Danmark lukker øjnene

Endnu en gang har vi hastebehandlet en sag om flygtninge.

Nu pålægger vi så DSB, busfirmaer, færger og andre firmaer, som man kan rejse med fra udlandet til Danmark, at kontrollere flygtninge, der vil rejse ind i Danmark.

Hvis vi lukker grænserne, skal transportører kontrollere for visum og pas. Men ingen, der f.eks. kommer fra Syrien, kan få visum til Danmark. Så reelt lukker vi altså fuldstændig de danske grænser for flygtninges adgang til Danmark.

Men vi kan ikke bare lukke øjnene. Flygtningene VIL komme til Europa. De flygter fra de forfærdeligste oplevelser. De flygter fra krig og overfald.

Hvad er det vi gør i Danmark. Vi siger STOP. Vi vil IKKE være en del af den fælles løsning, som vi ellers hele tiden siger, at vi skal være. Vi er de første til at melde os ud af fællesskabet.

Og det ER en fælles løsning, der er nødvendig.

Vi skal have fælles modtagelsescentre udenfor Europas grænser og fælles modtagelsescentre inden for Danmarks grænser, så vi giver de flygtende ordentlige forhold og mulighed for adgang til Europa. Hvis vi ikke gør noget vil vi se flygtninge i hele Europa, som lever under umenneskelige vilkår.

Skal vi have lig på Danmarks dørtrin, førend vi indser, at der er en humanitær katastrofe omkring os?