Fri os for et radikalt sandhedsministerium.

 

 

”Lad os få et agentur, der kan styrke mediernes selvforsvar overfor falske nyheder og spredningen af dem.” Dette var den radikale leder, Morten Østergårds hovedbudskab i hans grundlovstale. Han mente, at vi er så truede af falske historier, at vi må oprette en forstærket organisation til at finde sandheden. Han tog udgangspunkt i en russisk trussel om undergravelse af demokratiet, EU og NATO via pressen og sluttede så med opfordringen til at oprette et sandhedsministerium, – nå nej, et agentur, der kan styrke mediernes selvforsvar overfor falske nyheder.

 

Jeg må indrømme, at jeg synes, det er et latterligt skræmmebillede at sætte op. Hold nu op. Der har til evig tid fandtes spin og påvirkningskampagner. Herunder reklame, politisk propaganda, vrøvl, løgn og vås. Og det har vi da imødegået ved at grine af det, lade være med at tro på det, kritisere det, ignorere det eller debattere det og modbevise det i en fri presse. Men det er som regel kun diktaturer, der har forsøgt at kontrollere det via centraliseret faktatjek – også kaldet censur.

 

Hvis Morten Østergård fik held til at oprette sit agentur, ville det være et kæmpestort demokratisk nederlag for os alle sammen. Forestil dig, hvis man kun kunne trykke, hvad ”sandhedsagenturet” havde stemplet som rigtigt? Hvor ville de frie debat være henne?

 

Der er har allerede oprettet et lille agentur i EU – kaldet East StratCom. Også med Rusland som anledning. Og det er en skandale fyldt med propaganda imod Rusland og for EU.

 

Jeg kan lige forestille mig, hvordan et radikalt sandhedsministerium ville kunne sørge for, at der ikke kommer nogen nyheder om problemer med integration, illegal indvandring og islam. Den slags eksisterer jo ikke i den radikale verden og må derfor være falske nyheder, – ligesom det er falske nyheder (og russisk misinformation) for EU-agenturet, at der er massive problemer med masseindvandringen i Europa.

 

Ligesom EU har oprettet sit sandhedsagentur på et tidspunkt, hvor EU har store problemer med at hænge sammen og med at få bare den mindste folkelige opbakning, kommer det Radikale Venstre med sit udemokratiske forslag på et tidspunkt, hvor tidsånden i den grad er imod de radikales ideer. Og heldigvis for det. Hvor de radikale i mange år har kunnet styre dansk politik og dermed få gennemført lovgivning, der sigtede imod ophævelsen af nationalstaten og indførelse af en multikulturel utopi, er de nu kørt helt ud på et sidespor politisk, samtidig med at den multikulturelle utopi (sammen med EU) hænger i laser.

 

Hvem tror længere på, at det er en god ide med indvandring fra Mellemøsten til Europa? Ingen, kun de radikale. Men hvad med at få medierne til at lade være med at skrive om problemerne ved at anklage dem for at viderebringe russisk misinformation, ligesom East StratCom, når den slags nævnes? Alle er jo bange for Rusland, og ingen kan gennemskue hvad der sker. Så mon ikke Rusland kan anklages for dette her også – samtidig med et valgnederlag hist og lidt EU-opløsning pist?

 

Ideen virkede i EU, så jeg forstår godt, at de radikale forsøger i Danmark også.

 

Men hvis de radikale får deres vilje, ville vi bruge midler der er mindst lige så forkerte, som dem der bruges i Rusland til at kontrollere medierne. Så hvad med at bruge ytringsfriheden i stedet?

 

 • Jens J. Pedersen

  Marie Krarup skyder sig selv i foden.
  Dansk Folkeparti er de værste til at sprede Fake News. Hvis de trækker sig, så bliver problemer reduceret væsentligt.

  • Martin

   Der er ingen tvivl om, at hvis du kom til, ville hele verden se meget bedre ud. Du ved alt og ved lige hvordan alt skal ordnes.

   • Dennis Sorensen

    Sjældent har du skrevet noget mere rigtigt.

 • OleH

  De mest løgnagtige er dog DF.
  Spreder fake news alle steder.

  • Leif Knudsen

   Hvis man i venstrefløjens inkl. mediernes psykotisk lignenede had til DF erstattede “DF” med “muslimer” – så ville hele banden skulle bag lås og slå for racisme.

 • Henrik Thor Christensen

  De radikales svar på Kempeitai mobiliserer tropperne til kamp imod politisk ukorrekthed!!

  • Jens J. Pedersen

   Henrik Thor Christensen, du har vist siddet skævt på motorcyklen og klemt noget ☹

 • Steen Johannsen

  Terrorløsning nummer eet er ganske enkelt et islamfrit Danmark. Som sidegevinst går vi fra en elendig økonomi til en superstærk økonomi. Vi kan bevare vores frihed, vores danske samfundsstruktur og vores vesterlandske kultur. Danmark forbliver dansk… Endvidere bliver vi fri for etnisk vold fra muslimer mod danskere, fri for muslimsk bandekriminalitet, fri for halalslagtet kød, fri for tørklæder, sorte klædedragter og shariaskæg, fri for over alt at høre mere arabisk sprog end dansk, fri for muslimske tilråb, chikane og truende adfærd, fri for moskéer og imamer, fri for muslimske taxachauffører, som notorisk snyder deres kunder, fri for muslimernes allestedsværende og vedholdende bedrag i enhver sammenhæng, fri for… fri for… fri for… Find selv på flere eksempler… 😉

  • Dennis Soerensen

   SJ
   Du er da fri for noget mellem ørerne

 • Steen Johannsen

  Islam lader sig aldrig integrere i andre samfund. Islam er skabt med det formål at overtage andre nationer. Midlerne hertil er mangfoldige. Fra åben erobring til langsom overtagelse i det skjulte. Islam er dødsensfarlig for ethvert samfund, som lader Islam slå rod inden for dets grænser. Politikernes opgave i forhold til problemet Islam er at fjerne islamisk indflydelse uden at reducere vores frihed! 🙂

 • Steen Johannsen

  Min læge har klogeligt fået sine to børn ud af landet i tide. Begge er godt i vej med en international karriere. Masser af tiltro har jeg til mine medborgere. Vi får bare ikke muligheden for at ændre noget som helst og må ikke tale om vores bekymring. Sandheden undertrykkes og løgnene serveres i kontinuerlig rækkefølge. Behageligt er det at tro på de gyldne løgne. Smertefuldt er det at erkende sandheden… 😉

 • Søren Rasmussen

  Morten Østergaard er en ligegyldig åndelig undermåler, der jo af sin forgænger og leder af dette lille rædselsfulde bondeproletariatsparti fik betegnelsen ‘en god wingman’ – hvilket først og fremmest er en direkte fornærmelse imod denne vigtige funktion.

  Morten Østergaard og hans lille ‘fimsede’ parti fortjener ikke yderligere kommentarer fra seriøse og ansvarlige samfundsborgere i Danmark.

  De har gjort skade nok på deres medborgere og det land, de lever i.

  Lad os nu alle samle de nødvendige sten som medlemmer af og støtter til det radiGALE venstre kan krybe ned under – helst for en megeeeet lang tid.

 • Søren Rasmussen

  “De har gjort skade nok på deres medborgere og det land, de lever i.” ….dette lille rædselsfulde bondeproletariatsparti!

 • Tom Erne

  Du kunne jo starte med selv at forholde dig til sandheden, og objektiviteten MK.

  Du skriver at der med dette initiativ laegges op til censur. Det er decideret forkert, eller loegn paa jaevnt dansk.
  Ligesom EastStratcom er der ikke tale om censurering, men om et faktuelt modtraek til alt den loesagtige propaganda der udspredes.

  Og nej, det er ikke bare noget der slaaes hen med latter. Det bider rent faktisk paa en lang raekke (saerligt mentalt underbemidlede) mennesker, som vi netop har set det i USA, hvor Trump er blevet praesident paa en kampagne, der i stor stil var bygget paa loegn og en selvopfunden parallel virkelighed.

  Dit eget indlaeg her er bygget paa fordrejninger og forudintagede fortolkninger. Som naar du skriver, at de Radikale igennem mange aar har styret Danmark imod ophaevelse af nationalstaten og et multikulturelt utopi. Gaab!

 • Kim Kaos

  De Radikales fremtidsversion er Orwells 1984

  Sandhedsministeriet, der tager sig af historieomskrivning, nyheder, propaganda, underholdning, undervisning og kunst.

  Partiet er pr. definition i besiddelse af den absolutte sandhed, og den absolutte sandhed kan naturligvis aldrig have været anderledes, end den er, og løbende omarrangeres.

 • Dennis Sørensen

  Fri os for df’s økonomiske plattenslagere

 • Jens J. Pedersen

  Fri os fra Dansk Folkeparti og Marie Krarup!

 • Jens J. Pedersen

  Begrebet ytringsfrihed er en misforstået størrelse. I Danmarks Riges Grundlob nævnes “ytringsfrihed” ikke overhovedet.
  Hvad der en ytring?
  Hvis jeg sætter mig på fortovet udenfor et bestemt hus og forretter min nødtørft, så kan det være en ytring.
  Hvis jeg skubber en ned på skinnerne foran et tog, så kan det være en ytring.
  Så hvorfor ikke holde os til at give udtryk for sin holdning i skrift eller tale!
  At tale om begrebet “ytringsfrihed” på ovenstående måde er uden hold i noget som helst.
  Marie Krarup, så dig ordentlig ind i tingene, før du udbreder dig om det!

 • Ole H

  De som spreder mest fake news er dog DF med femte kolonne gimpen i spidsen.
  Løgner, er hvad du er.

 • Kurt Hansen

  Du krarup bestiller ikke andet end at svine dine kollegaer til. Du har INTET andet at byde på end at pege fingre af andre. Kan du kun brokke dig, så gå af posten og lad en anden komme til. Der er brug for hæderlige politikere som ikke er pattebørn. Vi borgere betaler dig ikke for at høre på brok om de andre! Arbejd for din løn, Arbejd for forbedring af det danske fællesskab, Arbejd for borgerne, – eller smut !

  • Leif Knudsen

   Er du virkelig?? Hadet og tilsviningen af DF fra venstrefløjen er monumental gennem tiden. Socialister generelt udgør en byld af had til anderledes tænkende, de har endda deres gadetropper i BZ og AFA miljøerne, så du har vist fået tingene galt i halsen.

 • Johanne Lund

  Eftersom der ingen rationel, politisk forklaring er på Marie Krarups Moskvatro linie, som ikke er set så virkelighedsfjern siden DKP lukkede ned, så kunne man fristes til at tro, at FSB har skaffet noget kompromiterende materiale på hende, mens hun boede i Moskva – altså parallelt med Donald Trump’s pee tape. Der er noget at checke for en vaks journalist.

 • peter

  Det er klart at en person der er sat til at udsprede løgne i DK af Putin ikke bryder sig meget om foranstaltninger der skal imøde dette.

 • Arne Sigfredsen

  Lad os bare håne vore politikere, men husk på, vi får hvad vi betaler for, hvem vil søge et job, der max kan give 1,6 million pr. år, hvis man har evner til at bestride et job til 36 millioner pr. år, som topcheferne får.
  Det siger sig selv, det er ikke de skarpeste hjerner vi får til at lede vort land, med den løn vi tilbyder.

 • P. Aagaard

  Kære Berlingske, kan man få en saglig begrundelse for, hvorfor I fortsat lægger spalter til Putins lille hånddukke? Det kan i hvert fald ikke skyldes trang til at højne avisens niveau.

 • Tommy Jensen

  Danskerne er for hjernevaskede til at vide hvad sandhed er for en størrelse.
  Sammenlagt med det Fogh kaldte danskernes slavementalitet er det fuldstaendig ligegyldigt hvad de laver inde paa Borgen, naar bare danskerne kan slippe for at tage personligt ansvar for noget som helst.