Kønsneutral Gud i Sverige

Rettelse:
Berlingske gør opmærksom på, at det er en faktuelt forkert oplysning, når det i denne blog fremgår, at Sverige og den svenske kirke har gjort Gud til en kønsneutral ‘hen’. Dette har den svenske kirke ikke gjort, selv om der har floreret historier om dette i ugens løb.

Den tyske filosof Friedrich Nietzsche blev berømt for sætningen ”Gud er død”. I Sverige har de nu forsøgt at gå ham i bedene; ikke ved at aflive Gud, men ved at gøre ”ham” til en ”hen” – en kønsneutral størrelse. Hverken mand eller kvinde, far eller mor. Neutraliseringen af Gud er blot seneste skud på stammen af svensk galskab, og det forekommer, som om svenskerne ikke blot ønsker at planlægge fremtiden, men også er i fuld gang med at planlægge fortiden og historien.

At Gud er en mandlig skikkelse finder den gennempolitiserede og feministiske svenske kirke åbenbart dybt problematisk, men flere røster inden for den svenske kirke advarer alligevel om, at samarbejdet med den øvrige kristne verden kan blive fyldt med problemer. I øvrigt blev det svenske pronomen ”hen” opfundet i 2015. Heldigvis har biskoppen i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen, taget afstand fra den svenske ”kønspolitiske korrekthed”.

Men i Sverige stikker denne mani med at ændre virkeligheden meget dybt. Ikke alene har landet en erklæret ”feministisk regering”, men der findes også masser af eksempler på, hvordan man systematisk bedriver censur i allerede udgivne værker, der såmænd kun afspejler tidligere tiders tanker og ideer. Således må ordet ”negerkonge” ikke optræde i Pippi Langstrømpe-bøger, og man forsøgte at forbyde ”Tintin i Congo”.

Sverige skal passe på ikke at udvikle sig til et overspændt og dybt neurotisk samfund, hvor angsten lurer overalt. Angsten for at være racist, angsten for at være sexist, angsten for at være reaktionær eller angsten for at møde den næste person fra en ”undertrykt minoritet”, der kommer farende og er blevet fornærmet over et eller andet – det kan være en 100 år gammel bog eller et maleri på et museum, som bliver stemplet som anstødelig.

Hvad mon det næste bliver i Sverige? At alle skal være ”hen”? At der ikke længere må findes køn? Og hvad vil landets anselige muslimske befolkning mon sige, hvis også Muhammed skal være en ”hen”?

Rettelse:
Berlingske gør opmærksom på, at det er en faktuelt forkert oplysning, når det i denne blog fremgår, at Sverige og den svenske kirke har gjort Gud til en kønsneutral ‘hen’. Dette har den svenske kirke ikke gjort, selv om der har floreret historier om dette i ugens løb.

 • Alex Damgaard

  I forhold til dette at bekende sig til overtro i det hele taget, så må det siges at forskellen på hen, hun og han er en ligegyldig og mikroskopisk detalje. Det er “galskab” at sige hen, men helt fjong at forestille sig en Gud i det høje med en beeeep mellem benene?

 • Peter Rasmussen

  I Pias sidste spørgsmål ang. om at der ikke længere skal findes køn i Sverige, så tror jeg at ‘ja’ det er fortalernes ønske.

  Og det grunder i deres grundlæggende ønske om at vi alle er lige, altså helt ekstremt _lige_, og den lille tap og det lille huls forskel helst skal minimeres til ingenting (selvom mennesket er det dyr der har de relativt største kønsorganer i forhold til kroppens størrelse).

  Det bliver selvfølgelig spændende at se hvordan den voksende muslimske befolkning tager dette, og om de bliver eller rejser væk fra Sverige.

  Som et kuriosum er det sjovt at ordet ‘hen’ på japansk betyder ‘underlig’ (egentlig noget/nogen som er anderledes, men som i japansk kultur derfor betegnes som underlig), og at betegne noget som både dobbeltkøn og intetkøn må siges at være underligt!

 • Thor Arentoft

  Gud (hvis han findes) er jo almægtig; og jeg kender ingen, mand eller kvinde der er almægtig. Altså er gud hverken “HAN HENDE ELLER HEN.
  Så drop “skidt-snakket” medier og politikere, og koncentrere jer om at løse de jordiske problemer, der findes lige frem for snuden af jer.
  Det er jo faktisk det i har betalt (ret så godt) for.

  • Kjeld Hougaard

   Helt enig. Men – Intet kan være så ligegyldigt at det ikke kan få selv en person med Danmarks højeste politiske erhverv til at bruge tid til kritik af andre. Hun er åbenbart religiøs så: Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Hykler……(Lukas 6, 41-42)

   • Helt uenig, sproget er en helt afgørende faktor i vor opfattelse af verden! Det kan måske umiddelbart opfattes som en ubetydelig bagatel, men det er det ikke.

    Tænk også på børn der skal vokse op uden kønsopfattelse, det må give anledning til nogen usikkerhed, når man ved hjælp af sproget prøver at omskabe virkeligheden.

    Måske lidt dramatiseret, men det er de første skridt hen imod totalitarisme.

    • Kjeld Hougaard

     Gud, Jobs voldsomme, indsigtsløse, vilkårlige, brutale maskuline magt har altid haft en Sophia, en kvindelig del af treenigheden, repræsenterende klogskab. Hvis myten skal leve må den til stadighed udvikles (homoseksuelle er nu også Guds skabelser). Og i disse tide hvor mand/kvinde identiteter mildt sagt er under revision i vor kultur, er det kun en idiot som ikke kan se det rigtige i at integrere den kvindelige visdom i Guds begrebet, Gud har en mandlig side at frygte, og en kvindelig visdom at håbe på. Og hvis Gud er en del af din virkelighed, er der vel tale om en totalitær magt? ”THI DIN ER ÆREN, MAGTEN OG HERLIGHEDEN I AL EVIGHED, AMEN!

     • Nikolaj Nikolajsen

      ???

     • Kjeld Hougaard

      !!!!

   • Thor Arentoft

    Hykler? Måske, men ingen SER jo sig selv sådan udefra altså.
    Med “skidt-snakket” syfter jeg på at dem som er sat til at “lede os” jo faktisk “forleder os”.
    Som verden ser ud lige nu; er det så virkelig det vigtigste, en person som Pia Kjærsgaard kan tilføre verden, at debatere om det skal hede han/hende eller hen? Bliver verden anderledes af den debat?
    Har og vil DF nogensinde tilføre det Danske samfund, og den politiske debat noget positivt FOR DANMARK?
    Det er jo faktisk det som er meningen med et politisk parti.
    Stemmer og mandater, vil de have (og får de) men hvad skal de bruges til samfundsnyttigt?
    Det kan da ikke være, at debatere om det skal være HAN-HUN elle bare HEN. Har DF ikke mere at komme med. DF må træde i karakter.

    • Kjeld Hougaard

     ” hykleri” var et bibelcitat, Jesus og ikke mine ord”.
     DF har selvfølgelig intet at komme med, andet en ord. Og som Bibelens ord er for de troende, så er DF’s for ”de rigtige danskeres” trossamfund. Lyt til ordene – og bed! Partiets veje er urandsagelige

  • poul boie pedersen

   Almægtighedsbegrebet har nogle mangler:
   Kan Gud skabe alt? ja det kan han vel så.
   Kan Gud bære alt? ja, ja det kan han vel så
   Kan Gud så også skabe en sten, han ikke selv kan bære?

   • Thor Arentoft

    Jeg håber da at gud er klog nok til, at ikke prøve at skabe en sten han ikke selv kan bære, men intet er jo 100% sikkert, vi taler jo om tro & meninger. Kun gud ved (hvis han findes).

 • Arvid Holm

  Debattøren Peter Rasmussen nævner, at ordet “hen” på japansk betyder “underlig”.
  På engelsk betyder det “høne”.
  Men det engelske sprog anvendes tit supplerende i de nordiske sprog, medens japansk overlades til japanere.
  Så det kan ikke afvises, at nogle svenskere ser Gud som en høne.
  Som Pia Kjærsgaard formoder, kan det så ligeledes forekomme, at svenskere opfatter den store profet Muhammed som en høne.
  Profeten kan jo ikke have været en mand, da sådanne væsener betragtes som perverse fantasi-produkter.
  De mange muslimer i Sverige bliver næppe glade for den udlægning.
  Det er jo en kendt sag, at høns er tilbøjelige til at overdrive (en fjer kan sagtens blive til fem høns i deres gengivelse).
  Så svenskernes udlægning rejser tvivl om akkuratessen af Koranen, der jo så blev dikteret af en høne – Gud – til endnu en høne – Muhammed – og genfortalt af denne til en skriverkarl (formodentlig endnu en høne).
  Koranen bliver med eet til en genfortælling af en række høner, hvis man tager udgangspunkt i den svenske opfattelse af Gud og den store profet.
  Muslimerne vil nok føle sig krænkede over, at den svenske elite rent ud sagt reducerer deres religion til kaglen i hønsegården?

 • Henrik Thor Christensen

  Sverige er bare ved at blive gjort klar til at blive den første islamistiske stat i Europa, feministerne og godhedsindustrien er bare nogle af de nyttige idioter i den proces…

 • Frank Hansen

  Nu bor jeg i Japan og taler sproget og kan bekræfte, at ordet hen betyder underlig på japansk. Udtrykket hen na byoki, en underlig sygdom, betyder kønssygdom.

 • Karsten S

  Nu skal den dybt religiøse Anders Stjernholm fra Ateistisk Trossamfund som bekendt i folketinget. Er der da ikke en masse betydningsfulde mennesker, der vil opfordre ham til at køre en buskampagne for at få muslimer til at forlade deres trossamfund. Det er så sjovt at se en voksen? mand? hoppe rundt som en høne med et fjoget blik i ansigtet for at bortforklare den reelle grund til at han ikke vil gøre det. Nemlig en velbegrundet angst for at han ikke slipper afsted med det med livet i behold.

  • Alex Damgaard

   Det sidste er nok en kende overfortolkende. Han ønsker vel bare ikke at støde vælgere fra sig – Å’s inkluderende og holistisk tænkende vælgersegment kunne jo misforstå budskabet. Samme grund som vi næppe nogen sinde kommer til at se Anders Samuelsen sige et eneste nuanceret, kritisk ord om Schweiz. Men god pointe i at Stjernholm er dybt religiøs, han ved det bare ikke selv.

 • nalenihostacken

  Då är det ju helt naturligt att i fortsättningen tilltala Konungen med “Hens majestät”, eller hur?

 • Hun taler om virkelighed og “Gud” som om det er det samme. Men det med guder er fantasi. Og det er helt i orden at have disse fantasier. men kald det hvad det er.
  Og om hvorvidt denne gud er en han, hun eller “Hen” ja for den sags skyld en ged. er da fuldstendig ligegyldigt. Det er jo ikke ligesom påskeharen, som jo er artsbestemt.

  Så mon ikke Pia skal lade de sjove svampe stå i sin have, og spise gulerødderne i stedet.

 • Kingo

  Svensk historieforfalskning er jo et velkendt fænomen ikke mindst omkring svenskernes erobring, omfattende etniske udrensning og tvangsforsvenskning i Skånelandene, Bohus Len, Jemteland, Herjedalen og på Gotland og Øsel. Skånelandene var dansk kerneland på linje med Sjælland, Fyn og Jylland, endog var Skåne fra 1103 til reformationen omkring 1536 dansk ærkebispesæde.

  • Peter Hansen

   Men nu så man her med lægemiddelargenturet, at selv i dag svigter Sverige Skåne, og er åbenbart bange for, at de skal blive for mægtige i syd, så hellere stemme på Italien i langbortistan, end Danmark/Skåne….

  • Claus M.

   Kingo, din pointe er virkelig vigtig.

   De fleste danskere betragter svenskerne som et “broderfolk”. Efter at have sat mig grundigt ind i nordisk historie, og ikke mindst efter at have arbejdet nordisk (især med Stockholmere) i mange år, er der ingen tvivl i mit sind om at stockholmere afskyr “svenskere” i de tidligere danske områder, og i særdeleshed danskere, som de er sygeligt jaloux på, og betrager som deres største konkurrenter for dominans i Norden.

   Danskerne har glemt at Danmark hele to gange tilbageerobrede Skånelandene, men måtte opgive dem igen, fordi hhv. England og Frankrig krævede det, i det de ikke ønskede at Danmark kontrollerede indsejlingen til Øresund og Østersøen. Stockholmerne har ikke glemt det, og er paniske ved tanken om ny, dansk dominans.

   Medicon Valley (Kbh-Malmø-Lund) ville have haft kollosal glæde af, at Lægemiddelagenturet blev placeret i Kbh. Og det ønskede Stockholms magtelite ikke.

   Skåningene er fuldt ud bevidste om, hvordan Stockholm agerer. Fx er der jo en årsag til at så mange indvandrere blev placeret i Malmø, så befolkningen der i dag er 80+% indvandrere. Barsebäcks placering er et andet godt eksempel.

 • Karina Schmitt

  Pudsigt nok har svenskerne et problem med Tintin i Congo og Negerkongen i Pippi, men det er okay at promovere Bedstefar og flerkoneri.

 • poul boie pedersen

  Problemet er et eklatant eksempel på indholdsløs skræppen og tomgangssnak, både i Sverige og hos Pia Kjærsgård.
  Gud findes ikke.

  • Peter Hansen

   Det er ikke pointen… om gud findes eller ej, pointen er vel svenskens virkelighed forvrængning og fornægtelse, både i nutiden, fremtiden og tilbage i tiden.

 • Elaine Montero

  Galskab er at kalde sig kristen og ikke have kærlighed til alle levende individer, uanset deres religion eller etniske oprindelse – man har ganske simpelt ikke fattet budskabet i kristendommen. At svenskerne bestemmer gud til at være intetkøn er kun fornuft og et opgør med tudsegammel religiøs indoktrinenring. Jeg finder det ualmindeligt ubegavet når man påstår ” at mennesket er skabt i guds billede” skal forstås bogstaveligt. – “Gud” er ånd, hvad skal han bruge krop eller et køn til?

  • Chresten Krestensen

   Du mener at vi Kristne skal omfavne muslimerne? – Hvem er det egentlig der står bag terroren i EU med 100vis af uskyldige ofre? Er det de Kristne eller er det Jøderne?

   • Elaine Montero

    Hvis man er kristen er men vel enig med Kristi lære og den siger at man skal elske selv dem der forfølger en. Historien om den barmhjertige samaritaner og at hans sidste ord var “tilgiv dem, de ved ikke hvad de gør” , siger vel alt.

    • Chresten Krestensen

     Den er lidt langt ude…

 • Mogens Asbøg Nielsen

  Ja, – jeg forstod endvidere heller ikke, som Frank Hansen, hvad “hen” refererede til og
  formodede i første omgang at det var den svenske evt. nye betegnelse, og Gud altså ikke et intetkøn.
  Men hvis Gud, er “både og”, og må formodes at have kønsdele, så er han/hun – hun/han, (for ikke at kønsdiskriminere evt. læsere) jo såkaldt hermafrodit, og dem har vi mange af her i Thailand og ikke noget problem, og en del syntes personligt at de er ret “spændende” at have et forhold til, og vi/man har jo også alle sammen et forhold til Gud.

 • Nikolaj Nikolajsen

  Når man tager hen til noget tager man til et andet sted. Den tur har de gale svenskere været på i årevis. Og når de så kommer hen til det så dør de. Tæt på verdens underligste kultur, men de er jo også amerikanere i sjælen og vice versa.

  • Claus M.

   Fuldstændig uenig. Har boet i USA i mange år, og de er på INGEN måde som svenskere. Amerikanere elsker fx deres land og vil give deres liv for at beskytte det. Svenskerne er svage og ligeglade, og er godt i gang med at forære det væk til fremmede folkeslag.

   • Alex Damgaard

    Man skal ikke forveksle svenskerne med det svenske “estashblishment“. For at omskrive fra Moderne Tider, så solgte de deres fædrende arv for en ret ideologiske linser.

    • Nikolaj Nikolajsen

     Nemlig rigtigt.

   • Nikolaj Nikolajsen

    Du har selvfølgelig ret i at at man ikke bare kan trække et lighedstegn mellem svenskere og amerikanere som sådan. Der hvor der kan være nogle sammenfald er i den historiske forbindelse hvor 1,3 mill svenskere udvandrede til amerika og var med til at grundlægge den amerikanske kultur. Deres aftryk er mange steder at finder dér. Ligeledes finder man i Sverige flere samfundsgrupper der er ellevilde med amerikansk kultur, f.eks. raggarna der stordyrker amerikansk 50’er kultur. Der er således en sammenhæng der dog ikke lige kan tilskrives den “almindelige” svensker der som sådan er lige så forskellige som alle os andre. F.eks er svenskere fra Skåne-Halland-Blekinge ikke svenskere men danere udsat for tvangssvenskificering. Sammenhængen er mere i de højere luftlag hvor man finder den kynisk beregnende kapitalisme kombineret med en politisk korrekthed. Så når jeg skriver at svenskerne er amerikanere i sjælen og vice versa, er det the establishments rovkapitalisme og dobbeltmoral jeg henviser til.

    • Claus M.

     Der kan jeg godt følge dig, Nikolaj.

     • Nikolaj Nikolajsen

      Super… 🙂

 • Vidar Gander Skrindo

  Dette svenske forsøg på at neutraliserer sexfikserede troende
  er tydeligvis mislykket. Sagen blæses endog op til parlamentarisk og
  internationalt niveau. Men som kirken ikke skal blande sig i politiske
  anliggende, bør hellere ikke parlamentarikere blande sig kirkers anliggende, – særlig
  angående forhold over ens fatteevne. Hvis man så alligevel, helt privat, vil
  prøve at forstå, kan en begynde med at reflektere om den hellige ånd kan være
  kønslig eller ej. End så længe får man bare støtte tronen i den
  årlige bøn om at vel bevare Danmark.

 • Paul Bischoff

  Åh, svenskerbashing… igen… et af den slags emner man som dansker altid kan have en mening om. Nuvel, jeg foretrækker trods alt den svenske stil, at lovgive omkring ligegyldigheder som folk alligevel ikke tager alvorligt. »Fader! forlad dem; thi de vide ikke, hvad de gøre.« Lukas 23:33

 • Poul Erik Tranberg

  Vi latterliggør ofte den “mørke middelalder”, hvor munke (datidens intellektuelle elite) brugte uendelig tid på at søge at finde ud af, om engle var han- eller hunkøn. Måske befinder den svenske intellektuelle elite sig i dag i den mørke middelalder? Tak til Pia Kjærsgaard for at bidrage til “oplysningstidens” realisme. Holberg – selv om han var nordmand – har ikke levet forgæves for os danskere. Venligst.

  • Arne Nielsen

   Der var jo også det der made alvorlige og tankeudfordrende problem: Hvor mange engle kan der sidde på spidsen af en knappenål? Teologi og logik har altid haft det som en fisk uden cykel – hvis man anvender logik på et hvilketsomhelst teologisk tankekonstrukt, er resultatet uundgåeligt, at det hele ryger i luften med et kæmpebrag. Den teologiske tankeverden kan slet ikke tåle et så abrasivt produkt som logik. Og hele den folkelige teologi-opfattelses ærinde er jo slet ikke noget så stofligt som logik. Og i øvrigt går det fint helt uden logik. I al kristelig tænkning er logikken sat helt ud af kraft, så når den ene hævder, at gud ikke har noget køn, og den anden hævder, at han har, så kan de to begge glimrende have ret. Og så er der jo det, at det er – fra kvantemekanikken – så moderne at tale om superponerede, altså overlejrede tilstande, altså forskellige tilstande, som objektet er i samtidigt, så hvorfor kan gud ikke både være med og uden køn samtidigt? Der er da ikke nogen grund til at blive hysterisk over det, ikke mindst, når guden har det så svært med det der med at eksistere. Når talen er om guds eksistens, er der vist grund til at rette opmærksomheden mod de menneskers psyker, som med så stor insisteren står fast på dette. Som der står i Poul Henningsens kendte vise “I dit korte liv”: “Alle, som påstår, der findes mer, gir os veksler uden underskrift. Mennesket har dyrket en hob idéer, som erstatning for naturlig drift. Enkel er din skæbnes smukke lov – hvert atom forlanger du skal leve. Menneske blev menneske i kærlighed – gjort i elskov, ja, det blev vi dog. I dit korte liv er det meste spildt. Tænk igennem punkt for punkt – bedøm du det selv, og bedøm det kun mildt – håndtryk blev glemt, chancer blev spildt. Hold dig vågen, ven. Hvorfor sove nu – i den lyse sommernat? Det haster med det kys – den kommer før, du tror – den drømmeløse søvn.”.

 • Jørgen Villy madsen

  Udviklingsmæssigt er Sverige lysår foran Danmark, der brovtende og surmulende hævder, at det er svenskerne, der er noget galt med. I stedet for at hylde svenskerne og stræbe efter at komme op på samme niveau, klamrer Danmark sig til USA – det militaristiske og udviklingsmæssigt mest primitive samfund i Vest.

  Danmark burde sammen med Sverige, Frankrig og Tyskland gå i spidsen for den modernisering, som er påkrævet og nødvendig i Vesten, og som amerikanerne så indædt bekæmper. USA forlanger, at alting forbliver som det var, da USA havde sin storhedstid. Men USA er ikke længere en positiv rollemodel. USA er fortid og står i dag for det, vi bør undgå at blive til.

  Trump er signal til Europa om at tage skeen i en anden hånd. Det må vi ikke overhøre. Nu skal der handles.

  • Lars Busk

   Ingen, som priser Sverige, skal prale af sin forstand!

   • Chresten Krestensen

    Ja han må da være utrolig dum, denne Jørgen Villy Madsen…

  • Nikolaj Nikolajsen

   Har du spist søm ??

 • Lars Busk

  Den næste, som står for tur, er Julemanden!

  • Den er jeg med på. vil sku hellere have en lækker veldrejet julegodte, end en fed gammel gris ned igennem skorstenen. 😀

   • Lars Busk

    Deværre bliver det snarere noget retning af Thyra Frank.

    • Tyra er som 1000 rednecks der er kondenseret ned til en fed so. Så nej tak. 😀

 • Per Vingaard Klüver

  Det var jo en skrækkelig historie. Den er bare løgn. Jeg forventer at PK kommer med en berigtigelse og en uforbeholden undskyldning. Se https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vorherre-bevares-historie-om-koensneutral-gud-er-fake-news/6931789

  • Chresten Krestensen

   Hvorfor skulle hun dog det, når selv DR har bragt historien som sanddruelig…

   • Måske fordi hun besidder et højt tillidshverv, og samtidig fra det sæde spreder andres sladder og fantasier. Ganske usmageligt for formanden for landets øverste magt.

    • Chresten Krestensen

     Jeg anser Pia Kjærsgaard for at være den mest troværdige politiker vi har, og ihvertfald den mest Dansksindede. Uden hendes indsats var Danmark nok besat af langt flere muslimer end tilfældet er i dag. Og det er allerede slemt nok…

     • “Dansksindede” det håber jeg sku ikke, den raceforskrækkede lille møgharpe, er jo ren Eva Braun, på syre. men jeg kan da godt se hvordan det kan få den til at gå i bukserne på resten af klunkemøbelsegmentet, at blive bekræftet i deres had og frygt til alt hvad der ikke har en Dfklud i flagstangen, og Dybbøl mølle på sættehylden.

      Din opfattelse og hendes især af hvad der er Dansk, står for mig som idioti.

 • Chresten Krestensen

  En rigtig go’ kronik af Pia Kjærsgaard. Og godt at hun får så stor kommentar-opbakning. Det er hun jo ikke forvænt med…

 • Peter Ellitsgaard

  Hvis Jesus er Guds søn, Maria er hans mor. Hans far er Gud. Er Gud så en mand?

  • Jesus far var Josef’s tømmerlærling. Maria var bare smart og vidste hvor dum og godtroende hendes mand var. Den enkleste forklaring er ofte den rigtige. 🙂

 • Pingback: Sverige mister i stigende grad forbindelsen til… Naturligheden! – Holmskjold()

 • Rikke Nielsen

  Mig bekendt er denne “nyhed” fake news. Men Pia Kjærsgaard er så vant til at arbejde med fake news selv, at hun slet ikke kan se forskel.

  Og hvem griber ikke en lejlighed til at skyde på Sverige ligegyldig om det er løgn eller ej.

 • John Sørensen

  Der findes han og hun.

  • Poul Erik Tranberg

   Ja, og alle varianter indimellem. Samt mere til. Men dette er jo ikke en biologi-time.
   Det svenske kristne udspil er en ulykkelig og vanvittig sammenblanding af kønspolitisk magtpolitik (som man konkret kan forholde sig til) og ca. 4000 års tros-udvikling, som baserer sig på en klokkeklar opdeling mellem mand og kvinde (hvilket man kan tro på eller lade være). Min holdning er, at Sverige konkret er på politisk total nedtur, og min tro er, at vi som kristne 100% kan og bør fortsætte med at kalde Gud vor almægtige Herre. Venligst.

 • peter kocsis
 • Tom Erne

  Det siger en del om formanden, at Berlingske er noed til at stille med en fakta disclaimer foer og efter hendes ikke historie.
  Og det er i det hele taget en maerkvaerdig trang der eksisterer i DF til, at skulle “svenskerbashe” ved enhver given lejlighed.

 • Jørgen Villy madsen

  At Pia Kjærsgaard bringer faktuelt forkerte oplysninger, kan ikke kommen bag på ret mange. Både hun og dansk folkeparti lever på og af faktuelle forkerte oplysninger. Uden dem ville dansk folkeparti ikke eksistere.

  Lad os håbe at tilbagegangen ved kommunalvalget skyldtes, at stadig flere får øjnene op for de faktuelle rigtige oplysninger, som DF og Pia skyr som pesten – og at tilbagegangen fortsætter.