Kære Pia Kjærsgaard: Vi deler vores politiske danmarkshistorie

Kære Pia Kjærsgaard. Vi danskere deler vores politiske danmarkshistorie. Ind til 1849 var den politiske historie stort set identisk med kongernes historie. Derfor interesserer jeg mig brændende – og det sagt helt uden ironi – for kongehusets historie i Danmark. Og derfor har jeg hængt en plakat med kongerækken på mit toilet: Så jeg og min familie kan repetere årstal og rækkefølge på de danske regenter. Du og jeg er ikke enige om, hvor kongehuset skal placeres i nutidens eller fremtidens politiske Danmark. Det er en politisk uenighed, og jeg respekterer fuldt ud din ret til at have en anden holdning end den, jeg har på området. Men – igen – historien har vi til fælles, og jeg tror, at jeg sætter lige så meget pris på den, som du gør. Venlig hilsen Zenia Stampe