Kommunerne bør prioritere den borgernære velfærd

Det er en trist udvikling, at der bliver færre sosu’er, pædagoger og lærere i kommunerne alt imens, der ansættes tusindvis af akademikere. Jeg mener, at det er udtryk for en helt forkert prioritering, som underminerer kommunernes muligheder for at levere den kernevelfærd, som borgerne efterspørger og forventer.

Jeg er også sikker på, at det er en prioritering, som et flertal af danskerne er uenige i. Jeg tror, at det for de fleste af os først og fremmest er vigtigt, at kommunerne sørger for, at den borgernære velfærd er i orden. Ældrepleje, skoler, daginstitutioner og så videre. Det kræver, at der er ansatte til at løfte opgaven. Det kræver flere varme hænder. Der er ikke nogen vej udenom.

En analyse viser, at der på ti år er blevet godt 6.000 flere akademikere ansat i kommunerne, mens der i samme periode er blevet knap 6.700 færre pædagoger og 3.700 færre lærere. Tendensen er meget klar. Det går i den gale retning. Der kan selvfølgelig være mange gode grunde til at ansætte dygtige akademikere. Det har jeg naturligvis ikke noget imod.

Men balancen skal være i orden, og det er problematisk, når man prioriterer konsulenter, journalister osv. på bekostning af de lærere, sosu’er, pædagoger og andre, som skal levere den borgernære velfærd.

Udviklingen understreger også, at det ikke kun handler om, hvor mange penge, Folketinget afsætter til den kommunale velfærd. Kommunerne skal også have prioriteterne i orden, hvis vi skal være sikre på, at de mange penge og de gode intentioner omsættes til reel velfærd til gavn for borgerne. Dét må og skal være kommunernes fornemmeste pligt.

 

 • Søren Revser

  Jeg synes det er yderste pinligt, at se en folketings formand spilde alles tid med uendelige tirader af ligegyldige indlæg.

  Som om der ikke var rigeligt med større problemer som bliver syltet år efter år. Og hvis ikke lige det var for den uhyrlige sum Pia Kjærsgaard hæver hver eneste månded for at tjene Danmark, så kunne det undskyldes med, at Pia ikke kan belastes udover evnerne. Pia du er ikke pengene værd, og du er ligeså uønsket som resten af folketinget. Føj hvor meget “stueren” dog stinker.

  • Erik

   Man kan ikke påstå, at det er studenterhuen der trykker Søren.
   Det kan godt være, at du ikke kan lide Pia Kjærsgaard, men tal for dig selv og læs hvad hun skriver.
   Så kan du kommentere på det.

   • Niels Christensen

    Det er dog utroligt. Debatten vil vel gå i stå, hvis “man” ikke taler for sig selv.
    Det tillader jeg at gøre og skal gerne erkende, at jeg heller ikke bryder mig om Pia K., men selvfølgelig erkender hendes ret til at udtrykke sig.
    Problemet er blot, at hendes meninger hører til i selve folketingssalen, hvorfra hun jo er distanceret gua hendes job som formand.
    Men det falder godt i tråd med DF.s holdning i almindelighed, hvorefter de i vid udstrækning “styrer” landet, men ikke tør tage ansvar for den politiske udførsel.
    For så ved de godt, at de bliver afsløret.

    • Erik

     Ytringsfriheden gælder også for Folketingets formand, på samme måde som for resten af befolkningen.
     Gad vide hvad det er der bliver afsløret?

  • Weidekampf

   Det er hermed officielt: Søren Revser har vundet titlen som årets Pikhoved. Et stort tillykke herfra.

 • M.S. Carstens

  Det undrer mig meget, at i kommuner, som f.eks. Thisted Kommune, med en DFer som socialudvalgsformand, kan indføre massive nedskæringer for ældre og handicappede. Ja endog tillade et sandt anarki i hjemmeplejen (fra nærmest tiljublet omsorgssvigt til bestilte udtalelser fra visitator, uden at brogere, med hjælpe behov, har reel mulighed for frit valg. Som handicappet fik jeg min personlige pleje beskåret med 6/7, begrundet i løgn og bestilt afrapportering, med en frist på 24 timer op til en weekend.
  Sparreplaner? ja, så er de i altfald effektive, for nu skal sagen igennem ankestyrelsen, med en sagsbehandlingstid på 6-7 måneder, alt i mens, at kommunen scorer kassen og har mistet en, nogenlunde, fungerende hverdag og al anden sagsbehandling inden for serviceloven vil blive afgjort med udgangspunkt i 1/7 af mit behov for personlig pleje, indtil ankestyrelsen har talt og kommunen så kan starte forfra i samme spor.

 • Henrik Thor Christensen

  Måske Christiansborg skulle tage at blande sig udenom det kommunale selvstyre og lade kommunalpolitikerne styre alene og lade dem stå til ansvar for deres handlinger overfor vælgerne ved kommunalvalgene…

 • M.S. Carstens

  DF leverede heller ikke på indvandrepolitikken, så nu får NB begge mine stemmer tirsdag! Så er der måske håb om, at der i det mindste bliver sat fokus på islamiseringen og den invasive kamptropper.