Raffineret hævn over fodboldbøller

Så fik FCK sin dom for fodboldoptøjerne på Brøndby Stadion den 6. august: To hjemmekampe uden tilskuere og en bøde på 150.000 kroner. Det er en afgørelse, der er til at forstå, og som gør rigtig ondt, da fodbold er en udpræget tilskuersport, hvor et veloplagt publikum er et helt bærende element.

Men fremgangsmåden er den helt rigtige, når det kommer til at tvinge klubberne til at udøve en hårdere selvjustits over for de fodboldfans, som ikke nøjes med at se på kampen og drikke nogle øl, men som foretrækker at kaste med fyrværkeri, være voldelige og udsætte andre for fare. Dem må klubberne blive langt bedre til at sortere fra og give karantæne.

Den 6. august gik nogle fans fuldstændig amok. De slog en sikkerhedsvagt med knytnæve i ansigtet i frustration over, at Brøndby scorede et mål, hvorefter flere hætteklædte mænd dukkede frem, som med flagstænger og knytnæver tvang sikkerhedsvagterne væk.

Men ikke en gang politiets tilstedeværelse fik de voldelige fans til at falde til ro. Nej, politiet blev trakteret med knytnæveslag, fik afrevne sæder smidt efter sig og måtte efterfølgende barrikadere sig og tilkalde forstærkning. Senere lykkedes det FCK at identificere 100 fans, som modtog en straf – det skal klubben trods alt have ros for.

Men det kan ikke være samfundets opgave at betale regningen for optøjer i forbindelse med fodboldkampe. Her må klubberne bære ansvaret. Det er deres opgave at sikre, at selve sporten er i centrum – både når en fodboldkamp fløjtes i gang, og når der fløjtes af. Det er dybt grotesk, at politiets kostbare ressourcer skal spildes på voldelige fodboldfans.

Nu får FCK på den hårde mulighed for at sætte selve sporten i centrum, men på den ubehagelige måde. Det bliver ikke sjovt for spillerne at spille uden tilskuere, og det kommer i de næste to kampe også til at gå ud over FC Midtjylland og Brøndby. Men jeg håber, at klubberne vil lære af det og i fremtiden indfører nul-tolerance over for voldelig adfærd.

 • Benny Holm

  Løgner Pia ævler – og i ly af mørket tilbeder hun Muhammedanismen https://uploads.disquscdn.com/images/04de4c5969d8849a124c9dd7150c9267c947944e3bc8e57d6bab9b395e3414da.jpg Man kan IKKE stole på DF.

 • gert Seehofer

  marxisme nyttige idioter

  Det er ikke længere HIPT at være en beskidt hash rygende hippie kommunist
  Og Yt har ofc fjernet antal visninger
  FOLKET !
  stopper I ikke om nok så meget censur

  https://www.youtube.com/watch?v=kqybsUqkOWs

 • gert Seehofer
 • finnbjerrehave

  Gammel vin på nye flasker, nemlig fodboldvold giver karantæne og økonomi er vores eneste brugbare værktøj.
  DF ødelægger Danmark. Finn Vig

 • Benny Holm
 • gert Seehofer

  Tror I vi er DUM – Jeres cencur er og skaber bare mere af OS – tak for det

  • Hagman

   Hvor længe kæmpede du med dit indlæg før det sad i skabet?:-)

  • NOSTRADAMUS SPÅDOMME ODENSE

   damn du trænger til fisse…du er jo helt smadret mand.

 • gert Seehofer

  Hej jeg hedder Pernille Skipper , jeg er kommunist ) love not hate
  Kommunisme er så godt
  https://uploads.disquscdn.com/images/25754909d517cbd4a48cdaede359532a406eb53652d16d55ef9e3ab1c5d521aa.jpg

  • NOSTRADAMUS SPÅDOMME ODENSE

   sutter hun pikken på den ged der?

 • Thomas Nielsen

  Kollektiv straf er det helt rigtige, Pia? Et par hundrede idioter skal forhindre tusinder af fredelige fans i at komme ind og se FCKs kampe?
  Nej, sandheden om den episode er, at politiet allerede INDEN kampen havde identificeret og tilmed samlet voldstosserne, idet disse stormede ind på stadion længe inden kampstart. En effektiv politiindsats havde stoppet det hele inden det begyndte, ved simpelthen at arrestere hele bundtet, som ved deres adfærd tydeligt havde vist hvad de var ude på – og som var i besiddelse af fyrværkeri, slagvåben og masker.
  Men nej. Blødsødenheden vandt igen: De fik lov til at komme ind og “se” kampen – og så var det jo bare at vente på det der skete.
  “Sjovt” nok minder episoden om den måde vi håndterer andre kriminellle på i Danmark: Vi lukker dem ind, vel vidende at mange af dem har kriminelle hensigter. Og når de så går amok, kan vi ikke finde ud af at straffe dem, og KUN dem, men griber til kollektiv straf: Ud med alle muslimer.
  Pias indlæg er dermed DF classic: Grønthøsteren kører hen over landet med rasende fart, med Pia ved rattet.

 • Niels Green

  Go’ dag mand økseskaft …..sikke et barnligt indlæg, hvis du ikke har noget interessant at sige, så spar energien….

 • Rikke Nielsen

  Forstår jeg Pia Kjærgaards indlæg korrekt, så har vi her en accept af et parallelsamfund; der er fodboldverdenen og så er der os andre.

  Det er jo helt uacceptabelt.

  Jeg bakker til dels op omkring den dom FCK har fået i egne rækker, men balancen må ikke tippe over til, at det er acceptabelt og forventet, at fodboldverdenen får sit eget retssystem og politi.

 • NOSTRADAMUS SPÅDOMME ODENSE

  hvad vil du helst..kneppe med pia kjærsgaard eller kneppe med en hest? Du skal vælge en af dem.

 • tudefjæs

  Hest !

 • NOSTRADAMUS SPÅDOMME ODENSE