Må retfærdigheden ske fyldest

Det er en af de mest bizarre sager i den nyere tids danske kriminalhistorie. Den dræbte 30-årige svenske journalist Kim Wall, opfinderen Peter Madsen samt en hjemmebygget ubåd. Det hele begyndte i august, da ubåden Nautilus forsvandt – og allerede her var det en sag, der fyldte godt i de danske medier. Og da det efterfølgende viste sig, at ubåden bevidst var blevet sænket, og at svensk journalist var forsvundet, blev opmærksomheden for alvor skærpet – også ud over landets grænser. Hvad var der sket?

Nogle dage efter blev Kim Walls torso fundet ud for sydspidsen af Amager, og for få dage siden fandt man journalistens hoved og ben. I sig selv er jeg imponeret af, at en sådan efterforskning overhovedet er mulig. Når man tænker på, hvor stort Øresund er, og hvor komplicerede strømforhold, der kan være. Det viser den ihærdighed, som myndighederne har lagt for dagen, og at der kan ske store gennembrud i en efterforskning, hvis blot det fornødne mandskab er sat på opgaven, og de mange veltrænede og dygtige hunde fortjener også en stor cadeau i forbindelse med efterforskningsarbejdet.

På tilsvarende vis gjorde politiet i sidste uge en banebrydende opdagelse i sagen om den myrdede Emilie Meng, som forsvandt sporløst fra Korsør Station sidste sommer. Et vidne havde set en bil læsse noget af i et naturområde på Midtsjælland meget tidligt om morgenen. Det har nu ført til endnu flere henvendelser fra borgere med oplysninger, der kan vise sig at være værdifulde for politiet.

Det er godt, at politiet arbejder effektivt i den slags grufulde sager. Jeg tror, at vi alle har et brændende ønske om, at sagerne bliver opklaret, og at gerningsmanden får sin straf. At tage et uskyldigt menneskes liv er med rette en af de mest forfærdelige forbrydelser, vi kan forestille os. Vi kan ikke bære tanken om, at en morder går fri. Det handler ikke kun om hævn. Det handler også om ro til de pårørende. Og om at samfundet har uskadeliggjort en farlig forbryder. Kort sagt handler det om straf og forebyggelse.

Jeg har den største beundring og respekt for politiets arbejde i disse sager, og har derfor god grund til at føle mig overbevist om, at politiet også har gode chancer for at opklare begge forbrydelser. Må retfærdigheden ske fyldest. Det ønske har vi alle.

 

 • Peter Neerup Buhl

  Ja, i sådanne sager må retfærdigheden ske fyldest, men hvad med en sag som makedoneren Conevskis? Når man ikke har lov til at hænge ham i en ståltråd, kan livslang indespærring virke mest retfærdig. Men nu har det danske samfund betalt for ham i en generation, ligesom fremmede åbenbart skal optage det nye superfængsel på Falster på samme måde, som de fylder vore andre fængsler. Ud med dem til en ukendt skæbne, helst selvfølgelig et utåleligt fængsel i nærområdet! Over for de fremmede er det netop denne søgen efter “retfærdighed”, på den ene eller anden måde, der er så bekostelig for landet, hvis gavn man hellere burde se mere nøgternt på.

 • HC Hansen

  Det er meget fint, Pia Kjærsgaard. Vi er alle glade for politiets arbejde i den slags sager og ønsker vel alle, at morderen fanges og straffes. Så er der så lige det der med, hvorfor vi gør det? Er det virkelig for at tilfredsstille en hævnfølelse, som du siger? Nej, man straffer for at skabe retfærdighed og for at forebygge – det har intet med hævn at gøre. Og dit indlæg har meget lidt med forebyggelse at gøre, selvom du nævner det sådan en enkelt gang. Man skal være varsom med at begrunde straf set med ofrenes øjne – familie, venner osv. For man ender meget hurtigt med at tale for dødsstraf og øje for øje.
  Du rører ved nogle ting her – og det er jo helt bevidst ikke sandt – som man skal være forsigtig med.

 • Tom Erne

  Alletiders skarpsindige og debatskabende indlaeg fra formanden.
  Politiet er gode og dygtige og mordere er daarlige. Wow!

  • BroncofanDK

   Kløerne er ude i øjeblikket 🙂

   • Tom Erne

    😉 Ja, jeg har det vist lidt stramt over DF for tiden. Deres haabloest forsimplede verdenssyn er der jo ikke noget nyt i, men at der intet sker i dansk politik med mindre DF sanktionerer (eller kraever) det, er aerligt talt deprimerende.
    Formanden vel naermest personificerer DF enfoldige sjael, ikke mindst med den her slags komplet ligegyldige indlaeg, som ingen vist kan vaere saerligt uenige i.

    • BroncofanDK

     Jeg må nu nok sige at jeg efterhånden synes meget bedre om DF i Pia Kjærsgaards ånd end i Tullemandens. Jeg kan slet ikke forstå at noget parti vil lade en person som Martin Henriksen tale for sig, men det er bestemt hellerikke hjernen der trykker dem platfoddede.

     Jeg må da også indrømme at jeg er meget træt af DF, men nok har mere forståelse for NB og fokus på at det er nødvendigt at æde kameler og jeg må indrømme at jeg synes det er grotesk at udlændinge der har boet her i 20 år svines til og straffes fordi vi ikke kan finde ud af at stille krav til de muslimske indvandrergrupper. Ex 24 årsreglen – som skal sikrer at du ikke gifter dig med en trediekusine og tager hende til Danmark for at føde børn og leve på overførselsindkomst betyder at en ung udsendt af ex. Mærsk ikke kan finde en kæreste i et andet land og flytte tilbage.

     Had og politisk korrekthed er totalt destruktiv for rimelighed.

 • Niels Christensen

  Så er det blot at håbe på, at sagen når at blive afgjort inden Kim Wall.s forældre dør, jfr. DR.s udmærkede udsendelser om sagsbehandlingstider for politiet, domstolene og ikke mindst advokater i Danmark.
  Det forhold er der åbenbart ingen politikere, der interesserer sig for.
  Vores justitsminister m. fl. råber og skriger i øst og vest om, at alt og alle der har med udlændinge at gøre, skal bures inde,
  Kunne det ikke være muligt at finde en enkelt politiker, der synes det ville være fornuftigt, at vi viste lidt omsorg for de ofre og pårørende, der må vente i årevis på at få sagerne afgjort inden for en rimelig tid i stedet for de 5 – 6 år det blev dokumenteret i udsendelserne.
  På det område ligger vi langt efter mange “bananstater”.

 • Jørgen Villy madsen

  Som alle ægte nationalkonservative går Pia Kjærsgaard ind for mere politi, mere militær, længere og hårdere straffe, flere fængsler og mere overvågning. Som medlem af dansk folkeparti går hun også ind for et nyt og stærkere grænseværn og udsmidning af alle fremmede.

  Politifolk er vidunderlig og dygtige – allesammen, og muslimer er forfærdelige og ondskabsfulde – allesammen. Vi ved, hvad vi får med DF. Det kaldes nationalisme og dyrkes i mange lande med stadigt større ildhu. Jeg havde aldrig troet, at danskerne ville støtte så primitive opfattelser i det omfang som vi oplever det netop nu.

  Et militariseret Danmark som politistat, hvor en stadig større del af indbyggerne efter amerikansk forbillede henlever deres tilværelse bag tremmer, og hvor kæft, trit og ensretning og dyrkelsen af gud, konge og fædreland er målet. Er det nok for danskerne? Kan vi ikke demokrati?

 • finnbjerrehave

  Retfærdigheden ved grænsekontrol og nu kommer statistikken; 170 Polititimer (1 md.arbejde) 40 Hjemmeværnstimer ( kun 1 uges arbejde) for at afvise en person ved grænsen, og Tyskland har røde ører, nemlig personen kom fra Tyskland, og i Danmark er resurcer ikke noget problem, bare symbolikken virker, og DF er tilfredse.
  DF-ødelægger Danmark. Finn Vig

 • Søren Revser

  Gad vide hvem der har hjulpet Pia med at stave til ordet retfærdighed? Det er i hvert fald ikke en term hun overhovedet ved noget som.
  Retfærdighed ville være at smide hele folketinget bag tremmer for grov økonomisk kriminalitet.

 • Daisy Sylvest Kallesen

  Kan kun være enig i den klare retsbevidsthed Pia Kjærgaard giver udtryk for her i sit indlæg.
  Glæder mig til at opleve den samme klare retsbevidsthed fra Pia Kjærsgaard og DF, over for integrationsministeren Inger Støjbergs regl-og lovbrud i sit ministerium, som hun selv har indrømmet at der er foregået. Indtil nu har DF holdt hånden over Inger Støjberg. Men man kan håbe på, at DFs retsbevidsthed også slår igennem i Inger Støjberg sagen.

  For Pia Kjærsgaard og DF mener vel også, lige som jeg, at ministre og folketingsmedlemmer og alle øvrige borgere her i Danmark er lige for loven, og det uanset partifarve eller religion man så end måtte have.

  Hvis ikke den politikerlede som hersker iblandt vælgerne skal fortsætte i fremtiden, ja så må hver enkelt folketingsmedlem hanke op i sig selv. Og så kan Pia Kjærsgaard og DF jo passende starte nu, med at se på deres egen adfærd i Inger Støjberg sagen.

  Retsbevidstheden må og skal komme før politiske interesser.