Fodnotepolitik anno 2016

I 1980’erne svigtede Det Radikale Venstre og resten af venstrefløjen det vestlige sammenhold mod Sovjetunionen ved gang på gang at undsige NATO’s sammenhold og kræve, at Danmark tog forbehold med de berømte fodnoter.

Venstrefløjen undskyldte gang på gang Sovjetunionens aggressioner, som de i virkeligheden mente Vesten selv var skyld i. Fremfor at stå fast skulle vi føje og imødekomme russerne.

I dag er Det Radikale Venstre genopstået i Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, som turnerer rundt med den ene relativisering for Putins aggressioner efter den anden og mener, EU er værre.

Det virker, som om Marie Krarup fuldstændig har mistet sit moralske kompas. For hvis man vil være et parti, der forsvarer Danmark, laver man ikke en pagt med Danmarks modstandere. Selvom både Marie Krarup og Putin ikke kan lide EU, er din fjendes fjende ikke din ven.

Når Dansk Folkeparti ellers ikke svigter det danske forsvar totalt, som de gjorde med kampflyaftalen før sommerferien, plejer de at være enige med Konservative om, at der er brug for at styrke Forsvaret. Det er der, fordi Putin fuldstændig uden grund har invaderet flere af sine nabolande militært og dermed har startet den første krig i Europa siden Jugoslavien. Den ulovlige militære annektering af Krim og invasionen i Østukraine har kostet 10.000 mennesker livet og skræmmer hele Østeuropa. For hvis Ukraines handelsaftale med EU i Putins øjne var nok til at invadere landet militært, er det ikke til at vide, hvor hans tropper rykker ind næste gang. Der er en helt klar ambition om at udvide Rusland og dominere Østeuropa.

Putin er grunden til, at NATO og næsten alle vores nabolande øger sine militærbudgetter i disse år. Ikke EU.

Ruslands ambassadør har truet Danmark med atomvåben. Hans jagerfly gennemflyver jævnligt dansk luftrum med kommunikationsudstyret slukket til stor fare for vores civile fly. Hans bombefly simulerede for to år siden, at de ville udslette den danske politiske elite med et bombeangreb på folkemødet. Bare for lige at minde os om, at de kan.

Det er køn omgang med Danmarks og Vestens fjender, Marie Krarup og Dansk Folkeparti har gang i. Nøjagtig som Det Radikale Venstre i 1980’erme.