Problemet er vel ikke forældre der passer på deres børn?

Er du forælder? Så ved du godt at det mest afsindigt irriterende og upassende i hele verden er andre der kloger sig på hvordan man skal opdrage sine børn. En mærkelig udløber af det politiserede privatliv, er det offentlige klogeri i hvordan andre passer på deres børn. Det mest I-landsagtige overhovedet er det særlige spor, der er optaget af at nogen passer for meget på sine børn. En blogger her på Berlingske har fornylig sygeliggjort at nogen forældre afleverer deres børn på Roskildefestival, og ligefrem måske er klar til at hente dem, skulle der ske noget. Omsorg og fornuft: Nu et problem.

 

Ingen vil nogensinde beskylde mine forældre for at have været curlingforældre: Jeg røg på kostskole som trettenårig, efter det var jeg udvekslingsstudent – jeg boede hjemme lidt mere end et års tid før jeg så fandt en lejlighed jeg kunne bo i selv, jeg flyttede hjemmefra omtrent lidt før min attenårs fødselsdag. Alligevel boede jeg første gang jeg var på Roskilde sammen med mine venners forældre. Ja: UHA!!!! De voksne passede lidt på os så det med den fede ikke gik helt amok, for 16 år gammel nedsunket i hormoner, varme øl og stærk tobak, så kunne det nok godt være det var fint der var nogle voksne til lige at holde snor i det. Det kommer jeg også til med mine børn, forbande det at jeg så igen skal sove i et telt; noget jeg ellers er helt færdig med. Er jeg curlingfar?

 

Forleden afleverede jeg mine forældre ved krydstogthavnen; Er jeg nu blevet curlingsøn, fordi jeg hjælper mine forældre; måske er de forældre der afleverer deres unger bare hjælpsomme. Måske skulle vi bruge vores kræfter på rigtige problemer: Ansvarlige og engagerede forældre er IKKE det store problem. I det hele taget er det jævnlige kællingeri der består i at rakke ned på velfungerende mennesker nok et meget større problem: Det er jo ikke et problem at der er nogen der putter spelt i bollerne, eller sørger for at ungerne kommer til tennis, eller at nogen henter deres unger tidligt når de kan. Det KAN være et problem at der er forældre eller et skolevæsen der ikke stiller krav til børn, og som giver børn det falske billede, at de er geniale bare de tegner tissemænd på papir. Men det er noget andet. Søde og hjælpsomme forældre er ikke et problem. Der er faktisk mennesker med rigtige problemer i Danmark. Og der er enorme problemer med færdigheder og børn i Danmark. En fjerdedel af skolebørnene forlader de københavnske skoler uden at kunne læse og skrive så de kan komme videre i uddannelsesvæsenet. En fjerdedel! De kunne nok godt have brugt nogle curlingforældre. Men underklassen interesserer nok ikke ret mange klummeskrivere. Problematiseringen af curlingforældre konstituerer agurketidens hidtil mest graverende perspektivtab. Hvad med at gå op i noget fornuftigt?