Israel skal ikke diktere vores udenrigspolitik

Man kunne i går læse i Berlingske, at Israels premierminister Netanyahu onsdag aften havde ringet til Statsminister Lars Løkke for at bede ham om at trække den danske støtte til en række palæstinensiske (og israelske) organisationer, som ifølge Netanyahu har en forkert agenda.

I side uge fik Anders Samuelsen samme besked, da han besøgte Israel.

Israel har i lang tid ført en nærmest åben krig mod både palæstinensiske og israelske organisationer, der forholder sig kritisk til staten Israels politik over for palæstinenserne og som aktivt modarbejder den israelske besættelse med ikke-voldelige midler. En besættelse, der i år har stået på i 50 år.
Forsøget på at få Danmark til at stoppe støtten til det palæstinensiske og israelske civilsamfund er langt hed af vejen et led i denne krig.

Danmark har længe haft en god og vigtig tradition for at støtte vigtige, kritiske stemmer i både det israelske og palæstinensiske civilsamfund. Stemmer, der er under massivt pres fra Israels forsøg på at kvæle modstanden mod besættelsen. Stemmer der har brug for os og vores støtte. Samarbejde med civilsamfundet er helt og aldeles afgørende for at vi kan skabe politiske fremskridt og sikre begge folks rettigheder.
Netanyahu mener, at Danmark støtter organisationer, der forsøger at undergrave Israels eksistens og der har en decideret antisemitisk agenda, med den simple grund at det er organisationer, der er en del af den voksende BDS-bevægelse (boykot, afinvesteringer og sanktioner).

Naturligvis skal vi ikke støtte organisationer, der har en antisemitisk eller racistisk dagsorden.
Men det er faktisk mit indtryk, at de danske organisationer og diplomatiske repræsentanter, der samarbejder med de organisationer er dygtige og professionelle. Dem skal vi lytte til og stole på.

Få rabiate stemmer skal ikke ødelægge det for flertallet. Og derfor skal vi ikke ukritisk acceptere Netanyahus forsøg på at skære alle organisationer over en kam.

Netanyahus kritik tegner langtfra et retvisende billede af de organisationer Danmark støtter. Det bør være beskeden til Netanyahu fra både Løkke og Samuelsen. Vi skal ikke acceptere Netanyahus forsøg på skræmme gennem grove generaliseringer og derved forsøge at rive tæppet væk under det store, vigtige arbejde mange organisationer gør.

Naturligvis er organisationerne vi støtter kritiske overfor Israels besættelses politik, det er jo den danske politik.
Det er organisationer der arbejder under besættelse, under massive overtrædelser af menneskerettighederne og Folkeretten. Naturligvis er det udgangspunktet for deres arbejde. Det ville være naivt at forvente andet. Og naturligvis har de – som alle andre ret til at ytre deres politiske holdninger. Men selvfølgelig skal vi gribe ind, hvis organisationerne med vores støtter udtrykker decideret racisme, forsøger at true israelere og opildner til vold og had- i de tilfælde skal vi tage vores støtte op til revision. Det er jeg med på. Men vi skal ikke lade os true til at ændre støtten på baggrund af Netanyahus problematiske generaliseringer.

Vi skal ikke lade os presse til at stoppe støtten til legitime organisationer – blot fordi Netanyahu, der repræsenterer en stat, der i 50 år har holdt palæstinenserne under besættelse siger det.

Palæstinensere som israelere har brug for stærke civilsamfund, der kan tale magten imod. Uden det intet demokrati.

 • jens

  Selvfølgelig skal Israel da påvirke dansk udenrigspolitik og selvfølgelig skal vi ikke støtte regimer der giver økonomisk støtte til terroristers familier, raketangreb på civile.

  Alternativet går ind for pædofili, barnebrude og at muslimer åbenbart ikke skal overholde normal menneskelig anstændighed.

  Hvor ville den arabiske verden være meget nemmere at have med at gøre hvis Israel for 30 år siden havde ført en udryddelseskamp mod deres fjender og så sagt undskyld, blevet fordømt og glemt.

  Alternativet er ligeglad med jødeudrydelse i den arabiske verden, men er åh så interesserede i deres små terroristvenner.

  • Freddy

   Rasmus Nordqvist, en alternativ politiker, rådgivet af en vis Ph.d., disponerer over en ”alternativ viden” eller rettere sagt uvidenhed om Mellemøsten, som er begrænset til deltagelse i ” Betlehem maraton”. Ved Rasmus Nordqvist i det hele taget noget om en rundspørge, der publiceredes forrige uge, hvor 35% af de adspurgte palarabiske beboere af Jerusalem ville vælge israelsk statsborgerskab og kun 30 procent ville vælge palæstinensisk statsborgerskab. Spurgt om “de fleste mennesker i dit nabolag foretrækker at blive borgere i Palæstina eller Israel: 31 procent troede på, at de fleste foretrækker palæstinensisk statsborgerskab; 39 procent – israelsk statsborgerskab. Når de blev spurgt, om de ville flytte til et andet sted i Israel, hvis deres kvarter blev en del af Palæstina, sagde 40 procent, at de sandsynligvis ville flytte til Israel, og 37 procent sagde, at de ikke ville flytte. Til sammenligning sagde 27 procent, at de sandsynligvis ville flytte til Palæstina, hvis deres kvarter forblev en del af Israel, og 54 procent sagde, at de ikke vil flytte.
   Da de blev bedt om at give de vigtigste grunde til de ville vælge et statsborgerskab fremfor det andet, understregede de, der valgte israelsk statsborgerskab, fri bevægelighed i Israel, højere indkomst, bedre jobmuligheder og israelsk sygesikring.
   De, der valgte palæstinensisk statsborgerskab, refererede til nationalisme og patriotisme. De angav i hvert fald bekymring over muligheden for at miste adgangen til Al Aqsa-moskeen, da de var usikre, hvor den permanente grænse ville være.

   I hvert fald er Rasmus Nordqvist nok fuldstændig ligeglad, ligesom det palæstinensiske lederskab, med befolkning dernede mener.

   • Claus Beyer

    Interessant kommentar. Jeg kendte ikke til den undersøgelse; men efter rejse i Israel har jeg altid troet, at det forholdt sig sådan nogenlunde, som undersøgelsen siger.

  • Daniel Thompson

   Hej Jens
   Du skriver at den arabiske verden ville være nemmere at have med at gøre, hvis Israel for 30 år siden havde ført udryddelseskrig mod sine fjender.
   Heldigvis er det ulovligt.

   • jens

    Mange ting er ulovligt i international ret – eksempelvis også støtte til terrorisme – men det hele falder tilbage på håndhævelsen af international lov.

    Tyrkiets overgreb på Kurdere eksempelvis er også ulovligt, men det er et folkeslag som man åbenbart gerne må slå ihjel uden det trækker store overskrifter, medens det folkeslag om noget har været fødelinje til terrorisme, til overgreb på andre befolkningsgrupper i eksempelvis Libanon er venstreorienteredes kæledækker.

    Det groteske er at der kommer ikke fred i mellemøsten før palestinenserne vil have det, og det kræver formodentligt at der bliver slået så mange mennesker ihjel at den menneskelige omkostning ved at ønske konflik bliver for stor selv for de mødre der er stolte af deres jihadi sønner synes der er en ubærlig omkostning.

 • Kim Kaos

  Siden sin grundlæggelse har Israel været brugt som lynafleder for de arabiske befolkninger og det har holdt lederne ved magten – nøden og elendigheden – overgrebene og manglende demokrati – vilkårlige fængslinger og tortur kan bedre skjules når man har en magtfuld ydre fjende man kan rette befolkningens vrede imod – og en velvillig presse har i årevis omhyggeligt undgået at beskrive de uhyrligheder befolkningerne udsætte for og har i stedet rettet deres fokus mod Israel – på den måde har medierne indirekte været med til at sanktionere overgrebene og har forlænget konflikten.

  Israel har i årtier været det eneste ægte demokrati i der område af verden og som en demokratisk stat har de i lige så lang tid forsøgt at indgå fred med deres naboer – vel vidende at disse naboer absolut ingen interesse har i at indgå en fredsaftale med Israel.

  Internationalt er palæstinenserne nogle af dem, der modtager mest i bistand.

  Vi har slet ikke kontrol med pengene, som blandt andet går til vanvittig propaganda mod jøder og ned i lommen på pampere i statsapparatet. Der er fortsat en høj grad af nepotisme og korruption i landet

  Fire ud af fem i Gaza lever af USA’s og EU’s penge. 38 pct. af Gazas indbyggere får endda løn som ’offentligt ansatte’. Men da revisorerne som en stikprøve besøgte Gazas centrale revisionsinstitut, var 90 af de ansatte ikke til stede. »Revisionen viser, at i Gaza blev løn udbetalt til store grupper offentligt ansatte, som ikke arbejder«, som EU-revisionens rapport konkluderede.

  Hvor mange af EU-borgernes penge er gået til Hamas’ velbyggede tunneler? Hvor mange er gået til de talløse raketter, som Hamas affyrer mod Israel? Hvor mange er gået til den palæstinensiske elites villaer i Ramallah?

  Hvor mange går til blodtørstige antijødiske børneprogrammer på palæstinensisk tv?

  Da Israel i oktober 2013 løslod 26 mord- og voldsdømte palæstinensere, blev de modtaget som helte. Alle 26 fik hver 275.000 kr. i engangsbeløb. De, der havde siddet over 25 år i fængsel, blev automatisk ansat som officerer i palæstinensernes væbnede styrker med 22.000 kr. om måneden.

  Alle havde fået forsørget deres familier under fængselsopholdet. Men hvem betalte? Ikke palæstinensernes trosfæller. FN’s særlige palæstinenserprogram UNRWA havde i 2012 et budget på knap 6 milliarder kr. for palæstinenserne.

  Når Hamas nægter Gazas befolkning fred og bombarderer Israel, så fører den israelske gengældelse uundgåeligt til ødelæggelse af værdier for milliarder.
  Palæstinenserne bør derfor stikke sværdet i skeden, forsone sig med Israel, give afkald på offerrollen og selv tage ansvaret for deres børns fremtid.

  Men det sker først den dag, Vesten smækker kassen i og tvinger palæstinenserne til at klare sig ved egen indsats og en smule arabisk solidaritet.

  Der er ingen tvivl om at Israel søger freden men kendsgerningerne er at der ikke eksistere en ægte vilje til fred og samarbejde blandt nabolandenes ledere – gamle som nye – dertil er elendigheden i deres egen lande for stor en elendighed de kun kan skjule ved at fastholde og evt. optrappe konflikten – først den dag der er et reelt ønske om at opbygge nationerne til demokratiske stater med alt hvad dertil hører – først den dag vil det blive muligt for Israel at indgå seriøse aftaler med disse lande – ikke før.

  • Allan Nielsen

   Uvidenhed er selvfølgelig tilladt både i ytringsfrihedens navn, men selvfølgelig også hvis man bare ikke ved bedre, men det har en konsekvens, og i denne sag er det alvorligt. Jeg er overbevist om, at når Netanyahu pointerer, at danske støttekroner går til bl.a. at finansiere terror, så er det sandt, ikke fordi jeg mener, Netanyahu er specielt troværdig frem for andre, men fordi han sammen med Israel står midt i brændpunktet.
   I øvrigt er det helt afgørende og grundlæggende for mig at vide, om mine skattepenge går til at støtte terror, uanset hvor i verden og med hvilket ansigt, den end måtte foregå.
   Danmark har en lang og god tradition for at yde støtte og hjælp, hvor den er tiltrængt og berettiget. Det skal vi blive ved med. Hvorfor så ikke bare følge opfordringen og undersøge de aktuelle organisationer tilbunds, så vi ikke risikerer at forstærke nøden i stedet for at afhjælpe den.

   • N. Nielsen

    Quod erat demonstrandum!

 • georg christensen

  Israelerne i dag har virkelig et stort problem. De har bygget deres stat på “troens” vandvid, og foragt overfor LIVET.
  En stat i magt begærets “afguds dyrkelse”, en stat i “enevælde”, langt borte fra nogen form for demokrati forståelse.

  • Pelle pluk

   Du vrøvler

  • jens

   Din uvidenhed og racisme er enorm!
   Israel er det eneste demokrati i regionen, det eneste sted hvor jøder og muslimer kan leve blandt hinanden, det eneste land der ikke vil krig. Israel kunne hvis de ville udrydde palestinenserne og mange af deres omkringliggende fjender hvis de ønskede det. Israel er det eneste land i regionen der vil fred.

   • Hvad er det dog for noget vrøvl, Jens. Muslimer og jøder lever da langtfra i fred med hinanden i Israel – hvor har du det fra? Og hvorfra ved du, at Israel ikke vil krig? Gå dog i dybden. Israel har en finger med i spillet i alle de Mellemøst krige, der er udspillet siden årtusindskiftet. De var med i Irak og de vil være med, når man angriber Iran. Og er der da ikke krig i Gaza? Også når der “Ikke” er krig? — listen over agressive handlinger er uendelig og jeg vil opfordre dig til at gå aktivt i dybden. Israel er verdens trediestørste militærmagt, og kendt for meget aktiv afprøvning af ny våben. HVORFRA har de den viden?
    Har du hørt om de lyserøde legetøjlignende klyngebomber, man smed ned over en børneinstitution i Gaza? …. Eller den palestinensiske kvinde, man tvang til at føde sit barn foran et checkpoint med soldaterne som vidner? …. Der er masser af pæne – dejlige – mennesker i Israel, som v æ m m e s.
    Lad os støtte dem.

    • N. Nielsen

     Luftigt vrøvl som det du skriver kan man se over alt på nettet, hvor folk med solide misinformationer fra “Israelsk fjendskabsforening” (DANPAL) som eneste “kilde” påstår at de ved noget som helst om Mellemsøten – uden nogensinde at havde sat et ben der:-)

    • Jens

     HelleElena – jeg tror du skulle prøve at komme lidt op i helikopteren så du kan se tingene i lidt modent perspektiv.

     Der bor over 20% palestinensere i Israel og i 1940erne boede der 100.000 jøder i Egypten, mens der i dag kun er elleve personer tilbage med jødisk baggrund. Hvem tror du virkelig vil udrydde hvem?

     Alle omkringliggende arabiske lande forsøgte for 50 år siden at udslette Israel gennem blokader og militære angreb, og fik så grotesk mange tæv at de gav op efter 6 dage og Israel vandt kæmpe territorier.

     Israel har militæret til totalt at udslette de omkringliggende lande, men er jo ikke aggressoren. Det var palestinenserne der sagde nej til Camp David, det er palestinenserne der sende raketter ind over grænsen, det er palestinenserne der laver terrorangreb…

     Gad vide hvor stille det ville gå for sig hvis der boede 20% israelere i terroristrerne.

 • Jan Johansen

  Ja, vi kunne her i Danmark slippe afsted med 5 års besættelse fra 1940 til 1945 og takket være de allieredes enorme indsats, hvor mange amerikanere, englændere, franskmænd og russere m.fl. måtte lade livet, blev vi befriet fra nazismens totalitære og ganske forfærdelige åg. Det var fuldstændig vanvittigt, så vi står i evig gæld til de mange mennesker, som hjalp os ud af det nazistiske rædselsregime. På den baggrund forstår jeg ikke, at Israel i over 50 år helt uhindret har kunnet slippe afsted med at erobre og besætte mere og mere af palæstinensernes jorde og ejendomme. Hvorfor er det OK? Israelerne fik hjælp til at oprette staten Israel i 1948, men de fik da ikke tilladelse til at føre sig frem som et herrefolk, der bare kan behandle deres naboer, som det passer dem – på grusomste vis! Hvorfor er det i orden? Hvem er de nationer, der stod bag oprettelsen af Israel? Hvorfor tillader de sig at ignorere de faktiske kendsgerninger bag Israels besættelse af det gamle Palæstina. De står i skærende kontrast til den hjælp, vi fik fra flere af de lande, som hjalp os ud af nazismens brutale herredømme. Hvorfor får palæstinenserne ikke samme hjælp, som vi fik?

 • peter kocsis

  .” Israel kunne hvis de ville udrydde palestinenserne og mange af deres omkringliggende fjender hvis de ønskede det.”

  Hvis de kan det hvorfor jamrer zioerne så hele tiden o om hvor truet landet er?

 • Gytte Taylor

  Det er jo utroligt at denne mand køre i den samme kliche,Israel okkuperer,ikke noget område,læs din hverdenshistorie, der er blevet milliarder efter milliarder år ud og år ind og hvad bruger de pengene til hamas tager pengene,og har altid gjort det de skifter navn som vi andre skifter skjorter plo ,hamas hizstu thaier ,og Danmark har jo åbnet dørene for disse terror orginasationer, så der var jo Arafat som har sat milliarder af dollers i sweisiske banker,nu har vi magmut hamas en anden kriminel, det er jo de værste forbrydere vi kan vist være enige om at pallinænserne har været og er de værste terrorister jeg tror at vi er løbet tør for undskyldninger for dem , vi er træt af at høre jeres Israel bassin det er på tide at se sandheden i øjnene.

  • Bortset fra alle dine stavefejl, som besværliggør læsningen betydeligt, så er din uvidenhed ikke mindre betydelig. Nu gider jeg ikke skille fårene fra bukkene i dine forvirrede udgydelser, for du ved det måske ikke: At Arafat og *Sharon, gennem Svejtsiske mellemmænd, havde store fælles investeringer i det nu nedlagte spillekasino i Jerico.
   Verden opererer på mange planer. Og de enkleste er altid guf for naive sjæle.
   Tag et eksempel: USA har jo – med undtagelser – haft forbud mod tortur, og i hvert fald, tortur med døden til følge. Det har Syrien så langt fra. Altså sendte man sine fanger til Syrien, som kunne fuldende det beskidte arbejde.
   Også Israel har hemmelige torturkamre, specielt ét, som befinder sig i Jerusalem. Knæknuserne fremstilles i Storbritanien. Men de små trækasser, hvor folk klemmes sammen og sidder i dagevis, fremstilles i selve Israel. Jeg kan fortælle historier, som vil gøre din nattesøvn urolig. Men undersøg det selv før du braldrer ud med dine forvirrede følelser, som tror, verden er sort-hvid.

 • Jan Johansen

  Gytte Tayler

  Det er noget forfærdelig vrøvl, du skriver. Det er et faktum, at Israel i mere end 50 år har erobret og besat store dele af Palæstina. Mon ikke vi havde reageret lige så voldsomt som palæstinenserne, hvis vi stadig var besat af det gamle Hitlerregime? Relativt få danskere gjorde oprør og udøvede terrorvirksomhed mod den tids tyskere i 1940 til 1945, men mon ikke situationen havde ændret sig til det værre, hvis vi stadig var besat? Med hjælp udefra fik vi heldigvis sat en stopper for det vanvid. Det kunne vores frihedskæmpere næppe have klaret alene, men i dag ser verdenssamfundet stiltiende på, at Israel tromler palæstinenserne helt ned i håbløsheden. Det må de da have lov til at reagerer imod!

  • jens

   De palestinensiske territorier har selvstyre så det pladder med de stakkels palestinensere er et vildt overdrev.
   Yassir Arafat afslog fredsaftalen som Bill Clinton’s administration havde hjulpet dem med at forhandle på plads, fordi Mitterand overbeviste Palestinenserne om at de kunne få noget bedre. Palestinenserne har valgt en terrororganisation til at representere dem, så de er selv agresssorerne. Det er ikke Israel der angreber Palestinenserne men den anden vej rundt.

   Hvornår stopper den venstreoreinterede kællingesnak omkring dette emne og hvornår stopper jeres racisme der gør at i mener at palestinenserne ikke skal behanbdles og stå til ansvar som voksne mennesker?

   • Jan Johansen

    Tryk avler modtryk, Jens!

    Tror du virkelig selv på, at der ikke er en eller flere grunde til, at palæstinenserne optræder så aggressivt, som de gør over for israelerne? Tryk har til alle tider avlet modtryk. Sådan er det også i dag. I virkeligheden er det snarere israelerne, der burde “stå til ansvar som voksne mennesker”. De har igen og igen krænket palæstinenserne med deres ulovlige bosættelser på besatte områder, alt imens verdenssamfundet ser passivt til. Hvorfor tillader vi det?

    • Jens

     Der er mange grunde til at palestinenserne og andre arabere ser sig selv som ofrer. Ingen arabisk stat klarer sig særlig godt uden indtægter fra råvarer, og intet sted i verden har muslimske stater synderlig success medmindre man som i eks. Malaysia har driftive mindretal der arbejder hårdt og skaber velstanden.

     Det er som med venstreorienterede – der altid ser sig som ofre. Det er ikke fordi de er dovne, initativløse og forlader sig på hvad de synes de skal have fra andre. Det er fordi de andre er onde.

     Vi er rige i denne del af verden fordi vi historisk har arbejdet hårdt, og det er der hvor vores venstrefløj og muslimerne fungerer parallelt ved at se sig selv som stakler der skal hjælpes, og aldrig ser at de skulle hjælpe dem selv.

     Palestinenserne vil hellere føde børn, og bekrige andre end at gøre som Israelerne gjorde med Kibbutz setup.

     Hvis Palestinenserne ønskede fred og ønskede at brødføde deres befolkning kunne de bare dyrke jorden og bruge ressourcerne på kunstvanding istedet for terrorhandlingere.

     Er det ikke underligt at se det grønne isreal og det tørre Gaza/Vestbred – indtil den dag hvor muslimerne vil bestille noget vil de være fattige og vrede.
     https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/PikiWiki_Israel_20153_Kibbutz_Merom_Golan_Viewed_from_Mt._Bental_Golan.JPG

     • Jan Johansen

      Det retfærdiggør på ingen måde israelernes mangeårige erobringer og bosættelser af palæstinensisk jord. Det har kun gjort ondt endnu værre for palæstinenserne. Uforståeligt at verdenssamfundet har tilladt disse besættelser igen og igen!!!

     • jens

      Nej, det der er utroligt er at verdenssamfundet tillader en demokratisk valgt terrororganisation, og man samtidig støtter det.

      Palestinenserne har valgt at holde fast i udslettelsen af Israel som mål, så det er da umådelig ubegavet at forlange at Israel skal hjælpe befolkningsgrupper der vil slå dem ihjel.

 • Torben Mølgaard

  Der har aldrig eksisteret en palæstinensisk stat. Til gengæld har der været israelsk kongedømme i området i et par årtusinder. At promovere synspunktet at israelerne har hugget landet er absurd. Vestbredden, Jordan og Gaza er besatte områder. Israels “betættelse” er sket i de administrative områder, som ingen har fået styr på hvordan man skal håndtere. Efter læsning af Alternativets partiprogram er man ikke i tvivl om den antisemitiske ånd, der råder i det parti…

  • Jan Johansen

   Torben Mølgaard

   Sikke noget sludder. Hvis du har ret i din påstand, havde det jo ikke været nødvendigt at oprette staten Israel i 1948. Det skete faktisk med bistand fra FN. Det betød allerede den gang, at den oprindelige befolkning blev forvist til bl.a. Vestbredden. Siden da har Israel igennem mere end 50 år igen og igen inddraget nyt land fra palæstinenserne, altså besat flere og flere områder af deres land.

   • jens

    Det er dog en fuldstændig grotesk udlægning og det viser hvorfor venstrefløjen hele tiden går islamistiske terroristers ærinder.

    I begyndelsen af det 20 århundrede skete der en kraftig stigning i overgrebene på jøder i Mellemøsten, hvilket fik britterne til at definere en løsning med jødiske territorier, arabiske territorier og en international deling af Jerusalem.

    Dagen efter Israels uafhængighedserklæring angreb angreb Jordan , Ægypten, Syrien og Iraq samlet Israel.

    Da 1948 krigen blev afsluttet blev 700000 arabere fordrevet fra de Israelske territorier og 700000 jøder fra de arabiske territorier.

    I 1967 lukkede araberne forsyningsvejene ind til Israel og opstillede kæmpe hærenheder i den afmilitariserede zone mellem landene.

    Fakta er at det har ALDRIG været Israel der var agressoren, men altid været Israelerne der blev angrebet, var udsat for terroristangreb, raketangreb, det er Palestinenserne der har valgt HAMAS som deres representanter, det er HAMAS der betaler penge til familierne for de “helte” der myrder civile israelere.

    Det er ret latterligt at snakke om de 2% som Israelere udgør af befolkningen på Vestbredden og i Gaza, uden at snakke om de 20% som araberne udfør i Israel.

    Proportionsforvrængningen er ekstrem blandt jer terroristsympatisører!

 • August

  Det luftes godt nok mange af de forvrængede synspunkter som også for mange i Israel har ladet sig hjernevaske til at tro på.
  Men det viser fint de optrukne fronter, og at dialog er umulig.
  Verdenssamfundet har i årtier forsøgt at få Israel til at opføre sig ordentligt gennem netop dialog, men skiftende og for hver gang mere ekstreme regeringer kan ikke frivilligt skifte så rodfæstede synspunkter ud gennem dialog.
  Der må og skal langt kraftigere midler til for at stoppe vanviddet.
  BDS er en mulighed. Og den mindst dramatiske.
  Ligesom under 2. Verdenskrig er det også der især store teenagere der gør oprør mod besættelsen. Det er dem, der har mest fremtid at miste. Men det er mit indtryk at kun meget få har forståelse for dem.
  Hvorfor det? Ja, den vigtigste grund er nok al den propaganda vi konstant møder – ikke mindst i DRK og DR2. Og det er lykkes at knytte noget så oplagt rimeligt som modstand mod staten Israels handlinger sammen med Holocaust og begrebet antisemitisme – på det seneste forstærket til jødehader.
  Det er langt ud. Og udtryk for desperation.

  • jens

   Grunden til at fronterne trækkes op som de gør er at der fra arabisk/palestinensisk side og hos deres sympatisører er en konsensus om at det er ok at ville dræbe civile israelere, og at have det som politik at ville udslette staten Israel.

   På den modsatte fløj er udgangspunktet at man før man kan forhandle skal være enige om at man ikke har som mål at slå hinanden ihjel.

   At tale om “frihedskamp” er latterligt da det eneste der kræves for “frihed” er ønsket om fred som den arabiske verden ikke har. Der er en komisk alliance af Fascister, Nazister, Socialister og Islamister der støtter antisemitisme og angreb på Israel.

   Nu skal vi hellerikke glemme at palestinenserne har de samme frihedsrettigheder indenfor deres selvstyreområde som Grønland har fra os.

 • Finn Bjerrehave

  FN resolution 242 efter krigen i 1967, forlangte Israel tilbage til gamle grænser , når de Arabiske stater samt Palæstinænsere havde underskrevet fredsaftale med Israel, og efter 50 år kun Egypten samt Jordan som har skrevet under, og Palæstinænserne skriver aldrig under og forråder FN,s 242, hvor svaret i disse 50 år har været bomber og raketter, og det ønsker flere partier i Danmark at støtte, altså vi støtter terror , samt kritiserer Israel for at modvirke terror samt slå blødt igen.
  Aldrig een krone til terror, kun til fredelig sameksistens.
  Hitlerværktøj Finn Vig

 • christian

  Den samme uforsonlighed som hersker mellem Staten Israel og Palæstinenserne, hersker også i dette kommentarspor.

  Kan det undre at freden har svært ved at indfinde sig?

 • Kim Larsen

  “Israel skal ikke diktere vores udenrigspolitik”

  Nej det er jo helt tydeligt noget som EU har taget monopol paa. Det er jo ogsaa dem der har besluttet at DK hvert aar kaster 400+ millioner i nakken paa Hamas. Hvad vi betaler vores egne politikere for er mig en gaade.

 • niels schmidt

  endnu en pinlig udstilling af indholdet af Alternativets åbne politiske bukser

 • Mehmet Sami Gür

  Det er betryggende og lettende at læse, at hr. Rasmus Nordqvist kan kritisere og ytre sig negativt om terror staten Israel.
  Så, det er ikke kun Erdogan og Tyrkiet De sædvanligt er på jagt hele tiden, men også onde zionister er i Deres søgelys.

 • N. Nielsen

  Hvis ikke Israel skal blande sig i dansk udenrigspolitik, hvordan i alverden forestiller et tænkende menneske sig så at vi selv skulle kunne blande os i israelsk indenrigspolitik???
  Niveauet i dette kommentarspor afspejler i enhver henseende det niveau forfatteren fører til torvs, og det er sikkert fint nok:-)

  • Jan Johansen

   Israels annektering af flere og flere områder af Palæstina har lige så lidt at gøre med indenrigspolitik som Ruslands annektering af Krimhalvøen og de østlige områder af Ukraine. Begge dele er lige forkastelige og uværdige!

 • Kim Kaos: Jeg er dybt uenig med dig, ikke desto mindre må jeg til dels give dig ret. Men det gælder din anden kommentar, fra sidste gang vi krydsede klinger. Det skyldes faktisk en episode, som gik mig under huden. Og som naturligvis kun kan være gældende for nogle få mennesker – her muslimske drenge og mænd. Fordi flertallet jo er helt anderledes.
  Men hvis man kun kender muslimer fra en episode som den, jeg refererer til her, så kan jeg godt forstå vreden.
  Hun, den unge kvinde, er sidst i tyverne og klarer sine studier ved at tage vikariater på en skole. Her er en del af eleverne muslimer, og disse forlanger at vikaren skal tage en længere kjole på og fjerne det kors, hun har om halsen. Hun be´r dem om at stikke piben ind, sin påklædning skal hun nok selv passe.
  Og hvad sker der: Næste dag dukker FÆDRENE op – med samme forlangende. – Den unge dame gik direkte til skolelederen – og fik ret. Kunne d´herrer ikke klare pigens påklædning, så var det ud.
  Da jeg holder meget af pigen – men også i det hele taget – blev jeg stiktosset. Og jeg kan godt forstå at en nævenyttighed som her vækker en kæmpe antipati.

  Men derfra og til at mistro alle muslimer (m/k) er der alligevel et stykke vej. Og du går for vidt.
  Engang var det jøderne – og det var det virkelig. Min bror, som var ret jødisk af udseende, men ikke er det – kom engang, som syvårig op med en kæmpe, opsvulmet underkæbe. En stor, kraftig mand (den gamle hesteslagter i Gothersgade) havde set ham gå forbi og fo´r lige på ham, et forbandet lille jødesvin som han var.
  Dengang var d e t tilladt, og stadig lige efter krigen. Da jeg voksede op, sagde man tit: at “jøde” ting, i stedet for at bruge ordet “stjæle”. Vi var ikke for gode allesammen. Tænk hvis vi snart kunne lade være med at generalisere!
  Hilsen.

 • Martin Hansen

  Israel har retten og moralen til at sidde på hele Eretz Israel beskrevet som Kanan´s Land eller området som ved Kong Davids død. Og vi skal nok nå det. Cis-jordanerne i det selvopfundne “Palæstina” område vil forsvinde med tiden.

 • Jens Kjærbøl

  Israel bruger civil ret til jøderne/bosætterne på Vestbredden.
  Israel bruger militær ret til palæstinenserne/indfødte indbyggere på Vestbredden.

  Israel er en racistisk stat.

 • Jens Kjærbøl

  BOYKOT ISRAEL

 • Finn Bjerrehave

  Tænk hvis Israel dikterede vores udenrigspolitik, så ville vi nok aldrig have været i Krig i Mellemøstens lande, og aldrig sendt een krone til dem som ikke har rateficeret FN resulotion 242, og udtrykt uden fred med Israel ikke een krone i bistand.
  Sande fredsvenner. Finn Vig

 • Palle Andersen

  Og Alternativet skal gudskelov ikke bestemme Danmarks politik på noget område – overhovedet.

 • Søren Rasmussen

  Den realpolitiske virkelighed – som ingen parter vil ’se i øjnene’ er meget simpel:

  1. Staten Israel er et faktum.
  2. Jøderne i Israel har glemt deres mindretal af arabiske Israelske statsborgere – og nogle Israelere tror på en ‘ren’ jødisk stat (sad fact/Nazi-like).
  3. Palæstinenserne kan ikke opbygge en bæredygtig stat baseret på deres nuværende territorier – heller ikke hvis grænserne blev rykket tilbage til før 1967-krigen.
  4. Israel vil ikke acceptere et stort influx af eksil Palæstinensere efter en fredsslutning til en ny Palæstinensisk Stat.

  De historiske facts bidrager jo så til et helt andet og mere virkelighedsnært billede af det moderne og nutidige mellemøsten – hvor Staten Israel jo lige nu holder Demokratiets Fane højt!

 • peter kocsis

  “FN resolution 242 efter krigen i 1967, forlangte Israel tilbage til gamle grænser , når de Arabiske stater samt Palæstinænsere havde underskrevet fredsaftale med Israel,”

  LØGN – Ifølge res 242 skulle zioerne trække deres terrorister tilbage til 1967 grænserne ubetinget.

 • peter kocsis

  “etz Israel beskrevet som Kanan´s Land eller området som ved Kong Davids død. ”

  Der er ikke en skygge af bevis for at denne konge nogensinde har eksisteret , og Kanans land blev ifølge Bibelen frarøvet de sagesløse indfødte af de indtrængende jødiske terrorister, lige som den dag i dag .

  • Martin hansen

   Det er ligemeget. Du skal bare vide at det er der vi kæmper for. Du og dine er os komplet ligegyldige.

 • Finn Bjerrehave

  Hvis Israels fjender er vores venner, skulle Hitler aldrig være bekæmpet.
  Israel i EU Finn Vig

 • Hans Schultz-Hansen

  Udtrykket “1967-grænserne” og “Den grønne linie” Er forkerte og skadelige for en saglig diskussion. Det hedder ” Våbenstilstandslinien fra 1949″ ( Grænser eksisterer kun i UN-res 181 af nov. 1947 (Delingsplanen))

 • Jan Johansen

  Jens, 2. juni, 16:32

  Ja, Nazismen betragtede jo også frihedskæmpere som terrorister, og det samme er tilfældet med Putins Rusland. Her fandt man det åbenbart helt rimeligt, at intervenere Krimhalvøen og det østlige Ukraine militært og betragte ukrainske oprørere som terrorister. Det var dog nazisterne, der var aggressorerne i store dele af Europa på samme måde som russernes invadering af Ukraine var så urimeligt, at der naturligvis måtte komme en reaktion, som desværre har medført krigslignende tilstande efterfølgende. Det er lige præcis den situation, vi ser i Palæstina. Israel er aggressoren igennem mere end 50 år, og det er grunden til, at palæstinenserne agerer, som de gør. De vil ikke acceptere det, de har måttet stå model til fra israelsk side, og det var altså igennem mere end 50 år. Det drejer sig primært om besættelser og bosættelser og yderligere besættelser og bosættelser af palæstinensiske jorde og ejendomme. De havde vi fanden gale mig heller ikke fundet os i, hvis ikke de allierede efter anden verdenskrig havde stoppet det vanvid, Hitler satte i gang med hans ekspansionspolitik i Europa i 30’erne og helt frem til afslutningen af anden verdenskrig!!!!!

  • jens

   I og med at det i alle krige mellem Israel og deres naboer har været araberne der initierede krigshandlingerne, så må man sige at din viden om historie kan ligge på et meget lille sted.

   Ingen lande under Nazistisk besættelse fik tilbuddet om at lave en fredsaftale hvor man blot skulle forpligte sig til ikke at ville myrde tyskere, så hele argumentet om de stakkels palestinensere er en meget tynd kop te!

   De palestinensiske territorier har selvstyre ligesom Grønland og reelt friheder i større grad, da det eneste de skal gøre for at leve i fred er at undlade at forsøge at dræbe deres naboer.

   Gandhi var en meget speciel “stor” mand, men selv ikke han kunne slutte fred med muslimerne når der ikke var en fælles fjende.

 • Jan Johansen

  “De største trusler mod Israel kommer fra Israel selv”. Dette er titlen på en kommentar af tidligere udenrigsminister og formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft. Tag lige og find denne kommentar/artikel frem i Berlingske Tidendes søndagsudgave, hr. Jens, så vil du muligvis blive bare lidt klogere. Artiklen findes både i papirudgaven og i netavisen.

  • Jens

   Hvorfor ikke referere til Yasser Arafat eller andre kilder der er ligeså neutrale som Mogens Lykketoft?

   The Donald siger et Abbas er en BAD, BAD man og at han lyver. Det er vist ligeså validt som Lykketofts mangeårige kampagne mod Israel.

 • Maria

  Tænk at mennesker så langt fra brændpunktet skal skrive så nedladende til hinanden. Det ville være langt mere intelligent, hvis man anerkendte sin egen uvidenhed (for alt andet er usandsynligt) og lyttede til andre med henblik på at finde NYE LØSNINGER. Løsninger der kan tilgodese alle, og som kan få en helt anden tone.
  Men det er nok kun ganske få mennesker, der besidder karisma og talekundskab til at kunne gøre.
  Det her er i hvert fald pinligt at læse!
  Og at bilde sig selv ind at Israel er ofrene, det har jeg alligevel aldrig hørt folk mene alvorligt før …!

  • Jens

   Du må bevæge dig i meget snævertsynede kredse, hvis du i ramme alvor er så uvidende om siderne i konflikten.

   NYE LØSNINGER det lyder som Alternativets tågesnak hvor man end ikke gider sætte sig ind i de reelle forhold.

   Hvilke NYE LØSNINGER mener du så kan frembringes med god tone uden at man som udgangspunkt enes om at man ikke vil myrde modparten.

   Hvis du har held til at fastholde en person der siger at hvis du slipper mig myrder jeg dit barn, er du så den der giver slip og forslår en rundkreds hvor man kan holde hånd fordi du tror på det gode i den person?

   • Jan Johansen

    Hovedproblemet med konflikten mellem Israel og Palæstina er helt klart besættelserne og bosættelserne af palæstinensernes tidligere jorde og ejendomme. Det har skabt grobund for en dyb fattigdom og en ekstrem radikalisering blandt store dele af palæstinensere i Gaza og på Vestbredden.

    • jens

     Så hvis du som palestinensisk politikker sad med valget mellem at betale til terrorister og disses familier, eller betale for strøm og vand til befolkningen, ville du så også vælge det første?
     https://www.commentarymagazine.com/foreign-policy/middle-east/hamas-gaza-israel-civil-war/
     https://www.commentarymagazine.com/foreign-policy/middle-east/no-peace-power-gaza/

     94% af palestinensere bor i områder politisk styret af Hamas/PA og de blev “fordrevet fra deres land” samtidig med at Jøderne “blev fordrevet fra deres land” Det er 69 år siden de vær i sær blev fordrevet, så måske er det på tide at se tingene i øjnene. Østeuropa var besat i 45 år så er det ikke underligt at de kunne producere både mad og forbrugsgoder istedet for terrorister.

     Måske var det ved at være på tide at lade være at behandle Palistinenserne som børn, som i bund og grund er dybt racistisk, og forvente at de tager sig sammen.

     Jøderne viste med deres Kibutz system en fantastisk model som alle Hamas sympatisører kunne følge for at reelt hjælpe.

     Gaza striben ligger ud til Middelhavet og har fuldstændig samme miljø som Israels kyster. Måske skulle palestinenserne dyrke deres land istedet for at støtte terror.

 • Jan Johansen

  Maria.

  Hvad er det, der er så pinligt at læse? Ku’ du ikke lige konkretisere, hvad det er, du mener. Kun derved er der måske en chance for en bedre debatkultur. I øvrigt er jeg meget enig med dig i din sidste ytring.