DF svigter ældre, hjemløse og arbejdsløse

I Danmarks store byer er der mangel på boliger, som almindelige mennesker kan betale. Priserne på ejerboliger stiger og stiger, og der er rift om de få almene boliger, der er. Heldigvis har kommunerne mulighed for at modvirke den udvikling i dag ved at kræve, at et nybyggeri skal indeholde en del almene boliger for at få tilladelse. Men lige nu tegner der sig desværre et politisk flertal på højrefløjen for at fjerne kommunernes adgang til dette. Det vil fremover betyde relativt færre billige boliger til eksempelvis ældre og kontanthjælpsmodtagere i de større byer. Det vil betyde færre boliger, som kan betales af almindelige mennesker.

Der hviler et tungt ansvar på især Dansk Folkeparti, hvis det parti virkelig går med til at få bygget færre boliger til ældre og ledige. Hvis de rent faktisk lægger stemmer til færre almene boliger, skal i hvert fald ikke skyde skylden på flygtninge, når der om kort tid kommer flere hjemløse. Virkeligheden er, at det er deres egen skyld. Ikke flygtninge på flygt fra krig, ødelæggelse og ISIL’s myrderier.

Ældre, arbejdsløse og flygtninge skal slås om de samme boliger

Dansk Folkeparti og deres tilhængere har travlt med at pege fingre af flygtninge som nogle forfærdelige mennesker, der tager boliger fra danske hjemløse. Sandheden er, at det er Dansk Folkeparti selv, der lige nu er i gang med at gøre det sværere at få bygget almene boliger, som almindelige mennesker har råd til at betale. Det vil bl.a. gå ud over ældre og ledige, som umuligt kan betale markedsprisen i en by som København eller Århus. Dansk Folkeparti har endda selv været med til at beskære kontanthjælpen, som betyder større risiko for flere, der ikke kan betale huslejen. Og nu skal de så slås med de ældre, de hjemløse og flygtningene om alt for få billige boliger.

Der kommer flere hjemløse, flere ældre og flere flygtninge. Det skriger på fælles løsninger, hvor vi bygger flere billige boliger, for at vi kan følge med udviklingen. At gøre det modsatte, vil få katastrofale følger.

Derfor bør staten gøre det lettere og billigere for kommunerne at få bygget alment. Men højrefløjen gør det stik modsatte, og gør det sværere at skaffe flere billige boliger. Det risikerer at blive alles kamp mod alle. Jeg fatter ikke, at Dansk Folkeparti kan se sig selv og deres vælgere i øjnene, hvis de ikke stopper regeringens forsøg på holde almindelige mennesker ude af boligmarkedet.