Der er ikke plads til Tyrkiet i EU

Tyrkiet lever ikke op til de europæiske standarder for menneskerettigheder og demokrati, og når det er Erdogan og ligesindede, der lægger linjen, kommer de heller ikke til det. Derfor skal Tyrkiet ikke med i EU. Og forhandlingerne bør suspenderes ved førstkommende lejlighed.

Diskussion om Tyrkiets fremtid som EU-land blev igen aktuel under den første og eneste TV-debat forud for det tyske valg mellem kanslerkandidaterne Angela Merkel og Martin Schulz søndag aften.

Hvor Merkel forholdt sig en smule mere pragmatisk og holdt fast i, at man som udgangspunkt altid bør søge dialogen, var socialdemokraten Schulz anderledes sporet ind på et reelt brud med tyrkerne:

EU bør afbryde udvidelsesforhandlingerne med Tyrkiet, der ikke skal være en del af den Europæiske Union. Og det synspunkt skal den tyske kansler forfægte på det kommende møde i det europæiske råd, understregede Schulz.

Kort efter var Merkel med på at bringe spørgsmålet op, når de europæiske stats- og regeringschefer mødes til oktober kort tid. Men hun har som skrevet også et valg, der skal passes.

Enig med Merkel og Schulz

Jeg kunne ikke være mere enig med Merkels grundsynspunkt. Lad mig forklare det med et eksempel fra min egen hverdag.

I over et år har Tyrkiet været i forhandlinger med EU Kommissionen om en aftale, der skal sikre at de knapt 80 millioner tyrkere kan rejse ind og ud af EU-landene uden visum. Jeg er såkaldt rapportør på sagen for min gruppe af liberale demokrater (ALDE) i Europa-Parlamentet, og jeg har derfor fulgt sagen tæt.

Uden at gå i detaljer er skal Tyrkiet leve op til en række krav før en visumaftale kan træde i kraft, blandt andet skal niveauet for menneskerettigheder og demokrati hæves. Men intet er sket.

Tyrkiet er i løbet af det seneste ikke rykket tættere på at leve op til vores europæiske standarder for fri presse, ytringsfrihed og hvordan vi generelt behandler vores borgere. Tværtimod.

Tyrkiet ved udmærket, hvad der skal til, hvis de skal videre i diverse forhandlinger. Og jeg er ikke i tvivl om, at Erdogan rent faktisk slet ikke er interesseret. Derfor kan vi lige så godt stoppe her og suspendere forhandlingerne. Alt andet vil være rent skuespil.

En gratis omgang

Det er lidt af en gratis omgang, når statsminister Lars Løkke Rasmussen og resten af regeringen i dag annoncerede, at de ikke bare vil suspendere forhandlingerne med Tyrkiet men stoppe dem helt.

I praksis er der ingen forskel.

Løkke lyder bare til at spænde overarmen og puste sig op til udtalt fryd og gammen over for det Dansk Folkeparti, han har så gruelig stort behov for at tale efter munden, når han kan.

Som Merkel siger, skal man ikke smække en dør i, hvis der er mulighed for, at man kan forhandle. Og jeg kan reelt ikke se, at Tyrkiet-forhandlingerne kan føre nogen vegne. Det betyder jo ikke, at vi skal smide nøglen til forhandlingslokalet væk.

Vi har ikke mindst en flygtningeaftale, som vi skal kunne holde øje med og meget gerne påvirke til det bedre. Og der vil komme andre ting til, som kræver forhandling i både nær fremtid og sigt. Vi må heller ikke glemme, at der i Tyrkiet er en stor del af befolkningen, som ikke løber Erdogans ærinde.

 • Søren Jakobsen

  Der har i adskillige år blot været tale om en opsætning af “Kejserens nye klæder”….
  Og godt spillet af begge parter. Et arabisk/muslimsk land som medlem af EU … Åhh guder…

  • Thomas

   Hej søren. Inden for 50 år er der flere eksisterende eu lande som er muslimske… så det bliver EU nødsaget til at kunne rumme.

   Hvis man ikke vil det, så lurer borgerkrig i EU lande

   • Søren Jakobsen

    Selvfølgelig bliver Europæiske lande da ikke muslimske. Racehadet vokser og en dag brister boblen og så får de det glatte lag.

   • NielsOhlsen

    Det eneste land, som muligvis vil tillade sin egen destruktion er Sverige.

  • erikmartino

   Arabisk?

 • Jørgen Villy madsen

  Tyrkiet er et så afvigende samfund, at det ikke vil kunne fungere
  hensigtsmæssigt sammen med europæiske lande. Derfor skal de ikke med. Det er som
  med England, der heldigvis omsider selv indså, at i EU hører de ikke hjemme.

  UKs version af demokrati er for afvigende, uudviklet og primitiv til
  at landet kan deltage i seriøst europæisk samarbejde på lige fod med andre. Mange
  kontinentaleuropæere mente ikke, at England skulle have været med. Nu ved vi
  det, og det har vi lært noget af.

  Derfor nej til Tyrkiet. Der er andre lande, der er kommet med selvom de
  ikke er udviklede nok. Det er en alvorlig fejl. Det gælder især Polen og
  Ungarn, der bør anmodes om at trække sig eller ændre holdning i retning af det
  øvrige Europa.

  Ingen er tjent med
  årtiers tovtrækning, som vi oplevede det med England. Det er for
  ressourcekrævende og hindrende for udviklingen af unionen til et fredeligt
  samarbejdende Europa.

  • Mads Joakim Jensenius Grundtvi

   Tak Jørgen, for en gangs skyld må jeg give dig fuldstændig ret. Tyrkiet vil nok så absolut være en fejl at optage i EU.

   • Arne Nielsen

    Dette er også svar til jørgen Villy Madsen. Hvad så med Frankrig? De har da et ligeså dødssygt og værkbrudent valgsystem som briterne. Burde Frankrig ikke få det ultimatum, at enten så laver de om på deres valgsysystem, eller også er det ud af EU. Hvor mange bliver vi efterhånden tilbage?

    • BroncofanDK

     Det er da fuldstændig absurd at påstå at private arbejdsgivere er primus motor i at skaffe afrikanske, arabiske og andre mellemøstlige indvandrere. Arbejdsgiverne har rigtig mange medarbejdere fra Østeuropa – dygtige og hårdtarbejdende folk som er en berigelse for vort land, medens familiesammenføring, ret til offentlige ydelser, tiltrækningen på befolkningsgrupper som vil forplejes ligger hos DF, S, SF, EL, AL og R, og på ansatte i det offentlige og i indsamlingsindustrien.

     Arbejdsgivere vil have folk der arbejder – ikke brune snyltere i tillæg til de lyserøde.

     • Arne Nielsen

      Joh, men er det ikke samme problemstilling? Hvorfor skal vi overhovedet importere udlændinge? Er det ikke en alvorlig uskik me udlændinge i vort land? Det synes jeg.

  • Albert Nielsen

   Hvad er der sket med dig, Jørgen S.m. du lyder jo helt fornuftig :E 😀

 • Jan Christensen

  “Det er lidt af en gratis omgang, når statsminister………………” sagde den professionelle EU rygklapper. Alt er gratis for MHP som har levet godt som EU rygklapper hele sit liv af dine og mine penge.

 • Tom Erne

  Det skulle tage noget tid for de Radikale at naa til den erkendelse. Men bedre sent end aldrig!

  • Christian Læssøe

   Blind høne kan også finde korn

 • finnbjerrehave

  Der er rigelig plads til Tyrkiet i EU, men Erdogan har foreløbig stoppet demokratiseringen af Tyrkiet , og fremtiden er uvis, men husk aldrig at sige aldrig.
  Israel i EU- Nato, og hele Europa vender hovedet den anden vej, men Israel er trods alt et stykke Europa i Mellemøsten, hvor hele verdens dårlige samvittighed i årene 1933-45 historisk bremsede alle Jøders frihed fra Hitlers ondskab råder, og den strakte arms politik fortsat råder.
  Har EU en samvittighed ? Finn Vig

  • Albert Nielsen

   Israel kan sagtens blive medlem af North Atlantic Treaty Organization (NATO). Israelerne skal faktisk bare skære landet frit af Mellemøsten og transportere det til Nordatlanten pr. tømmerflåde eller fragtdamper 🙂

   • finnbjerrehave

    Tyrkiet ligger på samme breddegrad. Europa hader Israel. Finn Vig

    • Albert Nielsen

     Tyrkiet hørte ikke til i NATO, men landet var en prop i hullet for den Sovjetiske flådes udsejling fra Sortehavet og, analogt med at Danmark som prop i hullet ved udsejlingen fra Østersøen blev ekspresbefriet af de vestallierede for ikke at blive en russisk provins eller lydstat, blev Tyrkiet optaget i NATO.

     Israel er, som bekendt, ikke en prop i noget hul, landet deler en åben kyst med andre lande.

     • finnbjerrehave

      Proppen i hullet hedder Gibraltar, og hvem kommer ud af Middelhavet.
      Prop i Atlas. Finn Vig

     • Albert Nielsen

      Middelhavslandene kaldes af gode grunde NATOs bløde underliv.

      Derfor er Gibraltar af mindre interesse, idet de missilbærende russiske ubåde sejler fra ishavshavnene.

     • finnbjerrehave

      Var det ikke Sortehavsflåden der var din bekymring ?
      Ruslands usikre skibe. Finn Vig

     • Albert Nielsen

      Uforståeligt. Emnet var Israel i NATO.
      Sortehavsflåden kan ramme Middelhavslandene.

 • K. Sørensen

  Der er heller ikke plads til Det Radikaliserede Venstre i EU.

  • NielsOhlsen

   Hvem skal ellers genudtale de gyldne ord: ‘Peace in our time!’?

 • NielsOhlsen

  Kom nu, Radikale!

  I kan jo så godt lide muslimer.

  Så må Erdogan da være OK!

  Eller sætter I Jeres lid til Gülem-bevægelsen?

  • Henrik Larsen

   Det er så “skægt”, at Erdogan og apologeter herhjemme konstant fægter med Gülen bevægelsen, især som påståede initiativ tagere til kuppet, der jo skulle forhindre muslimsk magtovertagelse, når Gülen bevægelsen rent religiøst vil nøjagtig det samme som AKP og lidt til, bare undtaget korruptionen, hvilket var årsagen til, at det oprindeligt lykkelige samarbejde mellem AKP og Gülen bevægelsen blev afbrudt, bl.a. om etablering af en efterretningstjeneste med religiøs loyalitet, som Gülen til at starte med var primus motor på (og leverandør af personnel til).

   Men det forudsætter selvfølgelig en viden om islam generelt og tyrkisk islam især, hvis man ikke skal tages “for a ride” i den forbindelse…

   • NielsOhlsen

    Ja.. What difference does it make?

    Muslimer = problemer.

    Hvordan man end vender og drejer det.

    • Henrik Larsen

     Det er da rigtigt, Niels Ohlsen, min væsentligste ordkløver pointe her er nok bare, at det for mig skriger til himlen, at velkomst danskerne “beroliger” os med, at vore kære nye danskere bare skal have noget uddannelse (herunder åbenbart de, der skriver artikler om sagen), så bliver alt godt, når vi herhjemme med al vores uddannelse ikke engang kan afkode situationen i Tyrkiet, herunder tro, at Gülen bevægelsen kunne stå på militærets side som sekularismens vogter.

     Det ved Erdogan godt, han satser på “verdens bedste fake nyheder”, som da der med glæde blev berettet i den ganske, udviklede verden om, at Tyrkiet havde modstået “kupforsøget”, og derfor taler han begejstret videre i det falske narrativ – 2 fluer med et smæk, konkurrent islamisten og kemalisterne.

     Ergo, når man ikke engang kan se, hvem der er islamister, og hvem der ikke er, ja så kan man i grunden heller ikke ræssonere sig frem til din historisk fuldstændig korrekte opsummering, at muslimer er lig med problemer, hvis man herunder f.eks. forstår den erfaringsmæssigt stensikre konsekvens at blive udrenset som majoritet i sit (oprindeligt) eget land, sagt med al hjertelig sarkasme. :-))

     • NielsOhlsen

      Ja, du har sikkert en pointe.

      Men heg har ikke tålmodighed til filigrane pointer.

      For mit vedkommende er tålmodigheden opbrugt.

      Jeg vil IKKE have NOGEN form for Islam i Europa, og slet ikke i Danmark.

      Jeg vil have, at vi repatrierer ALLE muslimer.

      UDEN undtagelse.

      Jeg vil ikke have EN eneste muslim i Europa.

      De vil overrende os, de vil nedbryde os, og de vil overtage vore lande.

      Og det skal de ikke få lov til.

     • Henrik Larsen

      Jeg kan næsten ikke være uenig med dig, i noget af det du skriver, men jeg ville være dobbeltmoralsk, hvis jeg ønskede min muslimske – som af mange muslimer anses for ikke at være muslimsk nok – kollegie ven fra Afghanistan sendt tilbage, som familiemæssigt var tilknyttet til socialisterne under Najibullah, hvilket er ensbetydende med en dødsdom, hvis man bliver.

      Men jeg er enig i, at en generel muslimsk tilstedeværelse i Europa eller Danmark for den sags skyld er en eksistensiel trussel for ikke bare vores demokrati, som vi kender det, men mod alle ikke-muslimer, og derfor bør ethvert muslimsk ophold her som udgangspunkt være midlertidigt, uden statsborgerskab, alternativet må være lejre i nærområderne.

      Problemet er bare, at de er her, og så skuffende få europæere kan se modsætningen i at give rettigheder til folk, som åbenlyst kun misbruger dem til at afskaffe samme. Alle de, som skrigende flygter fra egen konfliktskyhed ved at hæfte et “nazi” label på os andre, demonstrerer samtidig en afgrundsdyb og tragikomisk mangel på viden om, hvorledes maleren fra Østrig kom til magten.

     • NielsOhlsen

      Ja. Det er synd for den enkelte.

      Men det er op til dem at skabe fred i deres eget land. De skal ikke komme her og sprede død, ødelæggelse, kriminalitet og sharia.

      Ud med alle, uden undtagelse!

      Det har nu aldrig påvirket mig hvad de kalder mig.

      Som du selv siger, fatter de ikke, hvad der foregår, så hvorfpr skulle man lytte?

      De Radikale var vist forøvrigt for samarbejde med Hitler, så intet nyt i det.

      De tror, man kan forhandle med totalitære bevægelser.

     • Henrik Larsen

      Ja, det sidste er jeg igen enig med dig i, hellere forhandle med fanden end at “spændes for en borgerlig vogn”….

     • NielsOhlsen

      Ja. Altimens frihedens lys slukkes.

     • Henrik Larsen

      Det har nu påvirket mig, hvad jeg kaldes, måske ikke min holdning, men man bliver da lidt forbandet, når folk – venstrefløjen – der selv sværger til det identitære multikulti credo “ord skaber den virkelighed, de benævner” (efter hukommelsen), at de partout sviner alle over en kam, der kritiserer indvandring med “nazi” og “fascist” kortet.

      Jeg har ikke haft pårørende i tårnene i udryddelseslejrene, men i selve lejren og i Shell huset, men så kan jeg da bare lære det….

      Jeg vil som de fleste gerne være venner med alle, selvom jeg godt ved, at det ikke kan lade sig gøre, men hvis man bare er ukritisk og følgagtig nok, så bliver folk, der konstant KALDES nazister bare ligeså umærkeligt også med tiden VIRKELIGT nazister – i deres øjne – se bare venstrefløjen omkring universiteterne i USA.

      Her i Danmark følger man nu også helt godt med, AFA har jo eksisteret længere her, så de må være helt misundelige over den tilslutning og i øvrigt passive opbakning, de har fra politiet derovre, hvor ordensmagten i flere tilfælde bare har stået som tilskuere, medens gadens parlament på voldelig vis kommer af med sit argumentatoriske mindreværd og ethvert fundament til samtale nedbrydes, for er du ikke med dem, så er du mod dem og nazi scum.

      Men vi er – for at prøve at runde den af – også HELT enige om, at reform indenfor islam må komme fra muslimerne selv.

     • NielsOhlsen

      Enig.

      Mht. muslimerne: For min skyld må de reformere eller lade være.

      Men de skal UD AF EUROPA!

      Ikke siden Nazi-Tyskland har Vesteuropas demokrati været truet som det bliver, hvis ikke vi LUKKER NED for muslimerne.

      UD MED DEM!

 • Gitte Freinél
 • Gitte Freinél
 • Gitte Freinél
 • Johnni Syska

  Gad vide om svaret var anderledes for en radikal hvis Tyrkiet søgte om asyl i stedet for optagelse?

  Lever man ikke op til europæiske standarder for menneskerettigheder og demokrati så er man ikke velkommen undtaget hvis man er flygtning for så behøver man ikke leve op til europæiske standarder for menneskerettigheder og demokrati for så er det helt ok.

  Radikale er sgu sjove.

  • BroncofanDK

   Reelt må man da sige at der er mange i Tyrkiet der nu kan siges at være personligt forfulgt – ergo berettiget til flygtningestatus, og personligt tror jeg at EU var tjent med at tage to Erdogan modstandere for hver Erdogan tilhænger man kunne smide ud. Det er ikke sekulrt vestligt indstillede tyrkere der er problemet, men den indavlede landbrugsbefolkning, som vi placerer på overførselsindkomst i bymiljøer i Danmark.

   Det er sygt at vi her til lands har en langt overvejende del af tyrkere der er tilhængere af et islamiseret bagudstræbende land, men vil bo og have overførselsindkomster i et sekulært land bygget på kristen flid og livsindstilling.

 • Erik

  Tænk at man skulle høre det fra en radikaler

 • Henrik Larsen

  Nu siger Clement jo, at man især skal tale pænt til dem, man er uenig med, men derfor vil jeg alligevel tillade mig at sige, at når nu Radikale er med på vognen, så er sagen om Tyrkiets optagelse som medlem eller ej vel blevet en ikke-sag?

  Som uddybelse kunne det være interessant at høre Morten Helveg eller andre, der så længe med den lette hånd (og anklagende pegefinger) har afvist kritik mod optagelsen med antydning om lumre, personlige holdninger og egenskaber, hvad det er ved Erdogans styre, der NU udløser fuldt stop, som ikke var sket for 10 år siden? Der blev altså også anholdt masser af journalister – og forfattere – for 10 år siden, men måske kun tyrkiske….

 • Gitte Freinél
 • Gitte Freinél
 • Gitte Freinél
 • Sønderjylland

  NEJ TAK TIL POLITIKERE! HALVDELEN AF LANDET SIGER FRA!!! I ER IDIOTER !
  https://uploads.disquscdn.com/images/748bbea69fa983dfa562474855df8b48efb8b8b1d2ad1a22ebad7f3006a729a1.jpg NE

 • Poul Brammingsen
 • finnbjerrehave

  Måske Nato har et problem, Tyrkiet køber antimissilsystem i Rusland, og opfylder Tyrkiet sin rolle i Nato ?
  Erdogans nye tid. Finn Vig