Radikale, hvordan kunne I støtte den homofobiske kandidat fra Forza Italia?

I går, tirsdag den 17. januar var der valg til formandsposten i EU-parlamentet i Strasbourg. Da vi gik i seng mandag var der syv kandidater i spil, men da vi vågnede tirsdag morgen, var der kun seks tilbage. Den føderale, liberale gruppe, ALDE, og parlamentets største gruppe, det kristendemokratiske EPP, havde nemlig mandag aften indgået en politisk studehandel, der mere eller mindre afgjorde afstemningen, inden den var gået i gang.

I ALDE sidder både de Radikales Morten Helveg Petersen og Jens Rohde, samt Venstres Morten Løkkegaard. I EPP sidder Bendt Bendtsen fra Det Konservative Folkeparti. Nu sidder jeg så tilbage og undrer mig over, hvordan især de Radikale kunne støtte op om EPP’s præsidentkandidat Antonio Tajani.

Hverken Helveg Petersen eller Rohde har endnu sagt noget om, hvordan de har stemt, og da afstemningerne er hemmelige, må vi indtil videre forvente, at de har stemt med deres gruppe. I øvrigt tilkendegav Helveg Petersen i går morges, at han støtter op om aftalen mellem EPP og ALDE.

Modstander af ligestilling og fri abort

Tajani er medlem af det italienske parti Forza Italia og tidligere talsmand for den skandaleramte og korruptionsdømte Silvio Berlusconi. Desuden var han den ansvarshavende kommissær under ’Dieselgate’, hvor han satte bilindustriens interesser og indtjening over hensyn til miljøet og vores alles sundhed. ’Dieselgate’ var et udtryk for overlagt embedsforsømmelse.

Desuden har Tajani aktivt – og desværre også ofte – stemt imod rapporter, strategier og initiativer, der skal fremme ligestilling mellem kønnene. Blandt andet stemte han imod EU’s strategi for kønsligestilling 2015-2020, der understregede betydningen af retten til fri abort og andre reproduktive rettigheder.

Da han før valget præsenterede sig selv for venstrefløjsgruppen GUE/NGL, som jeg er en del af, sagde han desuden, at han ikke vil kæmpe for kvinders rettigheder i parlamentet.

Homofobi mod regnbuefamilier

Som om det ovenstående ikke var nok, har han også dokumenteret sin homofobi, ved at stille et spørgsmål til kommission, hvor han skriver at børn af homoseksuelle par og regnbuefamilier er garanteret ’alvorlige psykologiske problemer’ og vil opleve ’vanskeligheder med at blive accepteret som en del af samfundet’.

Han ville via spørgsmålet have kommissionen til at intervenere mod at homoseksuelle par kan blive forældre, hvilket jo ville være et yderst alvorligt indgreb i EU-borgeres personlige frihed og en uhyrlig diskrimination af minoriteter.

Hvordan kunne I støtte op om ham?

Én ting er, at valget bliver afgjort på baggrund af en studehandel, det er desværre ikke noget nyt i EU. Noget andet er at de Radikale, som ellers slår sig op på at være fortalere for ligestilling og mangfoldighed, har støttet op om en homofobisk, konservativ, misogynistisk kristendemokrat. Gælder det der med ligestilling og mangfoldighed kun uden for EU?

Så nu spørger jeg Morten Helveg Petersen og Jens Rohde direkte: Hvordan kunne I støtte Antonio Tajani? Var det ikke i stedet på tide at være solidarisk med minoriteter og tage afstand fra ham?

 • Lars Busk

  Herre Gud!
  At fforvente konsekvens fra en radikal er jo et helt sikkert tegn på manglende realitetssans.

 • unielsen

  Med sådan et synderegister, hvordan kan hans fjendtlige holdning til homoseksuelle så stjæle overskriften?

 • Marianne Andersen

  Kære Rina Ronja Kari.

  Du skal ikke regne med at få et svar fra dem, for en radikaler er nemlig højt hævet over alle os andre og behøver derfor heller ikke forsvare eller retfærdiggøre sine meninger, holdninger eller gøren og laden.

 • Hans Hansen

  Sådan er Radikale Venstre jo. Det burde da ikke komme bag på dig Rina Ronja Kari. Radikale Venstre har også homofobiske imamer i deres parti.

  Det får godt nok visse radikale græsrødder til at “vende sig i graven”, men sådan er Radikale Venstre en enorm gang forvrøvlet sludder.

  • henrik

   Bortset fra din mudderkastning, ser jeg ikke nogen analyse over hvad der fik et flertal til at støtte kandidaten fra Forza Italia? Hvad var alternativerne? Hvad tror man at man opnår med denne kandidat og hvad har kompromiet givet af fordele eventuelt hvad skyldes musketereden i forhold til samarbejdspartnere?

   • Hans Hansen

    Der er kun en ting at stille op med jer radikale og det er at smide mudder i hovedet på jer. I er ganske enkelt ude af stand til at forstå andet.

    Analyser? Dem kan du stikke op i måsen på RV.

 • Anders Bo

  Fordi de er homofober & islamister.

  Derfor så Å-faktormanden sig jo nødsaget til løsrivelse.

 • Per Kristensen

  Troede ikke Rina var så ukendt med Dansk historie, det var en Radigal landsforræder der inviterede nazisterne ind i DK 09/04-1940, de ønsker stadig en overherre som chef, da italienerne har vist hvordan man styre et land, må person meget gerne komme derfra.
  De radigale er og har altid og vil altid være landsforrædere.
  Men desværre er der ikke den store forskel på radigale og enhedslisten.

  • Carravagio

   Det har du fuldstændig ret i, de er de største opportunister i ordets værste forstand.

  • Hans Hansen

   Ja, men det må man ikke huske dem på. De flipper helt ud og begynder at velsigne islamisterne. Det passer også glimrende, for nazi og islam indgik koalition under anden verdenskrig.

   https://www.google.dk/search?q=nazi+og+islam&oq=nazi+og+islam&aqs=chrome..69i57j0l5.14232j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=nazi+og+islam&tbm=vid

  • Hans Hansen

   Jeg er enig, men skal man være alvorlig et øjeblik, og det kan jo være nødvendigt, så gav det god mening i at lade som om at man accepterede nazi. Sagen er at ellers blev Danmark udraderet som Norge blev det.

   Krigen mod nazi skulle ske undergrundsmæssigt, ikke officielt. Det var en ganske pragmatisk strategi, man gik i koalition med kommunisterne omkring, og hvor man senere forrådte samme kommunister, af den enkle årsag at man udmærket var klar over at kommunisme ville medføre diktatur og økonomisk ruin.

   Så der findes en fornuftig forklaring på at spille med på nationalsocialisternes “skakspil”. Det gav også mulighed for at hjælpe jødiske naboer og venner i sikkerhed i Sverige.

   Her bør man være opmærksom på at det ikke handlede om at hjælpe jøder, men kun sine naboer. Jøderne har stadig ikke forstået at danskerne var ligeglade med jødedommen, og udelukkende ønskede at hjælpe venner og bekendte.

 • Pingback: Radikale, hvordan kunne I støtte den homofobiske kandidat fra Forza Italia? - Folkebevægelsen mod EU()

 • finnbjerrehave

  Måske fordi de Radikale ønsker samarbejde, hvor du/ i ikke ønsker samarbejde, men er en skændsel for EU.
  Skriv nu en seddel på 10 punkter som kant til vores EU, således vi /jeg kan se om i er hule i ryggen, nemlig EU er for alle 28 landes befolkninger, derfor skal kanten tilpasses, hvis fødderne kan nå jorden.
  !0 punkter Finn Vig

 • Jens Ellekær

  Mange italienere er dejlige mennesker, deres kultur er en af de europæiske kernekulturer, og de laver vidunderlig mad – men politisk lommer der intet godt fra denne splittede stat, I de halvfjerds år, der er gået siden krigsafslutningen, har italienske politikere vist sig ude af stand til at styre deres land, hvorfor italienske politikere burde være bandlyste fra EU’s institutioner ud over landets retmæssige repræsentation i parlamentet.

  Se blot på Frederica Mogherini, EU’s høje repræsentant for udenrigs- og sikkerhedspolitik. Jeg aner ikke om hun er homofob eller – fil, men med sin kommunistiske baggrund og sin laissez-faire-holdning over for en invasiv, volds- og undertrykkelsesfikseret religion, islam, ligner hun det værst tænkelige valg til posten i en tid, hvor EU har behov for at gøre sine hoser grønne hos de stadig mere skeptiske europæiske befolkninger.

  Jeg forstår på sin vis godt, at Rina Ronja Kari er en så arg modstander af det europæiske fællesskab.

  Men – og nu henvender jeg mig direkte til dig, kære Rina Ronja Kari – rejs ned til Calabrien eller Sicilien, mød de jævne calabresi og siciliani, drik deres vine, spis deres mad, lyt til deres sange og glem, at der findes italienere som Frederica Mogherini og Antonio Tajani.

 • Kim Nielsen

  POLITIKERE KAN IKKE ANDET END AT PEGE FINGRE AF ANDRE, FOR AT DÆKKE OVER DERES EGEN MANGLENDE POLITISKE TALENTER

  NEJ TAK TIL POLITIKERE: VI KASTER OP OVER JER !

  FOLKESTYRE NU !

 • Ole Viig Andersen

  Er der numerologi bag dit navn Rina Ronja Kari rosenknop solskin bakkehyld vipsstjert