Pernille Vermund er islamisternes nyttige idiot

Når Pernille Vermund ”kaster op” over at der bliver talt om sammenhold efter terrorangrebet i Stockholm, bliver hun islamisternes nyttige idiot. Hun går nemlig til angreb på dem, der forsøger at stå imod terroristerne, og spreder det had, splittelse og den racisme, som islamisterne skal bruge til at få flere med på deres hold.

Af Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten

I fredags torpederet en lastbil ned igennem gågaden i det centrale Stockholm, ind i et stormagasin og dræbt fire mennesker, inkl. en 11 årig pige Der gik ikke mange minutter derefter, før Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og mange af hendes meningsfæller begyndte at skælde ud på alle mulige andre end gerningspersonen. Venstrefløjen blev bebrejdet, alle med den muslimske tro blev bebrejdet og for nogens vedkommende bare alle med en anden etnisk baggrund. Men ingen ramte så meget den reaktion, som islamisterne må have håbet, som Pernille Vermund. For hun gik direkte til angreb på alle dem, der reagerede med et råb om mere sammenhold.

For terrorangreb har islamistiske ekstremister og IS et langt større formål end det enkelte angreb. Det tror jeg også godt, at Pernille Vermund er med på. De vil ikke ”kun” slå nogle mennesker ihjel, men også skabe frygt og skabe had. Så deler vi os mere op i ”dem og os”, og flere bliver dermed tvunget til at vælge side – og de tænker selvfølgelig, at flere så kommer med på deres hold.

Åbenlyst bruger Pernille Vermund, og dem der er enige med hende, et forfærdeligt angreb til at udpege, udelukke og udskille alle muslimer eller alle med en anden hudfarve eller etnisk baggrund. Den splittelse hun dermed bidrager til, skubber ikke kun nogen væk, men også nogen i armene på andre – ekstremisterne. Pernille Vermund kalder det ”danskerne og muslimerne” og Islamisk Stat kalder det ”de vantro og de rettroende”, men det er dybest set det samme de ønsker. De ønsker, at vi bekriger hinanden. De er i realiteten mørkemænd og -kvinder united.

Vi har set flere angreb, hvor gerningspersonerne har profiler, der minder om hinanden: socialt udsat, forsmået, psykisk ustabil, lever på kanten af samfundet. Det var tilfældet i København i 2015, Orlando, München og til dels Nice i 2016. De bliver et let bytte for vanvittige ekstremister. Og det bliver kun nemmere for islamisterne at rekruttere dem, når de gang på gang har fået at vide, at de ikke hører til andre steder.

Man kan ikke bare give ”samfundet” skylden for de mange angreb, nej. Man kan ikke forsvare de bestialske angreb på uskyldige. Og ingen andre end dem, der gennemfører angrebene har ansvaret. Men selvfølgelig betyder det noget, hvordan vi reagerer. Vi kan reagere, som islamisterne håber. Eller vi kan reagere klogt – ved at stå sammen.