”Historien om Danmark” er forbilledlig public service

Fra april og året ud sætter DR markant fokus på Danmarkshistorien. Både tv- og radioprogrammer og en storstilet indsats på dr.dk vil tilsammen udgøre DRs mest omfattende satsning på formidling af danmarkshistorie nogensinde.

Søndag aften rullede andet af i alt ti afsnit af ”Historien om Danmark” over skærmen. En fascinerende historie fra stenalder til nutid, hvor ikke mindst Lars Mikkelsens gode egenskaber som fortæller, opsluger én i den levende fortælling om vores fælles kulturarv. I Samarbejde med en lang række af museer, forskere og andre samarbejdspartnere inviterer DR desuden danskerne til arrangementer over hele landet, hvor de kan stifte bekendtskab med Danmarkshistorien på egen krop. Man kan læse mere om disse aktiviteter på hjemmesiden historieromdanmark.dk.

Meningerne om DR er mange. Ikke mindst forvaltningen af public service-forpligtigelsen har været genstand for kritik. Så meget desto mere glædeligt er det, når DR sætter alle sejl ind på at give hele Danmark et fælles udgangspunkt for at forstå og tale om, hvorfor Danmark er blevet Danmark og hvorfor vi er blevet dem, vi er. Det er om noget public service og på mange måder en rettesnor for, hvad man bør kunne forvente sig af DR.

Jeg håber, at ”Historien om Danmark” og de øvrige arrangementer på en seriøs og samtidig underholdende måde kan bidrage til at vække den historiske interesse hos yngre som ældre. Netop vores historiske og kulturelle rødder er enestående til at skabe bånd på tværs af generationer.

Vi diskuterer ikke sjældent, hvad danskhed er. Danskhed kan da også være svært at sætte ord på, fordi det er noget naturgivent og alligevel helt afgørende, som forener os. Derfor skal vi være vores rødder bevidst, hvad angår de historiske og kulturelle samfundsværdier, traditioner og begivenheder, som har formet det danske samfund og os som danskere.

Jeg ser allerede frem til at se næste afsnit af ”Historien om Danmark”, hvor vi er nået til Vikingetiden.

 

 

 

 

 

 • Rikke Nielsen

  Med Public Service skal de fleste tilgodeses; og derfor bliver det en naturlig del af Public Service rollen at få brok og jammer fra brugeren. Helt basalt fordi vi ikke alle er ens.

  Ja, Lars Mikkelsen er en dygtig fortæller, og det er fedt at høre historien om, at vi danskere helt fra starten af landets historie består af indvandrere. Præcis samme kultur som i dag.

 • gerd larsen

  Luk røven Pia og skrid hjem til din rigmands ghetto i Hellerup. Vi gider ikke dig og dine mere. I er løgnere og svindlere. Skrid!

 • Jens Kjærbøl

  Jeg har kun set første afsnit, fordi jeg syntes, det var så tyndbenet. Meget tid på meget lidt indhold.
  ‘1800-tallet på vrangen’ var rigtig god, og Kjærsgaard’s danmarks-historie var også god.

 • J. Jensen

  Synes ikke det er klædeligt, at Pia K som Folketingets formand og politiker blander sig i vurderingen af hvad der er god kunst og kultur. Kulturen skal være folkets, politikerne skal udstikke rammerne og ikke dømme indholdet. Desværre kan vi opridse historiske fortilfælde, hvor politikerne ville blande sig, hvilket gav kulturel glidebane/censur. Bland dig uden om Pia K!

 • Arvid Holm

  Jeg synes, at det er forhastet at rose DR, når du kun har set to afsnit ud af ti.
  En rimeligt saglig og realistisk beskrivelse af stenalderen er ikke nogen garanti for, at sagligheden varer ved, når nutidens samfund er på tapetet.
  Når beretningen når frem til mere moderne politik, kan virkeligheden jo udmærket blive forvrænget som i så mange andre udsendelser, der skal opdrage folket i overensstemmelse med DR’s sædvanlige radikale/venstreorienterede skabelon.

 • Tom Erne

  Jeg synes saadan set ogsaa det er godt og relevant TV. Og som Rikke Nielsen skriver, saa viser programmet med alt tydelighed, hvordan det geografiske omraade vi idag kalder Danmark, har vaeret praeget af indvandring siden tidernes morgen. Endda, at det er indvandringen som bragte os meget af det, som vi sidenhen har identificeret os med. Som f.eks. at vaere en landbrugsnation.
  Maaske Pia K og hendes tilbageskuende floskelparti burde tage til efterretning, i deres iver efter at etikettere en rigtig dansker.

 • Teddy Bjørn plys

  Pia Kjærsgaard ! –Hvorfor sidder du dér i Formands-stolen ? –Så kan du jo ikke sørge for AT: Udvise Vollsmose –killingemishandlerne ! ? –Medmindre du får dine df-kolleger til, at sørge for, at samtlige beboérere i Vollsmose – ghettoen smidt ud af Danmark for altid !—arabere, hvadenten det er børn –eller voksne ! –Skal under ingen omstændigheder befinde sig i Danmark ! –Min oprigtige mening !

 • Rikke Nielsen

  En “like” til Tom Erne 🙂

  Pia Kjærsgaard har nemlig endog meget svært ved både at fokusere positivt på landets historie, der altid har været afhængig af mennesker, viden og materialer udefra, og samtidig fastholde myten om, at der er en historisk kerne af danskere, som først nu bliver udfordret af indvandring. Det sidste er – som vi alle kan erfare, hvis vi ikke vidste det i forvejen – ikke korrekt.

  Jeg ved godt, at grunden til at Pia Kjærsgaard skriver dette indlæg, handler om at propagandere for danskheden som gødning til fremmedfjendskheden. Hvilket er totalt fejlslagen eftersom Danmark ikke var det Danmark vi alle kender, hvis der ikke havde været indvandring. I sin yderste konsekvens havde vi stadig brugt sten som værktøjer og levet af jagt.

 • Jeanette Andersen

  Pia du er simeplthen en stor idiot. Du skal sgu ikke køre alt dit lort af når du er formand for folketinget. Skal su absolut have opmærksomhed hele tiden? Det er dybt forkert og udemokratisk at folketingets formand sidder her og skriver sin galde. Hav dog respekt for den rolle du er tildelt i demokratiet, og opfør dig ifølge traditionen. Folketingets formand skal ikke føre sig frem i det offentlige rum og kæfte op om politiske ting. Du skal være ydmyg og frastå dit ego. Tag dig sammen Pia elelr videregive din post, hvis du absolut skal mele din egen politiske kage, for det skal en formanf for folketinget IKKE. Det er udansk, udemokratisk og embedsmisbrug.

 • Per Frederiksen

  Dejligt at høre Pia K. hylde Danmarks historie som indvandrerland i et fælles Europa. Det er nye toner. Men bare rolig Pia. Du og dine skal nok nå at hade programmet, når vi kommer længere op i historien. Gad vide, om programmet kommer ind på vores rolle som slavenation og den kristne kirke og monarkiet som ‘diktaturstatsleder’, hvor bonden og menigmand blev underlagt alverdens kontrol og undertrykkelse – eller om det fortsat er letbenet og forsigtig underholdning med en skuespiller frem for en historiker i hovedrollen?

 • Teddy Bjørn plys

  Pia Kjærsgaard ! –Det er din skyld, at danskerne betaler 33 milliarder kroner om året ! for islamisterne, der har fået “dansk statsborgerskab ” AF Pia Kjærsgaard ! –Du skal undvære din fede “hyre” –! der er den højeste ! I Danmarks offentlige ansatte ! –Halvér ! mindst din “hyre” –Og giv pengene til dyrenes beskyttelse ! –Således, at “de kan få skovlen under samtlige ghetto-arabere/Afrikanere i Vollsmose ´s cirkusforestilling med, at forgylde de afskyéde arabere/Afrikanere ! –Danskerne føler sig fremmede i vores eget land ! –OG, det er din skyld Pia Kjærsgaard !

 • Teddy Bjørn plys

  Pia Kjærsgaard ! –Du er spild af vores penge ! –Vi føler os fremmede i vores eget land ! –Takket være alle dine “givne statsborger-skaber ” –Til alverdens islamister ! –Du er i lighed med slangerne ! Skadevolder i Danmark !–Hvis ikke DF –tager dem sammen –og sørger for, at stoppe samtlige “danske statsborgerskaber ” ! Til islamister, der kun tænker på “at få velfærds-ydelser ” Og under ingen omstændigheder ønsker, at bidrage med andet end deres egne hæslige kultur og traditioner

 • Andreas

  Er det voksne mennesker der kommenterer her på bloggen?

  • Tine Andersen

   Ja og voksne mennesker skaber også krige og putter ting op i deres numse. Drop dit Jesus kompleks Andreas.

 • adriano viterbo

  Danskhed er ikke naturgivent. Det er et kulturalt abstrakt begreb.

 • N Nielsen

  Da serien om 1864 blev vist var fru Kjærsgård og hendes parti også ude med krabasken.
  Det var ikke retvisende at fremstille den omrejsende zigeunerfamilie så positivt som Bornedal havde valgt- Og iøvrigt gav serien et helt forkert billede af tiden- måtte vi forstå.
  Nu var det ikke et dokumentarprogram om 1864, men en kunstners fortælling , og med den frihed der ligger heri.
  I mine øjne er der her tale om sindelagskontrol.

 • Teddy Bjørn plys

  Ja ! ganskr rigtigt ! –De arabiske – og Afrikanske migranter i Danmark : ER pakket ind i velfærdsgoder !–Medens den oprindelige dansker ! –Må se i vejviseren ! Efter bare, at kunne overleve af “Folkepensionen ” –Som de selv har betalt igennem 50 års tvangs-skatter ! –De “begavede islamister ” ! Har aldrig betalt 1 krone i skat !–OG så kan de hæve i kasse 1, hver måned ! –incl. dem, der får lov til, at købe ind i Føtex ! –Og sender regningen til kommunen !–Vi danskere har intet, at takke Pia Kjærsgaard for ! –Absolut intet !

 • Teddy Bjørn plys

  Vi har intet, at takke Pia Kjærsgaard for ! –Hun alene har skylden for, at der er flere og flere islamister, der får dansk statsborgerskab ! –Lige om lidt bliver Danmark 100% islamiseret ! –Også takket være “socialdemokratiet ” !

 • Anders

  Ingen med et minimum af begavelse, ser Danmarks Radios historie-relativiserede og fordrejende bræk.
  Hold da fest hvor er du pinlig Pia!
  Præk du hellere til dine kæle-muslimer og sengekammeraterne i S.
  Står det til danskerne, kan I politikere vente jer livets største, mest velfortjente røvfuld.

 • Teddy Bjørn plys

  Vi kunne ikke lide Mogens Lykketoft på “formands Posten ” ! –Og vi kan slet-ikke lide Pia Kjærsgaard på F- Posten ! –Man skulle dog tro, at de har hævet millioner af kroner nok –i den lange årrække de har været off. ansatte ! –Det er skandaløst, at nogen i det hele taget kan hæve de mange penge ! Som andre danskere har tjent !–De står ikke til en medalje ! –De er pinlige !

 • Teddy Bjørn plys

  Gad vide om Pia Kjærsgaard gider læse –alt det vi bruger tid på, at skrive gratis ?? Jeg tror nej ! –Hun sidder dér i Folketinget nedenunder “dannebro” ! –Og skutter sig ! –Hun har ingen dårlig samvittighed !

 • Jacob Schønberg

  DRTV har elendige debatprogrammer. Netop den politiske debat er vel af stor vigtighed i et demokrati.
  Værterne afbryder – de er dårligt forberedte – de repeterer bare de samme spørgsmål når de ikke har flere.
  DR skal købe alle debatprogrammer af dagspressen i stedet – så kan vi få noget konkurrence og samtidig støtte dagspressen

 • Birger Nilsen

  Pia er naturligvis stor tilhænger af DR’e “public service”.

  Aldrig har Politikere kunnet slippe fra så megen uduelighed og kriminalitet som de nuværende.

 • teddy Bjørn plys

  Svar Til Anders ! –IIhh, Hvor har du ret ! –Vi glæder os til valget ! Ikke sandt ! –Så skal der lagkage til hele forsamlingen ! –Som det største Parti !! Har DF ikke levet op til deres intentioner ! –Med, at afskaffe islamister i Danmark ! –Men, lige modsat set til, at der bliver flere og flere muslimer !–Så vores råd ER : meld jer ud af Islam –Eller I bliver sparket ud af Danmark !

 • kim

  latterligt forudsigeligt at pia kan lide den udsendelse. hvem fanden kan ikke det? Så skal lille pia ligesom gøre den serie til hendes. Ud af danmark med df som fusker og bedrager danskerne.