Er Dublin større end Danmark?

Kan vi fortsat tillade os at ignorere, at vores venner og medlemsfæller i EU, Grækenland og Italien, fortsat står alene med i tusindvis af flygtninge, som har været igennem asylbehandling og har fået ophold i Europa.

De selvsamme flygtninge, som EU-landene i skåltaler har aftalt at fordele mellem hinanden ud fra en fair fordelingsnøgle. Men som er strandet sydpå ved Europas ydre grænse, ikke mindst i Italiens i år, fordi kun en brøkdel af skåltalerne er blevet realiseret.

Fordi resten af Europa, og det gælder selvfølgelig også Danmark, har vendt Sydeuropa ryggen og de facto erklæret flygtningekrisen for et overstået kapitel, fordi ingen flygtninge længere banker direkte på dørene længere oppe i Europa. Heller ikke på vores ved Kruså.

Mit svar er et klart nej. Selvfølgelig kan vi ikke tillade os at lade italienerne og grækerne i stikken. Det burde være en selvfølgelighed i et fællesskab, som baserer sig på et forpligtende samarbejde. Men migrantstrømmen har mildt sagt ikke gjort det let at være hverken flygtning eller modtagerland.

I denne uge har vi debatteret problematikken i Europa-Parlamentet i forbindelse med, at vi har fastlagt parlamentets holdning til en revision af det fælleseuropæiske (Dublin)asylsystem, som brød sammen i 2015 under den store flygtninge- og migrationsstrøm.

Princippet om at det første modtagerland, i praksis Italien og Grækenland, står med hele ansvaret og byrden, er alt andet end solidarisk. Derfor skal vi finde en ny og fælles position. Det er flertallet i Parlamentet enige om.

Parlamentet er mere ambitiøse end Kommissionen, og det er vi helt sikkert også målt i forhold til det europæiske råd, dvs. medlemslandene, som konsekvent har været både langsommelige, alt andet end konstruktive og decideret usolidariske, når det omhandler flygtningesituationen.

Se bare hjemme hos os selv, hvor den danske regering og socialdemokraterne i fællesskab er enige om, at Danmark bryder fuldstændig sammen, hvis vi skal tage os af 500 af verdens svageste og mest udsatte, kvoteflygtningene.

Hvor små sko kan et så rigt land som vores tillade os at gå i, hvor småt kan det i det hele taget blive. Er vi ikke større end det? Er Danmark virkelig ikke større end det?

Jo, det er vi. Og det skal vi vise, når Lars Løkke, hans ministre og deres respektive europæiske kollegaer skal fastlægge rådets position og i de trialog-forhandlinger, som venter rundt om hjørnet.

 • Jan Christensen

  MHP skåltale debat i Andeby sogneråd er fuldstændig ligegyldig,det er heldigvis ikke der Danmark’s indvandre politik bestemmes, men den udstiller jo glimrende hvor rablende gale de Radigale er.

 • Erik

  Hvad skal vi bruge Schengen aftalen til, Morten?

 • Gert Jessen

  Radikales politik på flygtningeområdet har større visioner end andre. Vanvittig store visioner.

 • Per Kristensen

  Hans far må både rotere i turbo fart, og være ekstremt flov over den vanvittige opdragelse ( eller mangel på samme ) han har givet hans såkaldte søn.

  • Anders Bo

   Dét skal du nok ikke regne med! Den bette Morten udlever jo præcis det nationalhad, han er opdraget med.

   • Per Kristensen

    Hans far havde langt mere format en de undermålere der driver det RV idag. NHV led ikke af selvhad til DK, tvært imod. Partiet tabte ethver legimitet da kvinderne overtog partiet.

 • Anders Bo

  Dublinprotokollen var en nødvendig forudsætning for Schengenaftalen, så hvis Dublin bliver “genforhandlet”, må Schengen – som det kendes nu – nødvendigvis genvedtages med enstemmighed.

  Hvor var føderalisterne for 10 år siden, med den nødvendige – både økonomiske og mandskabsmæssige – støtte til Italien og Grækenland? Nationalstaterne har ALTID trykket sig, når føderationstanken koster dem selv penge, men hensigtserklæringer og skåltaler har føderalisterne ALTID ødslet med.

  Det er ikke Føderationen der har givet Italien og Grækenland deres geografiske position, men tværtom givet dem adgang til eUHA, på trods af manglende kvalifikationer! Så immigrationsproblemet – flygtninge er de jo netop ikke – er og har altid været deres eget. Uden både Føderationen og Schengen havde Italien og Grækenland løst deres problemer med den muhamedanske folkevandringstsunami for over 10 år siden.

  Der er ingen konventionsmæssig hindring – OVERHOVEDET – i at afvise muhamedanske immigranter ved den dansk-tyske landegrænse, men både Løkken og Forrædriksen er bange for Frau Mærklig, så…

  Skarpladte droner skal slå hul i bunden på ENHVER mistænkeligt båd ved den nordafrikanske kyst INDEN de muhamedanske immigranter stiger om bord!

  Eksisterer de danske forbehold ikke i den radikale paralleludgave af virkeligheden? 🤔

  Morten Helveg Petersen = 🤡

 • Alex Damgaard

  Kan vi fortsat tillade os at ignorere, at vores venner og medlemsfæller i EU, Grækenland og Italien, fortsat står alene med i tusindvis af flygtninge, som har været igennem asylbehandling og har fået ophold i Europa.

  Ja, selvfølgelig. Kan vi (altså Helveg & co) ignorere deres millioner af arbejdsløse og billioner i underskud som EU’s politik har pådraget disse lande, kan vi også ignorere de tusindvis af flygtninge EU’s politik har påført disse lande.

  De selvsamme flygtninge, som EU-landene i skåltaler har aftalt at fordele mellem hinanden ud fra en fair fordelingsnøgle.

  EU-landene har ikke, deres befolkninger slet ikke – det har derimod komplet blåøjede politikere med overstatsligt udgangspunkt uden kontakt til virkeligheden. Helveg har været een af de mest ivrige skåltalere, endda selvom hans eget land slet ikke er med i det samarbejde der er grundlaget for en fordelingspolitik. Men han har været stor fortaler for tanken, også her i disse spalter, og i stærke vendinger kaldt dem der ikke deler hans vision, altså dem der rent faktisk skal realisere den, for “udemokratiske”, “usolidariske” og meget mere. EU var jo løsningen, og planen nærmest genial i al sin enkelhed.

  Hvis Helveg læste kommentarsporet på sin egen blog burde han ikke være spor overrasket. Det var kun ham selv der troede på skåltalerne, men i stedet for at skue indad er det nu åbenbart nogle andre der har fremført ideerne og nogle andre der har svigtet.

  Helvegs stråmandsretorik vedr. kvoteflygtninge er klassisk afsporing fra de kedelige realiteter, og de har intet som helst at gøre med de afrikanske migranter EU’s politikere har skaffet Grækenland og Italien på halsen.

 • Weidekampf

  Radikale lort. Du og din familie burde smides ud af Danmark.