De Radikales egne hokuspokus-socialdemokrater

Op til og under valgkampen i 2011 gik Socialdemokraterne til valg på det økonomiske program “Fair løsning”, som var underfinansieret med mellem 22 og 39 mia. kr. Det har finansminister Bjarne Corydon offentligt indrømmet efter valget, så det står ikke til diskussion. Han var selv en ledende kraft i udarbejdelsen af “Fair løsning”, så hans ekspertise på planen fejler ikke noget.

Det var kendt før valget, at “Fair løsning” var underfinansieret med de mange milliarder kroner. Alligevel bakkede de Radikale op om, at Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, skulle være statsminister.

De Radikale ønskede en regering, som ville blive ledet af – med radikal MF Zenia Stampes ord – “hokuspokus-socialdemokrater”:

zenia

Zenia Stampe skriver om Dansk Folkeparti. Det parti har ganske rigtigt tilkendegivet, at det vil bevilge skattekroner til langt flere udgiftskrævende forslag, end samme parti har skaffet finansiering til. Det kan man godt kalde noget hokuspokus.

Men Venstre, Liberal Alliance og Konservative “ledes” ikke af Dansk Folkeparti og heller ikke af Dansk Folkepartis hokuspokus-økonomi.

De eneste, som ledes af hokuspokus-socialdemokrater, er sådan set de Radikale. For SR-regeringen ledes da af Helle Thorning-Schmidt – ikke?

 • Hans

  De eneste, som ledes af hokuspokus-socialdemokrater, er sådan set de Radikale. For SR-regeringen ledes da af Helle Thorning-Schmidt – ikke?

  ——–

  Med denne lettere sarkasme ang. Thorning, fordi det ikke er en hemmelighed, at Thorning først og fremmest har rollen som skideballernes holdeplads mere end regeringens egentlige leder, så begyndte RV-S regeringens hokuspokus allerede før forhandlingerne i det sorte tårn.

  Det legendariske sorte hokuspokus tårn, hvor løgn og vælgerbedrag blev smedet.

  RV og S bedste ven har siden vist sig at være Lars Løkke. Når modstanderen bliver en “nyttig idiot”. Det handler tilsyneladende netop ikke om politisk dygtighed, men præcist det modsatte. Hvem ødelægger det bedst for sig selv? Vinderene bliver dem der kvajer sig mindst.

 • Finn

  Det bliver svært det kommende år for de borgerlige. Tallene vil vise at Maghretes og Bjarnes politik har virket. Helle Thorning vil fortsat præsentere Danmark på bedste vis, og venstre vil fortsat trække sig selv længere og længere ned i sølet.