De unge skal have ordet

Hvis man i en usikker verden gerne vil have styrket sin tro på fremtiden findes der ikke noget bedre end at være i selskab med unge mennesker og lytte til deres ideer til, hvordan vi bevarer og udvikler vores gode samfund. De er skarpe, og de tør tage ordet. Selv om de også har deres ting at slås med i den moderne ungdomskultur, så har de en selvtillid, som mange politikere i min generation slet ikke havde i deres alder. De er vant til at være på. Det var noget vi andre skulle lære.

Undersøgelser viser, at danske unge ligger i top i Europa som nogle af de mest vidende om demokrati og samfundsforhold. Alligevel føler mange af dem, at de ikke er klædt på til at tage det sidste skridt og tage aktivt del i demokratiet. Det arbejder vi meget på at ændre i Folketinget, og jeg er så heldig som formand for Folketinget at få lov at være med, hver gang en kampagne går i gang eller et arrangement løber af stablen.

I år blev der for 2. gang afholdt skolevalg for alle elever i 8., 9. og 10. klasse. Over 45.000 elever fra 670 skoler satte deres kryds på valgdagen den 2. februar oven på et 3 ugers langt undervisningsforløb udformet som en valgkamp. Ved at prøve en rigtig valghandling med valgtilforordnede og stemmebokse håber vi, at de alle føler sig klar til at deltage i deres første valg, når de er fyldt 18. Jeg var selv ude på skolerne for at se, hvordan de gik til den. Og jeg fik endda lov til at ringe med klokken og åbne valgstedet på min gamle folkeskole på Øster Farimagsgade, hvor jeg selv gik i første klasse for 64 år siden.

Næste år den 29. januar 2018 fyldes hele Folketinget af elever fra 8. og 9. klasse til Ungdomsparlamentet 2018. En hel dag holder de udvalgsmøder, stiller spørgsmål til ministrene og stemmer om de forslag, som de selv og andre elever har fremsat.

Og i disse dage syder Søndermarken på Frederiksberg af paneldebatter og politiske workshops på Ungdommens Folkemøde 2017. Jeg er selv derude en hel formiddag og jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere en masse unge til at gå aktivt ind i politik. Vores folkestyre overlever kun, hvis hver nye generation tager det til sig, og det tyder det heldigvis på, at de unge gør i disse år.

 

 • Gitte Freinél

  Du er virkelig også et godt forbillede for kommende genrationers politiker Pia. Du repræsenterer et dybt amoralsk parti, hvor i har stjålet af eu-kasserne, hvor i samler på medlememr der har brudt dansk lovgivning, og hvor den mere rabiate tosse efter den anden, har sagt de mest hadefulde ting om menensker. jeg tror sgu det ville være bedre at man med din generations politekeres bortgang, fik nye generationer, der ikke baserer deres politik på propaganda, selvberigelse og mobning.

  • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

   Pia Kjærsgaard ER et godt forbillede for kommende politikere. Hun har haft sine meningers mod og ført en troværdig politik uden megen slinger. Så kan man være enig eller uenig, men det er jo det politik handler om. Og i et demokrati stemmer vi efter vores overbevisning og på de politikere der har vores største tillid. Og så fordeles folketingets mandater efter det.
   Dit indlæg er af værste skuffe, og er den slags der gør mange bange og bekymrede for at gå ind i politik. Tænk hvilke politikere vi kan være gået glip af på den konto. Dit udflåd og lignende har Pia Kjærsgaard skulle stå model til i årtier, og hun har håndteret det til UG kryds og slange (noget fra de gamle generationer..). Og det tjener hende til ære at hun har kunne stå al den modstand igennem og stadig bevare evnen til den saglige debat, selv med tosser som dig, og gør hende til nok det bedste eksempel på en troværdig politiker vi har i dag.

   • Truckeren

    Pia Kjærsgaard har baseret sin politiske karriere på strategisk at dæmonisere en gruppe mennesker. Det er er en useriøs klassiker i politik. mekanismen er således:

    1. Man påpeger igen og igen en gruppe menensker i samfundet som er hoved-årsagen til alle samfundets problemer.
    2. Man siger igen og igen at man er løsningen på at fjerne problemet.

    Det er verdens ældste politiske taktik, benyttet igen og igen i verdenshistorien, fra kommunister til nazister.

    Fjenden har som vi ved, været alt fra kapitalisten til jøden, og alt derimellem.

    • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

     Nu misforstår du også debatten. Jeg skrev tydeligvis om politikeren Pia Kjærsgaard, du insisterer på at diskutere politikken. Det er sørgeligt at du ikke kan adskille de to ting. Det er ellers et grundelement i demokratiet.

     Men så lad os da tage politikken:

     1. Vi har en gruppe mennesker der IKKE deler vores kultur, IKKE vil assimileres endsige integreres, mener vi er vantro og som sådan ikke rangerer højere end det skidt de går på, samt insisterer på at dominere og erobre deres omgivelser her i landet.
     Selv de mest tungnemme politikere her til lands HAR fattet det – hvad med dig?

     2. For at kunne løse et problem skal man erkende det først. Det har DF gjort for lang tid siden og anvist forskellige tiltag, som man kan mene om hvad man vil, men alle er jo velkomne til at bidrage. At gøre ingenting er bare ikke et løsningsforslag, og ikke meget andet har virket indtil videre. Vi har trods alt godt 30 års erfaring i hvad der ikke virker.. Så ja, DF har et naturligt forspring i løsningsforslag, men resten af folketinget er ved at komme efter det. Hvad er dit forslag?

     Kultursammenstødet med Muslimerne er en gammel affære, som ihvertfald går helt tilbage til år 1099 hvor man måtte erobre Jerusalem fordi Muslimerne var begyndt at dræbe de kristne og katolske pilgrimme, der ville besøge de fælles helligdomme i byen. Det havde ellers fungeret fredeligt tidligere.

     Hvis du synes at det er en gammel teknik, så er det nok fordi man altid har skulle forsvare sig mod trusler udefra – det er kun sundt at kunne adressere dem. Hvor tror du vi ville være hvis ikke vi forholdt os til problemerne – længere fremme end Sverige måske? Glæder du dig allerede?

     Kun en ignorant tror at verdenshistorien startede med kommunisterne.

     • Truckeren

      Det er jo tosset. Kan du ikke selv se at dine generaliseringer er idiotiske. Du tager en gruppe menensker og dæmoniserer dem alle. Jeg hverken vil eller kan mobilisere den idioti det kræver at tro på sådan noget vrøvl. Du har ædt propagandaen og slår alle over en kam. Det er simpelthen ubegavet.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Vi er jo i en situation hvor selvfølgelig ikke alle muslimer fra “fredens og kærlighedens religion” er terrorister, men i øjeblikket er de fleste terrorister muslimer. Dem vil jeg gerne dæmonisere. Det store flertal af muslimer der bidrager til kultursammenstødet vil jeg gerne problematisere.

      Det er kun propaganda at påstå at der ikke er problemer – eller at vi selv skulle være skyld i problemerne.

     • Janni

      Ok, hvis det er terroristerne du vil dæmonisere så skriv det. Tidligere så skriver du jo på vegne af alle muslimer, som ikke vil integreres og bla bla bla mundlort. Dit tidligere skriv taler for sig selv. Det er og bliver ubegavet at generalisere, men godt at høre du selv kan se din egen idioti. Så lærte du også noget idag, som dit fjernesyn og dine Politikere ikke har propaganderet for dig. Det er da glædeligt. Du har selv tænkt over dine egne ord, og selv handlet på deres dumhed, ved at indskærpe den gruppe du tidligere defineret, til en meget mindre gruppe, som giver mening at dæmonisere. Flot kammerat. Ville ønske vi alle kunne gøre sådan med vores generaliseringer.

     • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

      Hvis du kunne læse indenad ville du opdage, at jeg mener at kultursammenstødet er et kæmpe problem. Det er ikke vores kultur der har skabt det, det er ikke vores kultur der skal hverken vige eller give plads. At generalisere er den måde vi som individer og samfund overlever på – det er alt andet end tåbeligt, det er kun tåbeligt at lade være. Hvis vi skal overleve som et harmonisk samfund, med den grad af tillid og sammenhængskraft som, igennem generationer, har skabt det Danmark vi kender – så er det NU der skal siges fra. Det har alle dem på Borgen vi har stemt ind, både til højre og venstre, efterhånden fattet – hvad med dig? Eller du er måske prototypen på en positivracist, af den klassiske slags som vi har set fra Sverige, hvor du mener at vores kultur alligevel ikke kan byde på noget, og vi derfor ligeså godt kan bøje os for dem der opfører sig dominerende og derfor må have mere at byde på? Som Dansker og kvinde burde du være den første til at kunne se det afgrundsdybe skræk scenarie, i at vige for en kultur der baserer sine anvisninger i det levede liv i et værk som f.eks Tahrir al-Wasilah. Kan oplyse at der er detaljerede oplysninger om mænds seksuelle omgang med piger ned til ammestadiet. God fornøjelse! Der er skam ikke nogen der propaganderer for mig – JEG propaganderer – LYTTER DU?! Eller dæmper tørklædet for meget..

 • Truckeren
 • Poul Brammingsen
 • Truckeren
 • Truckeren
 • Truckeren

  Brug din hjerne Homo sapiens! Politikerne vil have dig til at hade! Og imens du ser den anden vej, tager de dine friheder fra dig!

  https://uploads.disquscdn.com/images/7f5955a3c1d366103b188d54190a9d4a985443ebeb090c346b4af2e97493b3d7.jpg

 • POLITIKER LEDE
 • POLITIKER LEDE
 • POLITIKER LEDE
 • POLITIKER LEDE
 • tudefjæs

  Hitler levede i mange år i sydamerika efter krigen….fake news er ikke nyt. Hitlers død blev iscenesat af russerne i samarbejde med de allierede.

  https://uploads.disquscdn.com/images/462cc2f1c47454bbbd6050aa1ea58eeface14a9c343bf7e2753208d88a9a2c2a.jpg

 • tudefjæs
 • tudefjæs

  Ja det er ret vilde tal, og ret vildt at vi ikke selv ved det…og hvorfor gør vi så ikke det? Fordi vores historie og vores holdninger defineres af vores politikere og medier. Løsningen? Sluk dit tv og internet og giv dine politikere fingeren!, og begynd selv at danne dig et overblik over virkeligheden, og hvad du SELV står for….
  https://uploads.disquscdn.com/images/4307fa01ec0188e741613fbb0f5e7a09cb5a5ecbb42cfc48d018cc6da84166a4.jpg

 • tudefjæs

  Da kunstneren James Brennan malede billedet tog mary spontant det ene bryst ud og begyndte at amme…det er dansk hygge!
  https://uploads.disquscdn.com/images/f0e0478f6e26711591270582cfe979c5596b48ce99661de4929c24feef89454d.jpg

 • tudefjæs

  Modtager 8 millioner kroner om året i bistandshjælp….+ gratis bil, husleje, telefon, livvagter, flyvemaskine, kongeskib, sommerhus, mad, ferie osv osv osv osv osv

  https://www.youtube.com/watch?v=dCR8NkVDyr4

 • tudefjæs
 • Pia Rasmussen