måske – med den tilsyneladende voksende erkendelse af, at flygtninge, islam og indvandring er et problem – kan vi håbe snart at se afslutningen på begyndelsen. Foran os venter fortsat store opgør og kampe. Med konventionerne, der forhindrer os i at udvise kriminelle; med EU, der i de åbne grænsers navn beskytter vor kulturs fjender; med FN, der uden ansvar pålægger os ansvar for forhold, vi ingen lod har i; og med hele den kulturradikale meningsdannelse, som fortsat styrer det offentlige rum. Fra medierne, over skoler og universiteter til sværmen af meningsmagere, der forstyrrer den sunde fornuft.

Vel, tiden med herreskabet over Norden og England er ovre. Med al vor histories uretfærdighed, har Danmark nu engang sin størrelse. Men vi har ikke brug for politikere, der resignerende opgiver. De er ikke Danmarks navn værdige.

 • Rap And

  Selv om Messerschmidt som ypperste bannerfører for de yderste højre nationalkonservative kræfter har kæmpe hårdt imod sammemslutning af de demokratiske lande i EU, så har realiteterne for den britiske regering alligevel virket ret så afdæmpende.
  Han forsøgte sig dog senest i EB lige med at pådutte læserne det synspunkt at det var EU, som var eneansvarlig for en spansk dommers stillingtagen.
  I dag slås der så til lyd for et nyt forsøg på at dyrke den yderste støvletrampende nationalisme. Norden og England er tabt land erkender han dog i overensstemmelse med realiteternes verden, men hvordan er det så lige med landområdet syd for grænsen. Her kan slaget stå, her kan der kæmpes. Noget der må varme i det nationalkonservati parti, hvor Søren Espersen også med et glimt i øjet slår til lyd for et Danmark til Ederen fordi intet er for dumt i det parti.
  Det drejer sig i sidste instand blot om oven i alt det andet også at skabe et had mod Tyskland og give landet skylden for alt ting. Det har man nemlig lært af Putin.

  • Arne Nielsen

   Hvor ses der støvletrampende nationalisme? Der er her tale om fantasier, fostret af “Rap And”s formørkede sjæl. Men det er ingen skam at have en sort sjæl, men som det så tit er tilfældet, foreligger der her ingen sygdomsindsigt. Og i øvrigt hedder den pågældende å “Eideren”, så heller ikke i forhold til korrekt skrivning er “Rap And” os til tjeneste. I øvrigt finder jeg det mærkeligt, at “Rap And” ikke optræder med eget navn. Han kæmper ikke med åben pande, men er en formummet skælm.

   • Rap And

    Fornægtelse af fakta klæder ingen, og jeg syntes at det er vigtig at pege på disse tabere og deres altoverskyggende had
    Læs lige igen uddrag fra Messerschmidts verden
    “Aldrig skal de, der konspirer mod Danmark, kunne sove sikkert.”
    Og
    “Foran os venter fortsat store opgør og kampe – med hele den kulturradikale meningsdannelse, som fortsat styrer det offentlige rum. Fra medierne, over skoler og universiteter til sværmen af meningsmagere, der forstyrrer den sunde fornuft.”

   • Kim Kaos

    Hvis du elsker Danmark er du nazist i andens univers

    • Rap And

     De højre nationalistiske kræfter taler altid om deres krig mod så det ene og så det andet,, men stopper så mærkværdigvis altid op her. De snakker aldrig om hvad der sker efter at de har vundet alle deres kampe. Og med god grund
     Hvad skal der ske med alle muslimerne, hvor skal man sende de danske af slagsen hen? Er det i lejre med pigtråd omkring eller øde øer. Hvad skal der ske med jøderne, med Romaerne, med østeuropæerne, med de homoseksuelle, de handicappet, og de oldgamle.
     Når nu man er modstander af menneskerettigheder, FN og EU hvordan skal vi så forholde os til resten verden.
     Hvad skal der ske med eliten, med de kulturradikale, journalisterne, forfattere og de meningsdannere, der forstyrre den offentlige mening.
     Det mangler vi svar på eller gør vi. Mon ikke de fleste kan forestille sig hvad der drøftes i en førerbunker i den Nordsjællandske natur., når foie grasen skylles ned med champagnen

  • Tyrvi Olofson

   Hej Rap And. Jeg stemmer ikke selv på DF, men det undrer mig at du ser dem som det yderste højre. DF står for en større velfærdsstat og ligner langt mere Socialdemokratiet i sine holdninger på mange områder – specielt nu hvor Socialdemokratiet har indtaget en hårdere holdning til indvandring. Er Socialdemokratiet også et ekstremt højreparti efter din mening?

   • Rap And

    Hej Tyrvi
    Der kan på ingen måder drages den mindste sammenligninger mellem S og DF, hverken ideologisk eller politisk. Det kan godt være af DF rækker ud mod S med det er kun for at afpresse VLAK endnu mere.
    Det var DF der ville indført startydelsen, graduere børnepengene, forringe understøttelse, forringe efterlønnen, reducere pensionisternes boligydelse, fik nedsat integrationsydelsen, fjerne præmien for danskundervisningen, forhøjede kravet til fuld folkepension og pønser på tvunget pensionsopsparing og endnu engang på at få gradueret børnepengene, når det ikke slår igennem på deres vælgertilslutning er det netop fordi store dele af deres vælgermasse er underfrankeret og tror at alt politik har et omdrejningspunkt

   • Dennis Sørensen

    Fordi s går til højre, betyder det altså ikke, at df går til venstre.

 • Jørgen Villy madsen

  Ingen er længere i tvivl om, at Messerschmidt er flommedansker. Det har han hentet en halv million stemmer på at være. Kan det blive ved? Hvor er det spændende og interessant, at man i Danmark igen kan fremstå som fører og frelser med en gang ævl. Hvad er der blevet af demokratiet?

  • Arne Nielsen

   Hvad demokratiet angår, vil jeg spørge dig, om du ikke stemmer ved valgene?

   • Jørgen Villy madsen

    Når en demagog og populist som Messerschmidt kan opnå så unormale store stemmetal som tilfældet er, så er det ikke demokrati men førerdyrkelse, som vi har set andre steder.

    Vi har et repræsentativt demokrati – på almindeligt dansk – et ikke-demokrati. Repræsentativ sætter demokratiet ud af kraft og tillader de mest mærkværdige demagoger at komme til magten.

    Demokrati er uforeneligt med dyrkelsen af gud, konge, fædreland og lignende diktaturformer, alt det som Messerschmidt og fans dyrker intensivt.

    • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

     Der findes ikke noget som “unormale store stemmetal”. Der er bare mange der kan se at han har ret. Du burde måske tænke over, at du kun blev liket af Peter Kocsis, som er muslim og kun debatterer her for at sætte lus i skindpelsen. Måske var det dig der var forkert på den..?

     • Jørgen Villy madsen

      Demagoger fortæller folk det, de gerne vil høre – sandt eller ej er ligegyldigt. Folk vil gerne høre, at deres fordomme er sandhed, og de får at vide, at det er de – igen og igen – af demagogen.

      Det er der stemmer i, har Messerschmidt opdaget. Det har vi andre altid vist. Vi kan bare ikke få os selv til at bruge det, hvor demagogen er helt hæmningsløs – det giver stemmer – i tusindvis.

      Indtil folk opdager det. Lad det ske snart.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Åh herregud lille Jørgen, hvor må det være hårdt og ensomt at være så selvretfærdig. Hvis et kompagni soldater kommer marcherende og een soldat går ude af takt, så er det stensikkert ham der kommer til at rette ind – uanset om han så mener at han var den eneste der holdt takten. Det er det demokrati vi har, eller flertalsdiktatur som du nok vil kalde det.
      Der er også nogen der kalder det “wisdom of crowds”.

     • Dennis Sørensen

      Som jeg skrev ovenfor – hold kæft, hvor er du naiv!

    • Pia Rasmussen
    • Field Testsw

     Tydeligvis forstår du ikke selv ordene i dit indlæg. Men uanset, hvor meget i ekstremister råber og skriger og forsøger at undertrykke Messerschmidt ytringsfrihed, så skal han nok få et godt valg næste gang. Indlæggene fra jer fortabte viser med al tydelighed behovet for politikere som Messerschmidt. Det er jer, der er et problem for demokratiet ikke Messerschmidt.
     Mon ikke han vil sende jer et personligt takkebrev.

     • Jørgen Villy madsen

      Med primitive støtter som dig og dine indlæg har Messerschmidt ikke store chancer for at vinde noget som helst nogensinde, og slet ikke et valg, hvor flertallets fornuft sejrer.

      Morten ved godt, at han er dømt ude på grund af urent trav, men kæmper desperat for at komme med igen. Det vil ikke ske. Han kan ikke narre så mange hele tiden.

      Han vil naturligvis få stemmer fra den lille hjernedøde gruppe af tilhængere, der intet har forstået og heller ikke vil forstå. Fred være med jer.

   • Per Ankerdahl

    Kun idioter stemmer på idioter….god fornøjelse !

   • Pia Rasmussen
  • Tyrvi Olofson

   Hej Jørgen. Hvad mener du med “flommedanskere”? Det lyder på mig som en nedsættende og i grunden racistisk betegnelse for en stor befolkningsgruppe (en halv million danskere som du skriver).

   • Jørgen Villy madsen

    I Danmark bliver tilhængere af EU kaldet flomme-europæere af EU-modstandere som Messerschmidt, og det er en nedsættende betegnelse. Derfor bruger jeg den med samme betydning om ham – ikke om dem, der stemmer på ham. Det har intet med racisme at gøre, men du mener det naturligvis nedsættende.

    Mortens nationalistiske omtale af Danmark og danskere som enestående i verden er bare for meget og helt utroværdigt. Det er flomme-tale. Hvis en svensker sagde om Sverige og svenskerne, at Sverige på alle områder er bedre end resten af verden, ville jeg kalde ham flommesvensker.

 • peter kocsis

  “Foran os venter fortsat store opgør og kampe” især for MM i fængslet.

  • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

   Da Peter Kocsis er muslim må dette være et partsindlæg, og kan vel nærmest læses som en krigserklæring. han skylder debatten at melde kulør, i stedet skjuler han sit tilhørsforhold og taler ned til sine modstandere med en påtaget politisk korrekthed. Os vantro rager ham en høstblomst.

   • peter kocsis

    ” Da Peter Kocsis er muslim” Verdens første muslim der er opkaldt efter apostlen Peter, der af Jesus blev udpeget som hans stedfortræder her på jorden og ansås for den første pave.

    Du virker faktisk selv at være en muslim der forsøger propagandistisk at forøge antallet af muslimer i debatten.

    • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

     Vi har fastslået det i tidligere samtaler. Og du snakker tydeligvis bare udenom.

   • Dennis Sørensen

    MJJG – hold kæft, hvor du lyder naiv. Tror du virkelig, at “partsindlæg” er noget specielt?! Debile narrøv.

    • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

     Jeg er lidt nysgerrig, kan du uddybe dit valg af profilbillede ift de meninger jeg kan læse du giver udtryk for. Jeg kan nemlig ikke umiddelbart få det til at hænge sammen, og tænker at du må have gjort dig nogle tanker om det.

     • Dennis Sørensen

      “Tænker” – hold kæft, hvor du blærer dig. At du ikke kan “få det til at hænge sammen” er dit problem ikke mit. Prøv en psykolog.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Det var et reelt spørgsmål, og ikke oplæg til endnu en sviner. Jeg prøver bare at forstå dit valg af et vikingekors og sammenhængen med din konsekvense tilsvining af al danskhed. Nu har jeg skimmet et godt udvalg af dine indlæg og er reelt nysgerrig på at forstå hvordan du ser sammenhængen. Et fornuftigt svar er vel ikke for meget at forlange?

     • Dennis Sørensen

      “Vikingekors” – Gud fader bevares. Du er da helt rundforvirret. Det er et ganske almindeligt keltisk kors uden politisk konnotation.

     • Dennis Sørensen

      Idiot

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Jeg stillede bare et pænt spørgsmål, og du kunne jo bare svare helt almindeligt. Du trækker jo debatniveauet ned under gulvbrædderne.
      Jeg er ikke umiddelbart enig i at et keltisk kors er uden “politisk konnotation”, og i alle praktiske henseender er der ikke noget hverken forkert eller misforstået i at kalde det et vikingekors, for de fleste vil det være associationen.
      Dine svar taget i betragtning, så tænker jeg at det må være første gang, at du har tænkt over dit valg af profilbillede i relation til dine angreb på alle Dansksindede. Og i bagklogskabens ulideligt klare lys kan du godt se at du har været et fjols. Men det er aldrig forsent at blive klogere, det er immervæk efterhånden lykkedes for næsten alle 179 medlemmer på Borgen.

     • Dennis Sørensen

      Hvad du mener, er mig så evigt ligegyldigt, for jeg kan kun gentage, hvad du her har bekræftet. Du er en idiot.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Haha, så ramte jeg alligevel plet. Det er da osse synd for dig, at du har det så svært med sammenhængende og konsekvente meninger og udtryk.

     • Dennis Sørensen

      Drøm videre.

     • Dennis Sørensen

      Drøm videre. Ja, at skyde sig selv i foden er også at ramme. Derudover har du ikke ramt noget. At du ser min forrige, korte kommentar som et bevis på dine “enestående” evner, er blot et tegn på desperation. Du er jo dybt latterlig og irrelevant på alle måder.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Haha, jeg har overhovedet ikke fremhævet nogen evner. Jeg stillede et reelt spørgsmål som du kunne have valgt at svare begavet på, for jeg stillede det kun for at blive klogere på hvordan du så verden. I stedet har du valgt at grave et dybt hul i jorden og afsløre en afgrundsdyb tåbelighed. Kan du overhovedet svare begavet på noget? Det at jeg spørger om noget, er jo ikke det samme som at jeg var ude i et ærinde for at svine dig til. Din reaktion afslører derimod at du er blevet klar over, at du faktisk ikke har et intelligent svar på mit spørgsmål. I stedet vælger du at svine mig til for at spørge for at blive klogere. Debatten her på nettet ville være meget bedre, hvis flere ville spørge når de var i tvivl om noget, i stedet for som dig overdrevet (og iøvrigt som mange andre..Du er ikke alene, I er rigtig nok som du tror – mange) at tro på egne evner og viden, som står solidt placeret i den blå Keltiske luft. Meget sørgeligt faktisk, når du bare kunne have svaret pænt, i stedet for at kaste med din egen afføring.

     • Dennis Sørensen

      For det første var dit spørgsmål aldeles irrelevant for denne blog. Derfor er din evne til at orientere sig aldeles begrænset. For det andet indeholder dine hidtidige indlæg kun almindelige uovervejede konklusioner. Når du bagefter mener dig i stand til at vurdere mit valg af profilbillede og at du har “ramt plet”, kan jeg desværre ikke drage andre konklusioner, end at du mener, at du besidder aldeles “blændende” evner, hvilket er tegn på en sjælden evne til selvovervurdering. Hvorvidt du er reelt idiot eller bare forsøger at køre med klatten og din egen agenda, fordi du ikke kan lide mit profilbillede, skal jeg lade usagt, men din nedladende tone og fordomme i debatten i øvrigt viser, at du er vant til den tone.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Mit spørgsmål var ment til dig, så det var skam ikke irrelevant. Og en hurtig gennemlæsning af dine indlæg efterlader da også et indtryk af en skidtspreder af de store.. Men jeg har jo, om ikke andet, fået dig til at skrive længere indlæg end bare din sædvanlige umotiverede “idiot”!

     • Dennis Sørensen

      Fordi du står foran spejlet og ævler med dig selv, behøver du ikke offentliggøre dine tirader her. Faktaresistente folk som dig, der ikke kan argumentere for noget andet end deres egne “blændende” evner hører til under en sten i det brune slam fra det lokale rensningsanlæg. Hvad du vil med dine indlæg udover en tvivlsom agenda, får stå hen i det uvisse. Længden af dem er omvendt proportionelle med længden kvaliteten.
      I øvrigt er det en god ting at kunne besvare den slags indlæg i korthed: idiot!

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Haha, hold da op et kvaj du er. Du har næsten 7000 registrerede kommentarer af denne slags – så du har nu papir på at være det man kalder en TROLL. Jeg fristet nærmest til at takke dig for at være en blinkende advarsel mod at bruge sit tid på nettet, i stedet for at have et rigtigt liv. Så troll du bare videre i din lille bobbel hvor du kan lege at du er noget – du vil næppe begå dig med den adfærd i den rigtige verden.

     • Dennis Sørensen

      haha – det er jo ikke andet end varm luft, du lukker ud igen, igen. Du er uden relevans og kan ikke forholde dig til dit eget udokumenterede sludder. Du er en kvinde med en forsøgt skjult lortebrun agenda men uden et liv. Hvor mange kommentarer, du har skrevet er ligegyldigt. Du burde få professionel hjælp. I øvrigt er der ikke noget, der hedder “bobbel”.

     • Dennis Sørensen
     • Dennis Sørensen

      Haha – hvor blev konkursrytteren af? Så blev der stille. Han har lært at “begå sig i den rigtige verden” og “er noget” må man sige.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Herregud, hvis du kunne læse indenad burde du have set at vi var færdige efter min sidste besked. At du så efterfølgende vælger at påvise, at jeg faktisk har et spændende liv i den virkelige verden – udstiller jo bare dig selv og beviser min pointe. Og iøvrigt skal man ikke tro på alt hvad man læser, tosser som dig kan holde meget vrøvl i live.

     • Dennis Sørensen

      haha – det kan du jo så heller ikke påvise – karakterløse nasserøv. “Vi var færdige” – du må jo så tale for dig selv. Hvorfor du opfordrer andre til noget, du ikke efterlever, kan man undre sig over, men som du selv skriver: “man skal ikke tro på alt, hvad man læser.” Især ikke når en person uden rygrad og evner som du, er afsenderen.

     • Dennis Sørensen

      Nå, “har” jeg “papir” på det? Hvor skarpt af dig.

 • Truckeren
  • Nikolaj Nikolajsen

   Fjols 1

 • Poul Brammingsen
  • Nikolaj Nikolajsen

   Fjols 4

  • Kim Kaos

   Falsk profil

   • Dennis Sørensen

    Ja men alligevel skriver du uafladdeligt videre.

 • grethe jensen

  EU-støtte brugt til sommertur til Skagen

  Afsløret af eget program: EU-støtte gik til Dansk Folkepartis sommergruppemøde, hvor DF’erne var på strandtur og spillede fodbold

  Morten Messerschmidt bildte EU ind, at der var
  Meld-konference i Skagen. Nu afsløret programmet fra hans eget parti, at
  det var en sandhed opfundet til lejligheden. Foto: POLFOTO

  Pureste opspind. Løgn og latin.

  Så kort og kontant kan Morten Messerschmidts indberetning overfor EU om DF’s sommergruppemøde i Skagen i august 2015 beskrives.

  Ekstra Bladet kan nemlig nu afsløre Dansk Folkepartis eget originale mødeprogram.

  Det
  viser, at Morten Messerschmidts påstand over for EU om, at
  sommergruppemødet var en todages konference i skandalefonden Meld om
  EU-emner såsom Schengen og social dumping, var opfundet til lejligheden.

  I
  DF’s program nævnes EU faktisk ikke med ét eneste ord, men Ekstra
  Bladet research viser dog, at Morten Messerschmidt holdt en kort
  ‘orientering’ om sit arbejde i Bruxelles i løbet af de tre dage DF’erne
  holdt møde i Skagen.

  Dansk Folkeparti har valgt at tilbagebetale
  de 98.000 kroner, som løgnen uretmæssigt gav partiet adgang til. Men
  hidtil har undskyldningen lydt, at der formentlig har været tale om
  sjusk, rod og løsagtighed. Men troværdigheden i den forklaring smuldrer.

  Indberetning til EU hvor sommergruppemødet i Skagen
  bliver kaldt en Meld-sommerkonference for at få fingrene i EU-støtte
  https://uploads.disquscdn.com/images/1b4ac28307b7b8946bf6be3ad8b9af0894e186967ab9b322e919e7da90cdbde4.jpg
  Kunstudstilling og guidet tur
  DF’erne,
  som rejste til mødet med en frisk valgsejr i bagagen fra
  folketingsvalget i juni sidste år, orkede nemlig end ikke engang at lade
  som om, at sommergruppemødet havde EU på programmet.

  Mødets
  førstedag bød på velkomst fra hoteldirektøren på Color Hotel Skagen,
  Rikke Gandrup, og gennemgang af partiregnskabet samt en en times
  politisk debat, viser programmet. Der blev også tid til en guidet tur
  til Flagbakken kl. 16.30 inden den stod på ‘hyggeligt samvær’ og fra kl.
  19 ‘grillaften i gårdhaven med underholdning’.

  Om tirsdagen –
  sommeropholdets anden dag – stod den på mere politisk debat inden
  folketingsgruppens traditionelle fodboldkamp. Den blev spillet mellem
  kl. 16 og 17. Herefter var der bustransport til Skagens Museum, hvor
  DF’erne fik en rundvisning blandt de smukke malerier af de berømte
  skagensmalere.

  Med en fod i hvert hav
  Efter endt kunstoplevelse gik turen til Grenen.

  ‘Et
  besøg i Skagen kan vel dårlig kaldes komplet uden. Her vil man – hvis
  vejret og vandtemperaturen tillader det – få mulighed for at stå med én
  fod i Kattegat og den anden i Skagerrak. Hvis vi er heldige, kan vi
  måske endda se en enkelt gråsæl eller to’, skriver gruppeformand Peter
  Skaarup til sine partifæller.

  Først på mødets tredje og sidste dag
  nåede MF’erne at høre ‘en orientering’ fra Morten Messerschmidt om hans
  arbejde i Bruxelles. Oplægget optræder ikke i programmet, men omtales i
  et referat i Dansk Folkeblad, DF’s medlemsblad som i modsætning til den
  øvrige presse har adgang til drøftelserne på sommergruppemødet.

  Orientering på tredjedagen
  Sommergruppemødets
  sidste dag blev brugt på fortsatte drøftelser af Dansk Folkepartis
  politik, en orientering fra Europa-Parlamentet ved Morten Messerschmidt
  og en gennemgang af arbejdet i Dansk Folkepartis Ungdom’, hedder det i
  bladet.

  Ekstra Bladet har tidligere afsløret hvordan partiet
  sommergruppemøde i 2014 i Kolding i Messerschmidts verden blev til en
  officiel Meld-konference. dermed sikrede han også det år 100.000 kroner
  til DF. Dermed har han forbrudt sig mod EU’s regler:

  ’Finansieringen
  af politiske partier på europæisk plan (…) kan ikke anvendes til
  direkte eller indirekte finansiering af andre politiske partier og
  navnlig ikke af nationale partier eller kandidater’, lyder det i
  forordningen om finansiering af europæiske partier fra 2003.

  Vi holdt os til programmet
  Ekstra
  Bladet har talt med medlemmer af folketingsgruppen, som var med til
  sommergruppemødet i Skagen. Ingen husker, at der skulle være sket
  ændrigner i det planlagte program.

  – Der var en debat om EU, som Morten ledede, men jeg kan ikke huske, hvilken dag det var, siger sundhedsordfører Liselott Blixt.

  Transportordfører Kim Christiansen husker også, at Morten Messerschmidt holdt et oplæg.

  – Som beskrevet. Han holdt en orientering. Sådan er det altid. Det er et fast punkt på vores dagsorden.

  – Men udover det, husker du så noget særligt EU-agtigt?


  Jeg husker bare den dagsorden, vi havde. Det er det eneste, jeg har at
  forholde mig til, siger Kim Christiansen, uden at ville referere
  yderligere fra det lukkede sommergruppemøde.

  Tulle talte om alt andet end EU
  Kristian
  Thulesen Dahl udsendte på dagen for sommergruppemødet sit ugentlige
  nyhedsbrev. Heller ikke her nævnes EU som programpunkt.

  ‘På
  sommergruppemødet diskuterer vi selvsagt politik hele dagen lang. Og der
  er rigtigt meget, som skal nås. For eksempel skal vi diskutere
  retspolitik – blandt andet politiets vilkår for at sikre danskernes
  tryghed. Vi skal tale om udlændingepolitik, trafikpolitik, ældres
  vilkår, danske værdier, og ikke mindst hvordan vi løfter
  landdistrikterne. Får sikret et Danmark i balance’, skriver
  partiformanden til sine medlemmer.

  Artiklen fortsætter under programmet

  * * *

  Messerschmidt stak Ekstra Bladet en løgn

  Da
  Ekstra Bladet i november 2015 spurgte Morten Messerschmidt, hvorfor EU
  skulle betale 98.000 kroner til DF’s sommergruppemøde i Skagen, bildte
  han os ind, at der var en ‘EU-del’ på mødet. Derfor skulle de fire
  medlemmer af Europa-Parlamentet og deres ansatte have deres rejse og
  ophold betalt.

  Han kunne fuldstændig udelukke, at pengene i strid med reglerne var brugt på Dansk Folkepartis sommergruppemøde:


  Ja det kan jeg fuldstændig. Det her er gået til relevante udgifter, der
  har været forbundet med Dansk Folkepartis … forbundet med EU-delen,
  ikke sandt. Vi har både haft ansatte deroppe, og MEP’erne (medlemmerne
  af EU-parlamentet, red.) har været der, sagde han.

  ***

  Se også: Ny afsløring af skandalefond: Kuglepenne for en halv million er pist væk

  Tidslinje: Meld og Messerschmidt

  Oktober 2015: Rikke Karlsson melder sig ud af DF.

  I
  protest melder det ene af de fire DF-medlemmer i parlamentet, Rikke
  Karlsson, sig ud. Hun har flere gange bedt Messerschmidt om at fremlægge
  regnskaberne bag både Meld og Feld, men hun fik aldrig tilstrækkelig
  indsigt på trods af, at hun selv sad i bestyrelsen. I dag er Rikke
  Karlsson løsgænger i Europaparlamentet.

  August 2016: Messerschmidt politianmeldes.

  Rikke
  Karlsson politianmelder Morten Messerschmidt for identitetstyveri.
  Ifølge Karlsson blev hun valgt ind i bestyrelsen hos Meld i 2014 – uden
  sit vidende. Et andet medlem af DF-gruppen Jørn Dohrmann, påstår i
  kølvandet på Karlssons anmeldelse, at han heller ikke var klar over sit
  medlemskab i Meld. Morten Messerschmidt trækker sig efterfølgende som
  formand for DF-gruppen i Europaparlamentet og Anders Vistisen tager
  over.

  Oktober 2016: Sommergruppemøder var Meld-konferencer.

  Ekstra
  Bladet afslører, at der er blevet brugt EU-midler på DF-arrangementer.
  Det drejer sig om sommergruppemødet 2014 og igen i 2015. Eksperter
  vurderer overfor Ekstra Bladet og DR, at det er ulovligt. Dansk
  Folkepartis gruppeformand Anders Vistisen erklærer sig parat til at
  betale beløbet tilbage, hvis pengene er brugt ulovligt.

  Oktober 2016: DF betaler al EU-støtte tilbage.

  DF-toppen
  smider Morten Messerschmidt ud af partiets centrale organ,
  koordinationsudvalget. Samtidig siger Anders Vistisen (DF) undskyld, og
  partiet betaler al den støtte, som man har modtaget via Meld og Feld
  tilbage.

  November 2016: Meld betalte kuglepenne og konferencer i Polen

  Ekstra
  Bladet afslører sammen med Newsweek, at Messerschmidts skandalefond har
  betalt 70.000 kuglepenne og en partikongres til et polsk parti.

  Se også: 70.000 kuglepenne

  Se også: Afsløring: Venner delte million-ordre fra skandalefond

  Se også: Ny afsløring af skandalefond: Brugte 300.000 på fup-konference

  Dansk politik – 14. nov. 2016 – kl. 12:35

  VIDEO: Det kan du (også) få for 70.000 kuglepenne

  ***

  Skaarup: Mit program blev forvandlet

  Der
  var kun tale om rod og sjusk, selv om tre dages sommergruppemøde for
  nyvalgte DF’ere sidste år blev ‘forvandlet’ til to dages EU-konference
  betalt af skandalefonden Meld.

  Det mener Dansk Folkepartis
  gruppeformand Peter Skaarup, som udsendte det rigtige program for
  sommergruppemødet, på trods af at samme Meld-nummer fandt sted året før i
  Kolding.

  – Man kan roligt slå fast, at det er et sommergruppemøde
  og ikke en EU-konference, som det også var tilfældet i Kolding året
  før.

  – Det er noget rod, når et program, som vi kender for vores
  sommergruppemøde, pludselig forvandles til en todages konference om EU,
  siger Peter Skaarup.

  – Er der noget, som kan retfærdiggøre, at I kalder det en Meld-konference?


  Nu er det ikke mig, der har indleveret ansøgningen om, at det var en
  Meld-konference. Det er noget rod, at nogen i EU-systemet melder det
  ind.

  – Nu siger du nogen. Det er jo Morten Messerschmidt, der har skrevet under?

  – Ja, det er vores medlemmer af Europa-Parlamentet, som har søgt om penge hos Meld til at afholde det her arrangement.

  – Du kalder det igen rod, men jeres medlemmer kan vel ikke tage fejl af en todages konference om EU og et sommergruppemøde?

  – Jeg kan simpelthen ikke svare dig på, hvordan det er foregået.

  – Du mener ikke, at det er bevidst?

  – Det kan jeg ikke vide.

  – Hvis man kalder det noget andet, kunne det så være for at få nogle penge?

  – Ja, eller fordi man ikke er opmærksom på, hvad der foregår.

  – Hvad tænker du om, at Messerschmidt har indberettet det som en EU-konference?


  Jeg tænker, at han og parlamentsgruppen med god grund har vurderet, at
  EU er et stort tema på sådan et sommergruppemøde. Men man ansøger på et
  grundlag, der ikke er, som det hænger sammen.

  – Det strider dog mod reglerne om at bruge støtte på nationale partier, som det er formuleret i 2003?


  Det kan jeg ikke svare dig på. Jeg synes ikke særlig godt om, at der er
  søgt penge i EU til et arrangement på et andet grundlag og program, end
  det, der rent faktisk var. Det dur jo ikke, at programmer er
  forskellige. Det rigtige er det for sommergruppemødet.

  – Kan man blive ved med at være medlem af Dansk Folkeparti, når man forvandler ting?


  Der er en undersøgelse i gang, og vi må afvente resultatet, før vi gør
  os til dommere over, hvad der er sket. Jeg kan bare konstatere, at det
  er noget rod.

  – Messerschmidt deltog jo selv i sommergruppemødet, så hvordan kan det kun være rod?


  Det har ligesom Kolding været rodet og sjusket, og derfor har vi også
  sat alle støttemidlerne ind på en lukket konto, så vi kan betale dem
  tilbage.

  – Mine læsere har måske lidt svært ved at forstå,
  hvordan du kan blive ved med at kalde det sjusk, når et sommergruppemøde
  forvandles til en EU-konference?

  – Det afgørende er ikke,
  hvilke ord man bruger. Det afgørende er, at vi har erkendt, at det er
  rodet og sjusket. Det har ikke været godt nok, og det må vi råde bod på.

  – Grunden til, at jeg hænger mig i ordene er jo, at det siger noget om, hvorvidt handlingerne er bevidste.


  Ja, og der har vi jo netop Olaf (EU’s enhed for antisvindel, red.) til
  at undersøge sagen, så der skal jeg ikke gøre mig til overdommer. Man er
  jo ikke skyldig, før man er dømt.

  – Det står dog jer frit for at drage egne konklusioner?


  Vi har taget de konsekvenser, som vi mener, skal tages. Vi vil betale
  pengene tilbage, og Morten Messerschmidt er udtrådt af vores ledelse,
  siger Peter Skaarup.

  Morten Messerschmidt (DF) har ikke ønsket at
  udtale sig, og den nuværende formand for DF i Europa-Parlamentet og
  tidligere kassérer i Meld, Anders Vistisen, henviser til Peter Skaarup.

 • grethe jensen

  GLEM IKKE AT MORTEN BEVIDST HAR SVINDLET MED DINE SKATTEKRONER!
  HAN TROR AT TIDEN LADER OS GLEMME!
  MORTEN ER IKKE VÆRDIG SOM POLITIKER!

  https://www.youtube.com/watch?v=O0LhymjZpuQ

  • Nikolaj Nikolajsen

   Fjols 3

  • gerald wiltek

   Hvor vaerdigt er det at vaere politiker??

 • Janni
  • Nikolaj Nikolajsen

   Fjols 2

 • POLITIKER LEDE

  Messerschmidt skaffede rutchebane til kæresten

  Et brev fra DF-politikeren til Lyngby-Taarbæk Kommune hjalp kæresten med en byggetilladelse til en ny rutchebane på Bakken.

  Morten Messerschmidt (DF) har lagt pres på
  Lyngby-Taarbæk Kommune for at få godkendt en rutchebane, som hans
  kæreste Dot Wessman har ladet bygge på Dyrehavsbakken. Det skriver DR
  Nyheder.

  Ifølge DR skrev Morten Messerschmidt et
  brev til kommunens tekniske direktør 19. december, hvor han kalder det
  »stærkt kritisk«, at kommunen har udskudt godkendelsen af rutschebanen.

  Beder
  om hurtig sagsbehandling Han efterspørger en »hurtig sagsbehandling« og
  øjeblikkelig grave- og støbetilladelse med det formål at lade arbejdet
  med rutchebanen fortsætte, selv om den endelige tilladelse endnu ikke er
  givet.

  Bygge- og gravetilladelsen fra kommunen
  fulgte øjeblikkeligt – allerede samme eftermiddag som Morten
  Messerschmidt skrev til kommunen.

  DR Nyheder er kommet i besiddelse af en email, hvor en embedsmand skriver, at det sker »efter aftale med borgmesteren«.

  Trussel om politianmeldelse
  Tilladelsen
  bliver givet på trods af, at kommunen kun en måned tidligere har
  udstedt et påbud – med trussel om politianmeldelse – hvis ikke
  byggearbejdet på Bakken stoppes.

  Lyngy-Taarbæks
  borgmester, Rolf Aagard Svendsen, erkender ifølge DR Nyheder, at det kan
  se ud, som om det var på grund af Morten Messerschmidts henvendelse, at
  tilladelsen blev givet – oven i købet med det samme. Men han siger, at
  det ingenlunde er tilfældet.

  »Det var sagens substans, der gjorde, at vi gav den tilladelse«, siger Rolf Aagard Svendsen til DR Nyheder.

  Holdt ekstraordinært møde

  Rutchebanen Tornadoen er nu opført med en midlertidig tilladelse, da støjen fra rutchebanen overskrider de tilladte grænser.

  DR
  Nyheder skriver også, at kommunen rykkede sagsbehandlingen to uger frem
  og holdt et ekstraordinært udvalgsmøde efter Dansk
  Folkeparti-politikerens henvendelse. På mødet gav kommunalpolitikerne
  grønt lys til at gå videre med projektet.

  Borgmesteren
  fastholder, at det var sagens substans, der var afgørende, og Morten
  Messerschmidt mener ikke, at han har gjort noget galt.

  »Hvis
  nogle af mine venner kommer og beder om juridisk bistand til en sag, så
  hjælper jeg dem. Det synes jeg er helt naturligt. Man skal jo ikke være
  afskåret fra at foretage sig andet end politik, fordi man er medlem af
  Folketinget«, siger Morten Messerschmidt til DR Nyheder.

  LÆS ARTIKEL

  • Tyrvi Olofson

   Kære Politiker Lede. Nu kender jeg ikke sagen du nævner, men af det du skriver kan jeg da ikke se at Morten Messerschmidt har gjort noget ulovligt. Han har som borger vel ret til at skrive til kommunen og give sin mening og en række anbefalinger til kende om en byggesag, ligesom alle andre borgere har?

   • Britta Due Andersen

    Som offentlig ansat er jeg blevet ringet op af kendte mennesker. Det er de ikke hængt ud for i pressen, for ingen havde interesse i at nævne det offentligt.

   • Per Ankerdahl

    Du er da en lallende antidemokrat. Er det ok at en politiker benytter sin position på den måde? Er det sådanne Politikere du ønsker? Det er ren bananstat det her. han sidder i folketinget, og sender brev til lokalpolitikere om en rustschebane til sin kæreste?!?! Goddag mand økseskaft! Du fatter da vist ikke din rolle i demokratiet….

  • Kim Kaos

   Hvorledes er det relevant i forhold til artiklen?

 • Arvid Holm

  Debatsidens “autonome” vil åbenbart ikke debattere med Morten Messerschmidt.
  De vil heller ikke tillade, at andre debatterer.
  Så debatten bliver afsporet og kvalt med personangreb, der ikke har med emnet at gøre.
  Det må være debatversionen af kast med brosten og molotovcocktails.
  Mon de når deres målsætning?
  Måske er deres egentlige målsætning at få lejlighed til skabe sig helt uciviliseret og tyrannisere tilgængelige ofre, medens den helt usælgelige ideologi blot er et konstrueret alibi?
  De er debat-hooligans på linie med fodbold-hooligans?

  • Jørgen Villy madsen

   Du har fået det hele galt i halsen, hvilket fremgår af dit indlæg. Demagoger som Messerschmidt debatterer ikke. De forkynder og spreder budskaber om altings elendighed og vejen til frelsen. Det har de altid gjort, det vil de altid gøre, og der er altid nogen som dig, der går i fælden. Du er et trist tilfælde.

   • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

    Det er dig Jørgen der er gået i fælden, nu er du igen kun blevet liket af muslimen Peter Kocsis. Hvornår går det op for dig at du hjælper dem på vej som vil ødelægge vores samfund. Hvornår bevæger du dig ud i den virkelige verden og tænker for dig selv? Hold dig til at føre en saglig debat og stryg dine personangreb – som man råber i skoven får man svar. Og du er som oftest først på tasterne, selvom du påstår at du kun nødsaget deltager i debatten…

    • Dennis Sørensen

     haha – konkursrytteren Mads taler om dem, “som vil ødelægge vores samfund” – asociale nar. Han undskylder nok sit konkursrytteri med, at han ikke kan tælle, hvilket han lige har bevist her.

   • Dennis Sørensen

    haha – konkursrytteren Mads taler om dem, “som vil ødelægge vores samfund” – asociale nar. Han undskylder nok sit konkursrytteri med, at han ikke kan tælle, hvilket han lige har bevist her.

 • jan henrik wegener

  Sådan et syn på den danske historie over tid kan man åbenbart også viderebringe, men det betyder ikke at det ikke er helt ude i hampen. Heller ikke selvom en række “nationale” debattører har beskæftiget sig med historie. Det er helt åbenbart at de store danske nederlag ikke skyldes de politiske partier, herunder de radikale, for de kom længe før disse og parlamentarismen opstod, og i det store og hele mens kongeriget netop var styret af kongen, eventuelt med en lille gruppe rådgivere og højadelige. I øvrigt gerne med delvist hyrede hære, og store bidrag fra de ikke danske dele, herunder norske.
  Når kongeriget kunne bestå skyldtes det i øvrigt ikke mindst støtte fra udenlandske magter, der så en fare for de europæiske magtbalancer hvis kongeriget simpelthen blev opslugt af dets rivaler. At landet “vandt” – for en gangs skyld territorium i 1920 skyldtes jo heller ikke at det selv vandt en krig, men at Tyskland havde tabt en og at “nationalitetsprincippet” blev ophøjet til international norm.
  Så hvorfor egentlig hylde fortidens kongers og højadeliges magtpolitik, der over tid reducerede kongeriget mere og mere? Uden at befolkningerne i alle områder tidligere styret fra København i øvrigt nødvendigvis beklager sig over “adskillelsen”.

 • Søren Revser

  Meld dig selv til politiet – Idiot.

  • Per Ankerdahl

   Smør dig ind i din egen afføring…det er det tætteste du kommer på kærlighed kammerat.

   • Søren Revser

    Tak for verifikationen.

 • Pia Rasmussen
 • Karsten S

  Kære Morten. Skid ikke i egen rede. Du er formentlig færdig i DF og hører nok reelt hjemme i Nye Borgerlige. Hvilket jeg håber du indser; og derfor skifter inden næste valg.

 • Erik Skifter

  At konstatere at Nørrebro er tabt, er da ikke at sammenligne med tidligere tiders krige. Det er forkert. En hver kan da se det, at Nørrebro er tabt og står ikke til at ændre, hvis det skal ske på human vis. En hver kan også se, at Malmø ikke står til at ændre på human vis.Det er de seneste 40 års ansvarlige politikere som har ansvaret for tilstandene på Nørrebro og i resten af Danmark. Det er en konstatering og det er fakta. Ingen af de ansvarlige politikere har gjort det nødvendige for at hindre denne udvikling. De har lappet på en udlændingepolitik som alle folketingets politikere vedtog i 1983 (undtaget det daværende Fremskridtsparti), men intet nødvendigt ændret. Det er de gamle partier som har hovedansvaret for at Nørrebro er tabt. Og ja, jeg mener tabt ligesom Pernille Vermund.
  Jeg kan ikke se for mig, at nogen kan ændre tilstandene på Nørrebro. Det vil kun kunne ske hvis man anvendte en magt som ingen vil støtte på nuværende. Nørrebro er muslimsk domineret og vil forblive det. Det samme vil ske i mange andre bydele i København og i storbyer som Odense, Århus og Ålborg.
  Tiden er forpasset for, at man kan gøre noget for at hindre muslimsk dominans i storbyerne i Danmark. Vi må acceptere, at vores ansvarlige politikere har skabt en historisk ødelæggelse af vort land.

  • Rap And

   Nu hvor du har luftet dine fordomme, så kan jeg vel også gøre det.
   Det lyder fuldstændig som om du er fra et udkantsområde i Jylland, og sjældent har sat dine ben på Nørrebro eller omegn. Det er også fra disse område forargelsen over tiggerne i de Københavnske gader trives bedst.
   Men måske har du ikke lagt mærke til, at der generelt er en fredelig sameksistens blandt borgerne i hovedstadsområdet.

 • Kjeld Hesselmann

  Morten Messerschmidts kanonade mod de defaitistiske holdninger er befriende i en tid med meningskonformisme. — Godt, at se og høre en af de mest begavede politikere på banen igen.

  • Jørgen Villy madsen

   Så nåede vi bunden. Nu kan kommentarerne ikke blive mere kvalmende.