En anti-elitær fortælling fra det uvirkelige liv

Tre fortællinger fra det ikke-virkelige liv.
Et nygift ægtepar kommer ind i banken. De har set drømmehuset. Den perfekte beliggenhed, afstand til arbejde og de bedste naboer. Alt er godt. Men kan økonomien holde? De har brug for hjælp. Ved mødet med den smilende ekspedient bliver de venligt anmodet om at tage plads. Så skal han finde den bedste kunderådgiver. Banken har nemlig netop erhvervet sig én af landets bedste eksperter ud i boligfinansiering. Ekspedienten skal netop gå for at hente hende, men da stopper parret op. Den bedste? Hvad skal det nu betyde? Nej nej, parret ønsker skam ikke den bedste rådgivning. De vil tale med én som dem selv. Én i øjenhøjde. Ikke en elitær superrådgiver, men en jævn og vennesæl bankmand. Ingen eliterådgivning her, tak!

En ældre husmoder kommer ind hos slagteren. Vennerne kommer til middag og kun det bedste er godt nok. Slagtermesteren ser fruen ved forretningens indgang og lægger straks sin kniv for at gå hende i møde og hjælpe. Han ved præcis, hvilken udskæring der er den bedste. Han vil kræse for sin gode kunde. Men der siger husmoderen fra. Den bedste udskæring? Nej nej – det er alt for elitært. Svenden nede bagerst i lokalet, tak! Lad ham hjælpe. Hvad vil naboerne ellers ikke sige?

Mærsk har indkøbt et nyt containerskib. Et af de største i verden. Det kræver store færdigheder at sejle og man søger vidt og bredt efter en kaptajn. Heldigvis er der mange interesserede. Af de bedste. Folk med lang og international erfaring. Men på direktionsgangen er man bekymret. Hvad vil folk ikke sige? Er Danmarks erhvervspryd virkelig så snobbet, at de kun ansætter de bedste? Naturligvis ikke. Det er lige lovlig elitært. Så man ansætter en nyuddannet sømand. Han skal da også have en chance!

En fortælling fra det virkelige liv:
Der er folketingsvalg i Danmark. Politikerne gør sig til. Om de er de bedste? Uha nej, de er skam ikke elitære. Næ, mænd og kvinder af folket, godmodige og hjertelige. Og næsten lige konfirmerede. De bedste er de da naturligvis ikke. Et bolsje til børnene? Vælgeren klapper. Åh ja, sådan skal det være.

 • Arne Nielsen

  Igen behandler Morten Messerschmidt det danske sprog stedmoderligt. Det hedder ikke “Han vil kredse for sin gode kunde.”. Det hedder: “Han vil kræse for sin gode kunde.”, idet orden “kræse” er nøje tilknyttet ordet “kræsen”, som burde være kendt af hvert barn i landet. Jeg ved ikke, om Morten Messerschmidt er ordblind – i så fald er han lovligt undskyldt. Er han ikke det, må der jo være tale om sproglig dovenskab, og er det tilladeligt for en politiker tilhørende et parti, som netop hylder det danske? Det er ihvertfald ikke rart at se på.

  • Nikolaj Frederiksen

   Godt og relevant, Arne. Går ud fra at du ikke har ferie og at du keder dig på jobbet.

   • Mærsk har indkøbt et nyt containerskib. Et af de største i verden. Det kræver store færdigheder at sejle og man søger vidt og bredt efter en kaptajn. Heldigvis er der mange interesserede. Af de bedste. Folk med lang og international erfaring. Men på direktionsgangen er man bekymret. Hvad vil folk ikke sige? Er Danmarks erhvervspryd virkelig så snobbet, at de kun ansætter de bedste? Naturligvis ikke. Det er lige lovlig elitært. Så man ansætter en nyuddannet sømand. Han skal da også have en chance!

  • BroncofanDK

   Wow – er sprogfascisme det eneste forsvar? Det er virkelig flot at du aldrig laver en slåfejl, en kommafejl, rammer den forkerte tast, overser ting som kræse/kredse – to ting som en dansk stavekontrol ikke har problemer med.

   • Arne Nielsen

    Forsvar for hvad? Er man sprogfascist, hvis man værdsætter beherskelse af det danske sprog? Er det ikke en lidt frivol anvendelse af ordet fascist? I dette twittervildnis er der i forvejen så megen dårligt og sjusket skriv, at det stiller sig i vejen for budskabet, og som gør, at man let og elegant skræver hen over det, og straks går hen til det seriøse indlæg. Jeg har den uskyldige ambition, at folk gerne skulle forlade livet lidt klogere, end da de kom ind i det, men det er måske for meget at forvente. Der er mennesker, som ikke alene insisterer på uvidenheden, men som også forlanger af andre mennesker, at de skal være ligeså uvidende, som de selv er, og det synes jeg er for meget forlangt.

    • BroncofanDK

     Nu er verden lidt bredere end en snakkeklub på Østerbro, og mange mennesker skal beherske mere end det danske sprog – deriblandt Messersmith som sikkkert bruger en relativt stor del af sin tid på andre sprog end dansk.

     Dit indlæg er i bedste fald et egotrip, men mit gæt er at det mere er et indlæg designet til at ødelægge den relevante debat som sjovt nok kommer fra en af de få ret veluddannede DF’ere (og i andre indlg også fra SF’ere).

     Der er desværre en hel del trolleindlæg, og det er utroligt hvilken mængde af indlæg på b.dk der enten er – jeg hader muslimer eller venstreorienterede der enten synes at resten af verden er til for dem eller ønsker at ødelægge debatten. Se alle indlæggene om Messersmith, Feld mv som ligesom dit indlæg ikke har en rygende fis med debatten her at gøre. Det er intet meningsforstyrrende i Messersmiths’ sprogfejl, så det er bare kværulantisk at bringe det op.

  • jeg er enig med dig.

  • jeg er enig med dig….

 • Jørgen Villy madsen

  Morten Messerschmidt. Nu kan du ikke synke dybere. Tror du selv på, at du kan vende tilbage til tidligere tiders storhed i stemmetal med den forskruede argumentation, du har valgt, og som er den eneste, du har.

  Erkend at du ikke er guds gave til menneskeheden og træk dig. Danskerne har langt vigtigere sager at beskæftige sig med. Du kan ikke længere proppe blår i øjnene på vælgerne.

  • Arne Nielsen

   Det er jeg nu ikke ganske enig i. Jeg mener nu stadigt, at Morten Messerschmidt har noget at byde på. Han har igennem årene haft et talent for at præsentere tingene på en interessant måde, for hvilken hans gode uddannelse har spillet en ikke ringe rolle. Og i dette her skriv sætter han jo lyset på det forhold, at der i dag i vide kredse er et snobberi for det alternative, det “intuitivt” rigtige, hvor Jørgen Hattemager kan være med hele vejen, og hvor folk, der virkeligt véd noget, står og river håret ud af hovedet i store totter.

   • Arne Nielsen

    Men dertil kommer det problem, som allerede de gamle grækere var inde på: Det demokratiske problem – “populismens problem” kunne man kalde det – det forhold, at det store flertal af vælgere er tilbøjelige til at vælge folk, der kan præsentere alting på overskriftsform med et udråbstegn efter. Folk, som de er flest, vil have sort og hvidt, og hvis man har forstand på noget, vil man vide, at dette er langt fra tilfældet i mange sager. Men i øvrigt ligger det sådan, at niveauet herhjemme er ganske højt i sammenligning med mange andre lande, idet der er tilstrækkeligt mange, som gerne vil oplyses om komplicerede sammenhænge, og som slet ikke er mindede for at klynge en “skyldig” op i nærmeste lygtepæl. Og det skal vi være glade for.

    • Arne Nielsen

     Måske kan man kritisere Morten Messerschmidt for at være noget kæk. Efterhånden måtte det vel være ham tilladt ikke altid at have svar på rede hånd, og det ville klæde ham, at han tilladte sig tænkepauser med mellemregninger, sådan som man ser det hos mere beskrevne blade udi politik og diplomati. Dette blot en bemærkning af psykologisk karakter fra én, som afgjort er på DFs side. På den anden side skal han velforberedthed værdsættes, og tænkepausen i den form, vi f.eks. ser hos Marianne Jelved og andre Radikale politikere, er uudholdeligt krukkeri. Men vi har været vidner til, at holdningsskift blandt poltikere ikke er noget man skilter med, idet der altid er en kødrand af journalister, som aldrig vil tøve med at rive dem det i næsen, og som selv er totalt overfølsomme overfor kritik af deres egen stand.

     • Jens Jørn Pedersen

      Det er endnumere trist, at fornuftige mennesker falder i DF-grøften. DF har jo ikke noget at byde på.
      Der er ingen struktur, der er ingen politik, der er kun populisme.
      Han har jo ikke noget på!

     • Arne Nielsen

      Det burde vække undren, at så stort et udsnit af befolkningen, ikke alene bakker op om DFs politik, men at de prioriterer indvandrerspørgsmålet så højt, at dette, i deres valg, kommer ind på førstepladsen af politiske sager, som behandles af Folketinget. Dette forhold illustrerer vist, at der nok er noget, du ikke har forstået. Men det er da en kendsgerning, at hvs DF ikke havde fastholdt deres kritik af udlændingepolitikken, og i forbindelse hermed, EUs rolle, var hele problematikken blevet gemt væk, sådan som vi ser det i Sverige. Er det svenske tilstande, du ønsker? Ønsker du, at folk skal afskediges fra deres arbejde for at støtte et udlændingekritisk parti? Hvad er det egentligt, at du vil have? Lad os høre.

     • Rap And

      Det er en gammel kendt teknik når alt andet kikser. Man opfinder nogle stråmandsargumenter og beder folk forholde sig til dem. Det er der bare ingen der falder for.

     • Jens Jørn Pedersen

      Som Niels Hausgaard synger: Er de flest de best elle bår de flest?
      Det du giver udtryk for er en meget snæver tænkning, som ikke lader nogen DF-er noget tilbage at ønske.
      Der er kommet en folkelig bevægelse, der hviler på fejlinformation og fejlforståelse. Det har endt op i, at meget bliver ladt tilbage og meget bliver ikke debatteret, fordi DF er i stand til hele tiden at dreje debatten hen på andre problemer. Nu vil DF have mere politi, fordi de uden effekt har sendt en del til grænsen. Alle de problemer der opstår på grund af det, det taler vi ikke om.
      Det vil kræve for megen plads på dette sted at redegøre for hvor DF tager fejl. Men du er velkommen til et af mine foredrag om menneskeforståelse.

     • Arne Nielsen

      Tak for svaret.

     • Jens Jørn Pedersen

      Jeg gør også som det paser mig, jeg er heller ikke medlem af et. Som det vist er klart for alle, stemmer jeg absolut ikke på undergraverpartiet DF.

 • Rikke Nielsen

  Jacob Haugaard oplevede fænomenet på egen krop i 1994 – formentlig hans livs chok.

 • Jakob Anderson

  Du har helt ret Hr. Messerschmidt. At vi ikke kan vælge blandt de bedste gjorde blandt andet, at der i 2005 blev valgt en ung mand ind i folketinget i en alder af blot 24. Uden erfaring fra erhvervslivet, uden netværk, uden uddannelse og uden kompetencerne til sit erhverv. Heldigvis Ikke en mand af folket, men en enspænder uden popularitet, der ikke havde eller har forståelsen for andre, fordi de ikke er som ham. Den dag i dag skal vi stadigvæk trækkes med vedkommende, selvom han ad flere omgange har vist sig fuldstændig inkompetent. Og hvem står tilbage som taberne af ikke at kunne vælge fra en højere hylde, det gør desværre vi borgere, som må leve med dobbeltmoralske politikere.

  • kronborgjan

   Jeg er hel enig. En Mogens Glidstrup (Frp.) Pia Kjårdsgården (DF) og en MEP Morten Messerschmidt (DF). Salg af politik med en vinkel: Et Citat: “En fortælling fra det virkelige liv: Der er folketingsvalg i Danmark. Politikerne gør sig til. Om de er de bedste? Uha nej, de er skam ikke elitære. Næ, mænd og kvinder af folket, godmodige og hjertelige..”Jan

 • Arvid Holm

  Det er ikke min opfattelse, at befolkningen har noget imod, at folketingspolitikere er kvalificerede.
  Men politikernes uddannelse og oplæring har påvirket dem bort fra de befolkningsgrupper, som deres partier har udset sig som kernevælgere.
  Nu tilhører de den befolkningsgruppe, der kaldes eliten.
  Og vælgerne har kun begrænset tillid til, at eliten er rigtigt solidarisk med andre befolkningsgrupper.
  Mennesker er flokdyr ligesom ulve, og hos flokdyr ser man jo sjældent, at flokkens interesser varetages helhjertet af individer fra en anden flok.

 • Søren Revser

  Og igen viser svindlerkarlen Messershit, at han ikke laver dagens gerning.

  I døgndrift misbruger han intertnettet til selvpromovering og propaganda, istedet for at passe et eller andet produktivt arbejde.

  Men hvad kan man forvente af en forbryder som stjålet af kassen, og derefter pjækket fra EU donten I et halvt år, alene for sammen med hans – også skatteyder tvangsbetalte spindoktor – at forsøge et comeback, ved at bedrage befolkningen endnu mere.

  Berlingske skam jer, at I tilbyder denne kriminelle psykopat fri spalteplads. Det gavner hverken befolkningen eller Berlingske for den sags skyld.

  • Ib Christoffersen

   Måske Berlingske bare har ændret deres værdigrundlag til noget hvor Morten Messerschmidt passer fint ind I.

 • Tom Erne

  For en enkelt gangs skyld en god pointe fra Der Messerschmidt. Hvis formanden stadig taler med dig efter dit kriminelle EU eventyr, så hils hende endeligt. Du ved, hende Sosu assistenten som konstant plaprer op om at der er for få almindelige danskere på tinge.

 • Rap And

  Er jeg den eneste, der ikke helt fatter moralen af denne anekdote fortælling. Er det et ønske om at pege på, at der er politiske bevægelser, der opnår for meget ved at lefle for den lavest fællesnævner blandt vælgerne, så bør man lytte til en mand med stor erfaring

  • Johnni Syska

   Jeg tror du har helt ret i at Pernille Skipper lefler for den lavest fællesnævner blandt vælgerne ved at fortælle igen og igen at den politiske elite har smadret landet men man kan trygt stemme på hende for hun ligger og roder blandt hjemløse narkomaner på elite barometeret.

   Derudover så har Morten skrevet et godt indlæg her men det kan man ikke se på kakerlakkerne fra venstrefløjen som vrimler frem her.

   • Rap And

    Jeg fornemmer, at du som udpræget liberalist sætter rigdomme som målestokken for at være elitær, men mon ikke det snarere er dannelsen, der er det udslagsgivende, og her afsløre indholdet i dit seneste debatindlæg en del. Det er utilstedeligt at betegne disse mennesker som skadedyr, og du burde på det grundlag udelukkes fra debatterne her på berlingeren.

    • Johnni Syska

     Nå ja man må jo kun kalde folk for racist, nazist, fascist, populist, sorte skole osv.
     Du gør jo dig selv til grin ved at spille krænket.

     Kakerlakker er meget sigende for hvad venstrefløjen er i det her debatindlæg fra Morten. Det er de samme der vrimler frem med intetsigende indlæg. Du ved det godt men med kikkerten for det blinde øje så ser du jo hvad du plejer.

     Din fornemmelse om min målestok er også helt hen i vejret. Grebet i fri fantasi uden overhoved at forholde dig til det skrevne. Du benytter stråmands argumenter som du selv argumenterede imod 8-9 indlæg nede.

     • Rap And

      Jeg har netop forholdt mig til det du skrev.
      Jeg forholdte mig præcis til det du skrev.
      Dette er et stråmandsargument af Arne
      “Ønsker du, at folk skal afskediges fra deres arbejde for at støtte et udlændingekritisk parti? Hvad er det egentligt, at du vil have? Lad os høre.”
      Men det her er langt over stregen
      “Derudover så har Morten skrevet et godt indlæg her men det kan man ikke se på kakerlakkerne fra venstrefløjen som vrimler frem her.”

     • Johnni Syska

      At Morten har skrevet et godt indlæg eller kakerlakkerne vrimler frem?

      Begge dele er korrekte og ikke over stregen.

      Derimod er det over stregen at kalde en navngiven person for f.eks evnesvage trold. Giv nu dig selv pause fra debatterne indtil du ser at når du peger finger så peger de fleste mod dig selv.

      Tag nu og hold orden i egne rækker før du peger finger.
      Dobbeltmoralen driver ned af dine vægge

      Du forholder dig til din egen fantasi som resten af jer på venstrefløjen.

      Grunden til du spiller så krænket er fordi jeg satte total spot på Pernille Skipper og det skal du for alt i verden dreje samtalen væk fra. Snakke uden om det er hvad i kan.

     • Rap And

      Jeg har ingen anelse om, hvorfor du har den opfattelse at jeg har tlknytning til venstrefløjen, udover at fra det yderste liberalistiske holdepunkt, så må alt andet være venstreorienteret.

     • Johnni Syska

      Hvorfor er det ok at kalde en navngiven person for “lalleglade åndsamøbe” og “evnesvage trold” men over stregen at kalde den samme gruppe som altid vrimler frem når DF er i tråden for kakerlakkerne?

      Stop nu al din udenomsnak

     • Rap And

      Der er en rigtig god grund til at benævne et fjols, som fremsætter sine vilde løgnagtige og alvorlige beskyldninger uden det mindste hold i virkeligheden mod navngivne personer som en lalleglad åndsamøbe. Det kan ikke sammenlignes med at betegne en hel gruppe mennesker, som ikke deler din livsopfattelse som skadedyr.

     • Johnni Syska

      Selvfølgelig kan det det når gruppen vælter frem med løgnagtige og alvorlige beskyldninger uden det mindste hold i virkeligheden mod navngivne personer og partier.

      Du er så dobbeltmoralsk og latterlig at høre på.

     • Rap And

      At sige fra over for dit sprogbrug, der minder lidt om noget, der er hørt før har intet med dobbeltmoral at gøre. Det skal ikke vinde frem påny.
      ” Det nazistiske syn på verden, som en evig kamp mellem racer, var toneangivende for de billeder, der blev brugt i propagandaen. De var ofte simple og forsynet med enkle paroler, der blev gentaget massivt, og verden blev fremstillet i en sort/hvid version uden nuancer.
      Jøderne blev konsekvent vist som parasitter på det tyske samfund”.

     • Johnni Syska

      Nå så trækker vi lige nazikortet.

      Du er da en ualmindelig uanstændig person.
      Det er lige som at hører på Jan Hoby som ikke mener han kalder folk for nazister men de minder om dem (altså fangevogterne i koncentrationslejrene) og så er alt jo godt og intet problem.

      Men siger man ordet neger så kan man næsten ikke stå op over den fornærmelse og krænkelse man er udsat for på andres vejne.

      kan vi så få en liste fra dig over hvad man må kalde hinanden?
      Odder og åndsamøbe er ok men kakerlak ikke for så minder man om en nazist må man forstå.

      Du er ualmindelig dobbeltmoralsk og sørgelig.

     • Johnni Syska

      Lad os da hører fra dig hvordan det er ok for dig at kalde navngiven person for “lalleglade åndsamøbe” og “evnesvage trold”

      Det er altså ikke over stregen men at jeg kalde den gruppe som altid vrimler frem når DF er omtalt for kakerlakker det er du ved at besvime over.

      lad os nu hører forklaringen fra dig.
      Er det noget med at vi er alle lige men venstrefløjen er mere lige end resten?

    • BroncofanDK

     En racistisk socialdemokrat skriver en artikkel (velskrevet iøvrigt) om en højtuddannet partileder der ser sig selv som den mest sociale socialist Danmark, som bor i en penthouselejlighed med udsigt i København betalt via fortjenste fra forældrekøb vis hendes mor som er adelsslægt, financieret med lån hun er imod, og som definerer elite udelukkkende udfra penge – Det er Enhedslistens glædespige #1 der definerer det sådan, og ligepludselig konkludere den knapt så rappe and at fru dobbeltmorals definition er libral.

   • kronborgjan

    Mogens Glidstrup (Frp.) Pia Kjårdsgården (DF) og en MEP Morten Messerschmidt (DF). Et Citat: “En fortælling fra det virkelige liv:
    Der er folketingsvalg i Danmark. Politikerne gør sig til. Om de er de bedste? Uha nej, de er skam ikke elitære. Næ, mænd og kvinder af folket, godmodige og hjertelige..” Dvs. bevidst presse-vinkel, spin og..

    • Johnni Syska

     Du har helt ret når Pernille uddeler karameller sammen med Pelle mens de fortæller de tilhører samme samfundslag som folket eller lavere så er det bevist pressevinkel, Spin og…

  • finnbjerrehave

   Hej And, hvorfor forstår du ikke ironien i MM,s selvopgør, nemlig han vil aldrig forstå hvem der skal give ham et kryds på næste stemmeseddel , og måske MM skal starte en selvstændig virksomhed med EU midler som speciale, og 10 års erfaring.
   MM. hvor peberet gror. Finn Vig

  • Selvfølgelig kan det det når gruppen vælter frem med løgnagtige og alvorlige beskyldninger uden det mindste hold i virkeligheden mod navngivne personer og partier.

   Du er så dobbeltmoralsk og latterlig at høre på.

 • peter kocsis

  MM’s næstsidste etape før fængslet er her at agere som manden i den omrejsende tivoli, som alle kan bombardere med lagkager.

 • Arne Nielsen

  Jeg synes, at kommentarerne her peger i retning af, at Morten Messerschmidt ikke slipper uden om i nøje detalje at redegøre for, hvilke tanker, han har gjort sig om det passerede. Det har været en tibagevendende taktik fra DFs side blot at ignorere kritik i tillid til, at folk ville glemme det skete, og i det store og hele er denne taktik lykkedes for dem – blot ikke i forbindelse med denne historie. Morten Messeschmidts vandel har, sådan som sagen foreligger, været berettiget genstand for kritik på en måde, som har været dybt partiskadelig, og som sætter spørgsmålstegn ved hans værdighed til at sidde i en parlamentarisk forsamling. Vi har endvidere været vidner til, at hans parti har forholdt sig fuldstændigt tavst i forhold til denne sag. Som man kan se her af debatten, er det en sag, som ikke let glemmes. Havde det været De Radikale, var sagen lagt død i en håndevending, idet de er langt mere udspekulerede og drevne i det politiske spil. Dette her illustrerer, at DFs ledelse for en stor dels vedkommende stadigtvæk består af novicer, som nok kan deres fadervor, men ikke meget mere. I betragtning af, at de repræsenterer et betydeligt udsnit af den danske befolkning, er det dybt utilfredsstillende, at de slet ikke håndterer denne sag. De skal såmænd nok blive valgt – det er ikke det, der er på spil. Men det, der er på spil, er den politiske sag. Dette her svækker den politiske sag, og det vil blive brugt af politiske modstandere. Dette er ikke en ønskelig situation, og den bør bekymre DFs politiske ledelse.

 • Jørgen Villy madsen

  Messerschmidt er stadig en ualmindeligt farlig herre. Kritik af ham her i spalterne og andre steder vil blive vendt til kritik af sein kampf for at redde Danmark fra EU, Bruxelles, Islam og alt muligt andet ondt i verden.

  Han vil gå til valg på, at han er den eneste, der har forstået den fare som
  Danmark svæver i, og som han derfor naturligvis er den eneste, der har
  mulighed for at hjælpe os ud af.

  At han fabulerer i sit eget fantasibillede, får ingen at vide, men det er det, der er stemmer i. Han har gjort det før, så hvorfor ikke igen? Det bliver interessant at se, om
  han er stand til at narre ligeså mange vælgere næste gang som sidste gang – men også lidt uhyggeligt. Man kan altså narre alle – hele tiden – næsten.

  Hvis DF havde fornuft ville de melde ham ud af partiet og lade ham danne sit eget Frelserens parti, men det gør DF ikke. Sørgeligt.

 • Ib Christoffersen

  Morten Messerschmidt, er det ikke ham der officielt ville sløseriet med EU-penge til livs, men selv var mesteren i at brænde VORES penge af?

 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Pia Rasmussen
 • Jens Jørn Pedersen

  MM sidder på sine egne hænder og forstår ikke noget af det han selv skriver. Er der det nogle fortællinger, der jonglerer med i DF kredse, så kan ingen undere sig over forståelsesniveauet.
  Det, jeg læser, er, vi som befolkning ikke skal have nogle gode mennesker i Folketinget, så er det jo en ide at vælge MM, så er man sikker på, at det er under lavmål.

 • Weidekampf

  Forbryderen har travlt ved tastaturet, så han efter næste valg fortsat kan malke EU for penge.

 • Patek Castelli

  Underholdende læsning, som går stik imod DF’s politiske strategi, der handler om at mobilisere talentløse hr. og fru gennemsnitsleverpostej.
  Håber du fortsætter skriblerierne i spjældet…

 • Holger Volcker

  Hvad er det man siger…?…plebs er plebs værst…jeg er sådan set stolt af mine akademiske uddannelser, at mine børn alle har gennemført studentereksamen/er på vej til det, at jeg faktisk har en del viden at øse ud ad, og hjælpe andre på vej….det er med gru, man som veluddannet skal bevidne middelmådige diskussioner, debatter og nedgørende kommentarer fra stakler, der aldrig rigtigt formåede at nå noget….men sådan er det tilsyneladende…

  Jeg begriber simpelt hen ikke, hvad pointen er i at stræbe nedefter. Eksemplet fra såvel USA, UK, D, A, F og andre lande er jo hårrejsende, og hvad er det folk egentlig tror, at de får ud af det? – I Trumps USA er der rigtig mange, der inden for det næste korte stykke tid vil komme til at opleve, at ham de stemte på måske ikke viser sig at hjælpe andre end sit eget netværk. Jeg er sådan set ligeglad, det er jo ikke mig, det går ud over. Evnen til at forholde sig kritisk til en problemstilling–om det er at sætte et kryds ved et valg eller vælge at gøre noget ved sin tilværelse–er jo ret afgørende.

  Det ville være umådeligt rart, hvis man kunne skue lidt længere ud end blot at forholde sig til noget nonsens (jeg mener seriøst volapyk) fra MM, og så komme med nogle indlæg, der sagligt begrunder, hvorfor det at uddanne sig, at prioritere, at vælge at blive politiker (hvilket er et ufatteligt modigt valg). Kom an, og lad os tage diskussionen på et velargumenteret grundlag. Lige nu vidner indsparkene desværre ikke om de store intellektuelle erobringer. Men det er der jo nok ikke meget at stille op over for…

  • Johnni Syska

   Halleluja vi har fået en akademisk superstjerne på besøg som lige kan fortælle alle os andre at vi bare er middelmådige og ikke særlige intellektuelle. Altså den type som nok skal belære os alle om verdens sande tilstand når altså bare han lige finder ud af hvorfor at hans pc ikke vil starte og den middelmådige pedel kan fortælle han at det altså ikke er hans pc der er i stykker men stikket skal være inde i stikkontakten før den starter.

   På samme måde som man kan redigere sit indlæg ved at trykke på “rediger” i stedet for at oprette et nyt indlæg. ;0)

   Hvad med du kommer ned fra dine høje hest og selv deltager med velargumenteret indlæg først eller fiser tilbage til universitets debatintranet hvor i kan klappe hinanden på ryggen over hvor højt hævet i er over staklerne?

   Hvorfor er det f.eks nonsens/volapyk fra MM som ser og kalder at det for Pernille Skipper er vigtig at placerer sig i laveste samfundslag og holde eliten i udstrakt hånd?

 • Holger Volcker

  …glemte vist noget i en sætning, der skulle selvfølgelig stå: “…hvorfor det at uddanne sig, at prioritere, at vælge at blive politiker (hvilket er et ufatteligt modigt valg) ikke er umagen værd…”

 • Tommy Jensen

  Neger. Jeg skriver det lige fordi man ikke maa skrive det i Danmark.

  Ellers er artiklen ok Morten, men hvad gor vi saa ved at DK kun foler sig trygge ved det almindelige?
  “Vi skal kommunikere paa en helt ny maade”, “lave flere regler”, “udstede forbud”, “folk maa se at faa sig selv lavet om”, “muslimske kvinder burde gore noget ved det”, etc?

 • Ib Christoffersen

  En uvederhæftig politiker kommer ind i Berlingske og forsøger at beskrive at frådseriet i EU skal stoppe. Så viser det sig at denne uvederhæftige politiker faktisk er en af de dygtigste til at malke EU. Lang tid efter denne uvederhæftige politiker er blevet afsløret forsøger denne uvederhæftige politiker igen med et budskab. Men jeg sol læser end ikke læser budskabet. Når denne politiker en gang har bevist sine værdier, så må han finde et sted der passer til de værdier han har. ELLER det sted er måske strategien for værdier gældende for Berlingske fremover?

 • kronborgjan

  Mogens Glidstrup (Frp.) Pia Kjårdsgården (DF) og en MEP Morten Messerschmidt (DF). Sådanne sælger DF såå holdning, vi er ikke de bedste, men besked: Vi er folkelige, ned på jorden og blot naboen på villavejen. Et Citat: “En fortælling fra det virkelige liv:

  Der er folketingsvalg i Danmark. Politikerne gør sig til. Om de er de bedste? Uha nej, de er skam ikke elitære. Næ, mænd og kvinder af folket, godmodige og hjertelige..”Jan