Myten om Alternativet som storbyparti er aflivet

I Alternativet bliver vi nogen gange beskyldt for at være et storbyparti. Typisk kommer kritikken fra folk, som tror, at ønsket om en seriøs bæredygtig omstilling kun findes i København. Men intet kunne være mere forkert. Og det viser tirsdagens kommunalvalg da også med alt tydelighed.

For på trods af, at det var Alternativets allerførste kommunalvalg, fik vi valgt hele 20 mandater ind fordelt på 15 kommuner. Det er altså noget af en præstation for et parti, der kun har eksisteret i fire år. Og det afliver i den grad myten om, at vi skulle være et storbyparti.

I hele 83 kommuner har hundredvis af engagerede frivillige og dygtige Alternativet-kandidater lagt et kæmpe stykke arbejde i at sprede budskabet om et mere grønt og demokratisk Danmark. Og i tirsdags fik vi så det fantastisk flotte resultat. 20 mandater. Fra Thisted til Svendborg og fra Fanø til Bornholm har de nu en stærk, grøn stemme i byrådet. Det er da helt fantastisk.

Det viser, at ønsket om en seriøs bæredygtig omstilling er alt andet end et storbyfænomen. Den grønne bølge har ramt hele landet – og den er kommet for at blive. Overalt i Danmark finder borgere sammen i grønne og demokratiske fællesskaber for at udvikle deres lokalsamfund i en mere bæredygtig retning.

De kæmper for nye, bæredygtige løsninger for affaldssortering, for mindre sprøjtegift i drikkevandet og for et mere økologisk landbrug. De kæmper for mere borgerinddragelse, for en mere lyttende debatkultur og for mere gennemsigtighed i politik.

Alt sammen dagsordener, som vi også arbejder benhårdt for i Alternativet på Christiansborg, men som virkelig kan rykke noget, når hele landet er med. Og det viser det flotte resultat fra kommunalvalget, at det er.

På den måde har kommunalvalget tændt et grønt og demokratisk håb. Ikke kun i storbyerne, men i hele Danmark. Det afliver myten om, at Alternativet skulle være et storbyparti. For ønsket om en seriøs bæredygtig omstilling findes overalt i landet.