Når virkeligheden overgår Rokokoposten

Jeg holder meget af både Rokokoposten og ATS, som leverer ”fake news” på den gode måde i form af satiriske og ofte hylende morsomme omskrivninger af aktuelle historier fra nyhederne.

Men engang imellem støder man på en ”rigtig” historie i medierne, som er så langt ude, at man tænker, at det her overgår da selv Rokokoposten. Et kort øjeblik overvejer man måske endda at slå op i kalenderen for at tjekke, om man helt skulle have overset, at det var den 1. april.

En sådan historie er historien om naturfotografen David Slater og en berømt ”abe-selfie”. David Slater fotograferede makakaber i Indonesien, da en af aberne stak af med hans kamera og fik taget et – i øvrigt rigtig godt og sjovt – billede af sig selv. Det opdagede fotografen, da han fik fat i sit kamera igen. Sidenhen er det fantastiske billede gået verden rundt.

Og så skulle David Slaters lykke jo være gjort, skulle man tro. Man ak, sådan gik det ikke. For dyreværnsorganisationen PETA har på vegne af aben sagsøgt fotografen for brud på abens ophavsret. For det var jo aben, der tog et billede af sig selv, og ikke fotografen.

Så nu er der gang i et længere juridisk cirkus, som skal afgøre, om David Salter skylder aben penge. Om en evt. erstatning skal udbetales i bananer, melder historien ikke noget om.

Jeg går i dén grad ind for dyrevelfærd, og har stor respekt for mange af de organisationer, som arbejder for at forbedre dyrs vilkår i hele verden. Men det her er altså for langt ude.

Den stakkels fotograf, som jo ellers med det berømte og omstridte billede har gjort meget godt for at skabe opmærksomhed om de sjældne makakaber, er nu ifølge div. medier endt i et økonomisk mareridt og har droppet karrieren som naturfotograf. Det har han da ærligt talt ikke fortjent.

 

 • Søren Revser

  Nåh – vanvid og grov økonomisk kriminalitet ligger da ellers ikke langt fra DF’s etiske kodeks.

  • Jesper Jacobsen

   Søren, nu er jeg ikke DF vælger men skal vi ikke holde tingene adskilte ? Selv når DF er værst er de 1000 gange mere logiske.

  • Albert Nielsen

   Som tillæg til din evnesvage kommentar, som på ingen måde har relation til emnet, må vi ikke glemme den såkaldte Antifascistisk Aktion (AFA) som gennemfører voldelige overfald på mennesker, der tillader sig at være uenige med, præcis som Mussolinis sortskjorter.

   AFAs og Sørens Revsers store helt: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/Mussolini1.gif

   • Søren Revser

    At blive kaldt evnesvag af en DF’er er jo nærmest et hæderstegn.

    • Gerd Pallesen

     Søren du er en idiot, skam du ikke selv er begavet nok til at indse det.

     • Søren Revser

      Jeg takker for de fine tilbagemeldinger. Jeg kunne ikke selv have udstillet DF og deres vælgere på bedre vis.

    • Albert Nielsen

     Nå, så du er DF’er? jeg er ikke.

     Du anser det åbenbart for et hæderstegn at du er evnesvag – god fornøjelse og farvel for evigt.

 • Jesper Jacobsen

  Dette ville ellers være en oplagt historie til Rokokoposten – man må ryste på hovedet. Ja virkeligheden har det til tider med at overgå selv den mest bizarre fantasi.

 • K. Sørensen

  Hvad med moren der fik en kæmpebøde for at lægge et billede ud på nettet af den pungabe der blottede sig over for hendes datter. Kan hun nu også se frem til, at han påberåber sig ophavsretten til det billede?

 • Christian Læssøe

  Efter min logik, så har aben ikke skriftligt/mundtligt overdraget sine rettigheder til PETA, hvorfor PETA ikke kan køre en sag på abens vegne. Rettigheder er derfor en sag mellem aben og ejer af apparatet – da aben ikke har gjort indsigelser mod ejers udgivelse, så er den potte ude. Men der er selvfølgelig 1000 advokater, der synes, at det er en ’sjov sag’ at køre, og hvis de vandt, så ville advokaterne blive berømte (aben ville ikke få en dyt – advokater og PETA er ligeglade med dyret – bare det ikke er andre en advokater/PETA, der tjener penge på det)

 • Clæmint Dalsgaard

  Wow nu har Pia fundet en historie, der var sjov for flere år siden.

 • Arvid Holm

  Måske er der tale om forfølgelse af et politisk mindretal, der nægtes samme rettigheder som andre?
  Her i landet dølger de sig under betegnelsen “Enhedslisten”, så folk ikke væmmes ved kommunist-navnet.
  Men i de lande, hvor man ligesom i Danmark ikke har forbudt kommunismen, har mindretallet måske andre forklædninger.
  Man kan ikke udelukke, at de nogle steder har valgt at kalde sig “Makakkerne”.
  Blodets bånd er jo stærke, og måske var det ikke en total fiasko, da man på et tidspunkt forsøgte at etablere meget nære forbindelser mellem kommunister og aber?

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/josef-stalin-ville-lave-en-haer-af-aber

 • Jens Jørn Pedersen

  Betaler Pia for at få lov til at komme med sine intetsigende ammestuesnak på Berlingeren?
  Det er ødelæggende for den renhed og respekt, der nødvendigvis skal være om formanden for Folketinget.
  Pia anvender uden pli positionen til at fortsætte sit politiske ævl!