Hadprædikanter skal bare blive væk

Den canadiske, islamistiske hadprædikant Bilal Philips ømmer sig over, at han er en af i alt seks hadprædikanter, som har fået forbud mod at rejse ind i Danmark. Det har fået ham til at rette direkte henvendelse til integrationsministeren. Han føler sig misforstået og mener ikke, at han har til hensigt at undergrave de danske værdier. Dog nævner han naturligvis ikke, at han er tilhænger af islamisk sharia-lov, herunder piskeslag til kvinder.

Meget behændigt drejer han indrejseforbuddet til at være et spørgsmål om stigende modstand mod islam og ikke mod prædikanterne som enkeltpersoner. Intet kunne være mere forkert. Men metoden virker i visse kredse, hvor navnlig de stærkt religiøse føler sig kollektivt trådt over tæerne – på samme måde som da Muhammed-tegningerne blev forvandlet til en krænkelse af alle muslimer.

Netop den retorik viser, at man gør det helt rigtigt ved at holde hadprædikanterne langt væk fra Danmark. De medvirker nemlig til at stikke en kæp i hjulet på den integration, som mange muslimer heldigvis tager del i, fordi de ønsker et godt liv i Danmark. Hadprædikanterne forstyrrer den proces, når de prædiker had og advarer muslimer mod at bliver for ”danske” eller ”vestlige” ved fredagsbønnen. Af den grund skal vi holde et skarpt øje med hadprædikanterne.

TV-2s dokumentarudsendelse ”Moskeerne bag sløret” afslørede, at nogle imamer taler med to tunger. Når de taler til kameraet, er der ingen grænser for, hvor demokratiske, de er, og hvor meget de ønsker at bidrage til det danske samfund. Men når kameraet er slukket, forbyder de kvinder at lade sig skille fra en voldelig ægtemand, ligesom de advarer muslimer mod at deltage i eksempelvis børnefødselsdage eller at pleje privat omgang med danske kolleger.

I første omgang handler dette ikke kun om radikalisering eller faren for terrorangreb. Nej, det handler om den ”dagligdags-apartheid”, som islamisterne ønsker for muslimer i de vestlige samfund. Imamerne ser helst, at muslimerne lever i deres eget lukkede univers uden kontakt til det omgivende samfund, og hvis det lykkes, er der også klart, at der vil opstå problemer med radikalisering. Det er nemlig denne apartheid, vi som samfund skal sige klart fra overfor.

  • Ole Frank

    Hvem mon vil have Pia og hendes parti?