Kære Trolderikker

Kære Trolderikker

Først vil jeg gerne sige jer tak for alle de pæne ord i mine kommentarspor. Jeg ved, at I har brugt meget tid på at formulere jeres velovervejede og yderst konstruktive betragtninger. Det høje niveau af grammatisk ukorrekthed og jeres alternative fortolkning af dansk retskrivning vidner i hvert fald herom. Så tak for det.

Nu er dette indlæg ikke en løftet pegefinger om takt og tone, men derimod en opfordring til at stå ved sine egne udtalelser. Nok støttede jeg forslaget om liberalisering af navnelovgivningen, der blev vedtaget for nogle år tilbage, men jeg tror altså ikke på, at ’Truckeren’, ’Kim Kaos’ ’Tordenknold’ o.l. er de her menneskers rigtige navne. 

I så fald får jeg da helt ondt af dem. Tænk engang at være ansigtsløs OG hedde Tordenknold. Det må ikke være sjovt. Jeg antager derfor, at det er såkaldte ’Trolls’, som laver spilopper på mine medieprofiler.

Men hvorfor egentlig gemme sig bag fiktive identiteter, når debatgenren jo netop tillader nuancer og uenigheder?

Kontakt med hele verden

Jeg vil hjertens gerne debattere og interagere med alle vælgere, og de forskellige medieplatforme er det oplagte sted for en politiker at møde folk fra nær og fjern. Her kan jeg komme i kontakt med en masse mennesker, som jeg ikke ville kunne nå at møde på en hel levetid. Og det er blandt andet jeres inputs, kommentarer og ideer, som danner grundlag for mit virke som folkevalgt. Derfor er det enormt ødelæggende for debatten, at helt almindelige mennesker ikke længere orker at deltage i diskussionerne i frygt for at få hældt en spand verbal gylle i hovedet af småtbegavede trolde.   

Ulækker, selviscenesat, fake, overklassepattebarn, flødedreng, slipsedreng, vat-arm, svagpisser og duksedreng

Og det kan jeg faktisk godt forstå, for det bestemt ikke særlig rart at have et ukendt mandsvæsen siddende i struben, så snart man åbner munden. Forleden dag blev jeg i en enkelt kommentar kaldt ulækker, selviscenesat, fake, overklassepattebarn, flødedreng, slipsedreng, vat-arm, svagpisser og duksedreng. Afsenderen var anonym, så jeg fandt aldrig ud af, om alle de mange charmerende adjektiver var rettet mod mig som person, mod mit EU-ordførerskab eller mod mig som Venstremand.

Om debattøren ville give mig samme remse, hvis han mødte mig på gaden, tvivler jeg på. Det er nemlig de færreste, som ønsker at udstille deres afstumpethed i offentlighedens soleklare lys, hvorfor de kujonagtigt gemmer sig bag skærmen i mørket.

Nu er jeg desværre bare så kedelig, at jeg godt vil vide, hvem jeg danser med, når jeg bliver budt op til dans. Er Truckeren lastbilchauffør, eller kører han i virkeligheden rundt i sin mors postkasserøde Polo? Eller har han overhovedet kørekort?

Selvom de her trolderikker formentlig er i mangel af mere end blot livsindhold, så vil jeg gerne opfordre dem til enten at give sig til kende, når de ytrer sig i mine kommentarspor eller helt at holde sig væk.