Flertallet er IKKE mod EU

I går lagde jeg en interessant meningsmåling op (på noget, der hedder Facebook) fra Kristeligt Dagblad, der viste, at danskerne er blandt de allermest positive over for EU.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/eu-og-globalisering-er-i-hoej-kurs-blandt-danskerne

Og så væltede det ellers ind med postfaktuelle kommentarer fra det højtråbende EU-hadende mindretal, der hårdnakket hævder, at de taler på flertallets vegne.

De tror ikke på undersøgelsen, for de føler, de oplever, og de hører noget andet. Så de bliver ved med at påstå, at befolkningen massivt vil have en folkeafstemning om EU, for vi skal ud – og det kan kun gå for langsomt.

De fleste har ikke gjort sig den ulejlighed at læse artiklen – for det er nemmere bare at insinuere alt muligt, så andre kan bruge tid på at læse højt og svare.

Vilde påstande flyver gennem luften. – Hvor mange er blevet spurgt? – lyder det. Jeg havde skrevet – et repræsentativt udsnit af befolkningen – men det er åbenbart ikke godt nok.

En opfindsom borger mener at vide, at det kun kan være radikale og venstremænd, der er blevet spurgt! Tror man virkelig, at Gallup kan købes til sådan en undersøgelse?

– Hvornår er undersøgelsen lavet? vil en anden vide. At undersøgelsen står i et DAGblad er åbenbart ikke nok til at regne ud, at den formentlig er forholdsvis aktuel.

Svaret om, at spørgsmålene blev stillet i alle lande i EU i 2016, får en anden til at skyde undersøgelsen ned – for det var jo før, der kom flygtninge på motorvejene i Sønderjylland i september 2016. Øh – nej – det var i efteråret 2015, men hvad pokker – et år fra eller til.

– Løgn, manipulation og fake news, siger en tredje! Ja – lige præcis Kristeligt Dagblad er jo kendt for at smide om sig med den slags! (Det var ironi fra min side, hvis nogen skulle være i tvivl.)

– Jeg er ikke blevet spurgt – lyder det fra en del. Genialt svar – ikke sandt? Altså – jeg er personligt heller ikke blevet spurgt, for når man spørger et repræsentativt udsnit på noget over 1000 personer, så er der jo en hel del, der ikke er blevet spurgt – men de højtråbende nej-sigere tror ikke på undersøgelser, hvor de ikke selv er blevet spurgt. Hjælp!

Når de så ikke kan skyde mere på meningsmålingen, så siger de, at de ikke tror på meningsmålinger – for de tog fejl mht Trump.

Altså – Hillary fik omtrent 3 millioner stemmer mere end Trump, så helt skævt på den, var de altså ikke.

Og meningsmålingerne i USA viste i øvrigt ikke nær så markant flertal til Hillary som de danske målinger.

83 % af danskerne har iflg Eurobarometer undersøgelsen foretaget af Gallup og refereret i Kristeligt Dagblad et positivt syn på EU. Det er dog en sjat – og så mange var det altså ikke, der pegede på Hillary Clinton i de amerikanske meningsmålinger.

Så kommer det ultimative argument. Det lyder nogenlunde sådan her: – Jamen så tag da en folkeafstemning, når du er så sikker i din sag! Du tør jo ikke – og det er, fordi du ved, jeg har ret. Befolkningen støtter MIG!

Jamen det ønsker danskerne ikke – svarer jeg.
Ifølge en – anden – meningsmåling er der nemlig kun 31%, der siger ja til en folkeafstemning om dansk medlemskab af EU. 61 % siger nej. Resten ved ikke. Den er fra november 16 og foretaget af Greens Analyse for Børsen.

Og hvad sker der så? Ryk tilbage til start – alle de såkaldte argumenter kan gentages, og svarene vil med garanti igen prelle af som vand på en gås!

For resultatet stemmer ikke overens med det højtråbende mindretals oplevelser, fornemmelser og følelser.

Her er hele undersøgelsen for de særligt interesserede:

http://ec.europa.eu/COMMFrontOffice/publicopinion/index.cfm/Survey/getSurveyDetail/instruments/SPECIAL/surveyKy/2131