Kønsløst sludder i Berlin

I den tyske hovedstad vil man nu indføre såkaldt kønsneutrale toiletter. Det handler om, at også kvinder skal kunne ”tisse stående” ligesom mænd, og det er der skam skrevet en 97 sider lang rapport om. Konceptet indebærer opførelsen af kønsneutrale pissoirer, hvor både kvinder og mænd har adgang, og hele fornøjelsen til komme til at koste 130 millioner euro, hvilket svarer til næsten en milliard danske kroner.

Men det er ikke beskrevet, hvordan selve ”akten” skal udføres – altså hvordan kvinderne i praksis skal kunne tisse stående, kun at pissoiret skal være lavere end mændenes. Men hvorfor denne besættelse af køn, og hvorfor denne besættelse af, at køn ikke må begrænse et menneskes handlefrihed? Er det ikke yderst diskriminerende, at mænd ikke kan blive gravide? Er det ikke hamrende uretfærdigt, at kun kvinder skal døje med menstruation?

Og er der ikke vigtigere ting at bruge penge på end kønsneutrale toiletter? Den tyske hovedstads økonomi er ikke den bedste og milliardskandalen omkring Berlins nye lufthavn, der stadig står gabende tom, er ikke overstået. Hertil kommer, at Berlin har store sociale problemer og en af Tysklands højeste andele af ikke-vestlige indvandrere.

Man kan kun håbe, at Berlins bystyre finder fornuftigere ting at bruge penge på.