Copenhagen pride er vores alles fest

I dag er der Copenhagen Pride, og jeg håber, at det bliver en fantastisk fest. Men inden festen begynder, har jeg lyst til at sige et par højstemte ord. For i dag fejrer vi ikke kun de homoseksuelles ret til accept og anerkendelse. Vi fejrer noget så grundlæggende som retten til at være sig selv, og det er noget, der vedrører os alle.

For selvom de fleste af os er temmelig gennemsnitlige, så er der alligevel ofte et eller andet, som gør, at vi stikker ud. Det kan være vores seksualitet. Noget ved vores krop eller sind. Vores familiebaggrund. Vores religion. Vores oprindelse. En sygdom. Et savn. En sorg.

Måske ved andre det ikke. Måske er de også ligeglade. Men vi ved det selv, og det gør os usikre. Det eneste, der egentlig kan fjerne den usikkerhed, er at opdage, at alle har noget, der gør dem anderledes. Og at det i ligeså høj grad er det at være anderledes, som det at være ens, der binder os sammen. Og så får vi modet til at stå ved os selv.

Det er dét, vi fejrer i dag. Og så fejrer vi selvfølgelig også de homoseksuelle, som har været bannerførere i denne kamp. Det er en af de smukkeste frihedskampe, der er kæmpet i nyere tid.

Lad os vise vores taknemmelighed ved at gøre dagen til en kæmpe fest. For hvis der er noget, de har vist, så er det, at de store kampe ikke bare skal kæmpes med alvor, men også med kærlighed og overskud. Længe leve retten til at være sig selv! Og tak til dem, der har banet vejen for os andre! Når vi står ved os selv, hjælper vi andre med at gøre det samme!

IMGP3020