Pape skal lære, at den der ler sidst, ler bedst

Nu har vi i flere uger hørt de konservative græsrødder tale deres nye formand helt op til de lyserøde skyer. I starten troede jeg derfor, at det vitterligt var lykkedes dem at grave et politisk supertalent op af den jyske muld. Men efter weekendens konservative landsråd står det klart, at de mange lovord snarere bunder i en konservativ længsel efter en stærk konservativ ledestjerne – end den nye formands faktiske evner.

Det startede ellers godt. Pape høstede de obligatoriske bifald og udløste den sædvanlige indforståede partilatter, da han i sin tale til det konservative landsråd gjorde sig lystig på regeringens bekostning om de danske Syrien-krigere: “Er de på nippet til at tage af sted – så tag passet fra dem. Har de allerede været af sted – så send dem i fængsel. Og har de ikke dansk statsborgerskab – så tag opholdstilladelsen fra dem, så kan de blive derude. Men hvad gør regeringen? De vil blandt andet lave en pjece!”

Og landsrådet svarede: Ha ha ha. Klap, klap, klap.

Der er bare det ved det, at regeringen faktisk har foreslået alt det, Søren Pape talte om. Ups! Det var Pape vist ikke klar over. Og direkte adspurgt, hvad han vil gøre ud over det, som regeringen allerede arbejder på, kom dette svar: »Jeg vil køre hårdt på dem, jeg kan ikke alle regler present ned i mindste millimeter. Jeg har fortalt, hvad Det Konservative Folkeparti har tænkt sig at gøre, og jeg siger bare, at når man vil lave en pjece, så er det selvfølgelig også for lige at stille det op på sådan et landsråd og få sat op, hvad vores tilgang er i det her«.

Undskyld, nu er det min tur: Ha ha ha.

Egentlig er det ikke pænt at grine af andre, heller ikke ens politiske modstandere. Men hvis de konservatives nye strategi er at gøre sig lystige på andres bekostning uden at have noget at have det i – endsige noget selvstændigt at byde på, tja, så er det vel en passende reaktion.

Det skal nok blive en sjov valgkamp.