Berlingske skaber utryghed på landets asylcentre

Berlingske bragte onsdag en forsidehistorie om, at Langeland kommune har anskaffet 10 (!) knivsikre veste til 5 (!) asylcentre. Altså TO veste til hvert af de FEM asylcentre. Centerlederen understreger, at de KUN skal bruges til svære samtaler, og at de endnu IKKE har været anvendt. Det lokale politi siger, at de IKKE har indtryk af, at trusler mod personalet på asylcentrene er overrepræsenteret blandt politiets arbejdsopgaver.

INGEN af de øvrige 64 asylcentre, som Berlingske har talt med, har anskaffet veste. De siger derimod, at det “SLET, SLET IKKE” er den virkelighed, de har på deres centre, og at de IKKE anser det som et specielt farligt job at arbejde på et asylcenter.

Helt ærligt, Berlingske. Hvorfor plastrer I hele jeres forside til med billedet af en mand i knivsikker vest, når jeres artikel helt klart viser, at det IKKE er udbredt praksis at bruge knivsikre veste på landets asylcentre? Hvorfor bringer I historien på forsiden, når I ikke har kunnet opdrive et eneste konkret eksempel på, at en knivsikker vest er blevet brugt?

Forstår I ikke, at det er jer, der pisker en stemning op og skaber utryghed? Hvis ikke, så burde den opfølgende nyhed da gøre det glasklart. For onsdag aften meddelte centerlederen, at forsøget med stiksikre veste stopper med øjeblikkelig virkning:

– Den bevågenhed, der har været i medierne, har været medvirkende til beslutningen. Vi er faktisk rigtig kede af, at det er nået hertil. Det har aldrig været vores intention at give udtryk for, at man skal være utryg ved at arbejde på et asylcenter.

Forløbet burde mane til eftertanke på Berlingske.