De Radikales egne hokuspokus-socialdemokrater

Op til og under valgkampen i 2011 gik Socialdemokraterne til valg på det økonomiske program “Fair løsning”, som var underfinansieret med mellem 22 og 39 mia. kr. Det har finansminister Bjarne Corydon offentligt indrømmet efter valget, så det står ikke til diskussion. Han var selv en ledende kraft i udarbejdelsen af “Fair løsning”, så hans ekspertise på planen fejler ikke noget.

Det var kendt før valget, at “Fair løsning” var underfinansieret med de mange milliarder kroner. Alligevel bakkede de Radikale op om, at Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, skulle være statsminister.

De Radikale ønskede en regering, som ville blive ledet af – med radikal MF Zenia Stampes ord – “hokuspokus-socialdemokrater”:

zenia

Zenia Stampe skriver om Dansk Folkeparti. Det parti har ganske rigtigt tilkendegivet, at det vil bevilge skattekroner til langt flere udgiftskrævende forslag, end samme parti har skaffet finansiering til. Det kan man godt kalde noget hokuspokus.

Men Venstre, Liberal Alliance og Konservative “ledes” ikke af Dansk Folkeparti og heller ikke af Dansk Folkepartis hokuspokus-økonomi.

De eneste, som ledes af hokuspokus-socialdemokrater, er sådan set de Radikale. For SR-regeringen ledes da af Helle Thorning-Schmidt – ikke?