Kan det blive mere barnligt?

 ”Glæden ved skeden” hedder en bog, som de to forfattere Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl har skrevet, og ja, bogen handler som titlen antyder om det kvindelige kønsorgan, som forfatterne mener er ”tabubelagt” og ”seksualiseret”. Måske er det derfor, de er så vrede over, at programmet ”Go’ Morgen Danmark” med kort frist afviste at invitere dem på besøg for at fremme salget af bogen. Afvisningen blev angiveligt begrundet med, at ingen af studieværterne havde lyst til at ”stå for et indslag om kvindens skede”.

Tjah, er det ikke en meget rimelig begrundelse? Hvor mange studieværter ville lave indslag om den mandlige pendant til den kvindelige skede? Hvor mange bøger er der skrevet om det mandlige kønsorgan? Er der da ingen grænser for, hvad man skal have smidt i hovedet?

Bogen om skeden føjer sig til en række feministiske protester over kvindens krop. En overgang handlede det om, at også kvindens menstruation var tabubelagt, og i en bog – ”Gennemblødt”- gjorde to kvindelige forfattere op med det ”undertrykkende” i at bruge bind og tamponer. Mere pjattet kunne det næsten ikke blive. Ja, naturen er i høj grad undertrykkende. Mon ikke også mange er irriterede over, at de må træde tilbage, når det skal på toilettet? Er det ikke også undertrykkende, at den slags skal foregå i enrum? Men det er selvfølgelig fælles for begge køn og dermed komplet uinteressant.

Børn gennemgår som regel en fase, hvor de er meget optagede af deres kønsorganer og kroppens forskellige udtømninger – og nogle gange viser de endda med stolthed indholdet i potten frem. Anderledes forholder det sig ikke med forfatterne Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. De forlanger, at et TV-program skal stille sig til rådighed for deres surmulende barnagtigheder. Det var helt rigtigt at afvise dem – ligesom det var rigtigt at afvise forfatterne til ”Gennemblødt”. Naturligvis må både redaktionen og studieværterne selv afgøre, hvor dybt de ønsker at synke.