Fri os for et radikalt sandhedsministerium.

 

 

”Lad os få et agentur, der kan styrke mediernes selvforsvar overfor falske nyheder og spredningen af dem.” Dette var den radikale leder, Morten Østergårds hovedbudskab i hans grundlovstale. Han mente, at vi er så truede af falske historier, at vi må oprette en forstærket organisation til at finde sandheden. Han tog udgangspunkt i en russisk trussel om undergravelse af demokratiet, EU og NATO via pressen og sluttede så med opfordringen til at oprette et sandhedsministerium, – nå nej, et agentur, der kan styrke mediernes selvforsvar overfor falske nyheder.

 

Jeg må indrømme, at jeg synes, det er et latterligt skræmmebillede at sætte op. Hold nu op. Der har til evig tid fandtes spin og påvirkningskampagner. Herunder reklame, politisk propaganda, vrøvl, løgn og vås. Og det har vi da imødegået ved at grine af det, lade være med at tro på det, kritisere det, ignorere det eller debattere det og modbevise det i en fri presse. Men det er som regel kun diktaturer, der har forsøgt at kontrollere det via centraliseret faktatjek – også kaldet censur.

 

Hvis Morten Østergård fik held til at oprette sit agentur, ville det være et kæmpestort demokratisk nederlag for os alle sammen. Forestil dig, hvis man kun kunne trykke, hvad ”sandhedsagenturet” havde stemplet som rigtigt? Hvor ville de frie debat være henne?

 

Der er har allerede oprettet et lille agentur i EU – kaldet East StratCom. Også med Rusland som anledning. Og det er en skandale fyldt med propaganda imod Rusland og for EU.

 

Jeg kan lige forestille mig, hvordan et radikalt sandhedsministerium ville kunne sørge for, at der ikke kommer nogen nyheder om problemer med integration, illegal indvandring og islam. Den slags eksisterer jo ikke i den radikale verden og må derfor være falske nyheder, – ligesom det er falske nyheder (og russisk misinformation) for EU-agenturet, at der er massive problemer med masseindvandringen i Europa.

 

Ligesom EU har oprettet sit sandhedsagentur på et tidspunkt, hvor EU har store problemer med at hænge sammen og med at få bare den mindste folkelige opbakning, kommer det Radikale Venstre med sit udemokratiske forslag på et tidspunkt, hvor tidsånden i den grad er imod de radikales ideer. Og heldigvis for det. Hvor de radikale i mange år har kunnet styre dansk politik og dermed få gennemført lovgivning, der sigtede imod ophævelsen af nationalstaten og indførelse af en multikulturel utopi, er de nu kørt helt ud på et sidespor politisk, samtidig med at den multikulturelle utopi (sammen med EU) hænger i laser.

 

Hvem tror længere på, at det er en god ide med indvandring fra Mellemøsten til Europa? Ingen, kun de radikale. Men hvad med at få medierne til at lade være med at skrive om problemerne ved at anklage dem for at viderebringe russisk misinformation, ligesom East StratCom, når den slags nævnes? Alle er jo bange for Rusland, og ingen kan gennemskue hvad der sker. Så mon ikke Rusland kan anklages for dette her også – samtidig med et valgnederlag hist og lidt EU-opløsning pist?

 

Ideen virkede i EU, så jeg forstår godt, at de radikale forsøger i Danmark også.

 

Men hvis de radikale får deres vilje, ville vi bruge midler der er mindst lige så forkerte, som dem der bruges i Rusland til at kontrollere medierne. Så hvad med at bruge ytringsfriheden i stedet?