Regeringen smider milliarder ud af vinduet

Det bliver mere og mere tydeligt, hvor dårlig en aftale Nordsøaftalen er. Ikke bare fordi den forlænger og øger den økonomiske gevinst for olieselskaberne ved oliejagt i Nordsøen, når vi burde udfase den. Nej, også fordi, det nu står sort på hvidt, at aftalen betyder, at regeringen bliver nødt til at håbe på klimakatastrofen, hvis staten ikke skal gå glip af fem milliarder kroner.

Klimakatastrofe eller fem milliarder i statskassen. Det er de muligheder, Nordsøaftalen efterlader os med.

Det står lysende klart, efter det i dag er blevet afsløret, at Nordsøaftalen bygger på et scenarie for olieprisens udvikling, der forudsætter, at den historiske klimaaftale fra Paris bliver en fiasko. Et scenarie, der forudsætter en temperaturstigning så voldsom, at klimaforandringer kommer ud af kontrol med ekstremt ødelæggende vejr og millioner af klimaflygtninge til følge.

Det bør omgående få konsekvenser. For selvfølgelig skal staten have sine penge tilbage fra olieselskaberne, uden vi behøver at befinde os i en klimakatastrofe.

Derfor bør aftalen naturligvis som minimum blive genforhandlet, selvom det selvfølgelig vil være bedst, hvis den helt bliver droppet. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at nogen af partierne bag aftalen – Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Radikale, SF eller Konservative – kan leve med, at aftalen satser på, at staten smider milliarder ud af vinduet med mindre klimakatastrofen rammer.

Fra Alternativets side er denne seneste afsløring et klart tegn på, at alt for mange desværre stadig ikke tager klimakrisen seriøst og forstår, hvad vi skal gøre for at bremse den. Vi kan ikke bare fortsætte som hidtil. Vi kan ikke strikke aftaler sammen, der kun giver økonomisk mening, hvis klimakatastrofen rammer.

Den grønne omstilling er en bunden opgave og en opgave, der er så stor og så fyldt med muligheder, at den bør gennemsyre alt, hvad vi gør.

Det tror jeg nogle gange ikke, at regeringen eller for den sags skyld en masse andre politikere på Christiansborg har forstået. I lyset af de nye afsløringer har vi derfor kaldt finansministeren og klimaministeren i samråd, så vi kan få forklaring på, hvorfor man satser på klimakatastrofe, når man laver aftaler.

Samtidig foreslår vi, at regeringen helt dropper støtte til udvinding af fossile brændsler. Det er for os at se helt omvendt at give støtte til aktiviteter, der modarbejder Danmarks politiske målsætning om et fossilfrit samfund og som samtidig bidrage til at gøre klimakrisen værre. Derfor bør staten også stoppe sin egne aktiviteter på olie- og gasområdet.

Endelig er det afgørende for os i Alternativet, at undergrundsloven opdateres, så vi ikke kan give tilladelse til ny efterforskning efter olie og gas. Det har Macron allerede gjort i Frankrig, så selvfølgelig kan vi også gøre det herhjemme.

Det er ikke længere nok at sige, at vi gerne vil bremse klimaforandringerne. Vi skal også gøre det, der rent faktisk skal til.

 

 • finnbjerrehave

  Vi mennesker er Gud, og klimaet har derefter sig at rette, det har det nemlig ikke siden Al-Gore i 1992 begyndte dommedag, og hvad bilder klimaet sig ind overfor vores gode miliarder gode skattekroner, nu må det stoppe.
  Hvad opnår vi med den Industriforurening af vores åbne land med u-brugelige Vindmøller, nemlig når vinden ikke blæser, holder vi så Fri, eller hva?
  El er måske den bedste investering for Staten af alle energier, nemlig på El-børsen betales 23 øre pr KW, og i min stikkontakt 300 øre, og 1400% i fortjeneste, derfor EL vores bedste alternativ til at tømme borgernes lommer, og tænk hvis flere EL-biler, først bryder EL-nettet ned da Amp ikke er indpasset nettet, og derefter indtjening som overgår de fossile brændstoffer.
  Store udfordringer, i Putins lomme. Finn Vig

  • BroncofanDK

   Det vi bl.a opnår med vindmøller er at vi slår kollosalt mange fugle, flagermus og insekter ihjel. Vi har et kæmpe problem med mangel på bier til at sprede pollen men de grønreligiøse tåber er udenfor rækkevidde.

 • TordenKnold

  Ja, 33 milliarder hvert år på muslimer, der hader os.
  http://snaphanen.dk/upload/2017/10/Screenshot-2017-10-06-at-07.40.51.png

 • delta6gruppen

  Uffes nye “projekt”, nu starter vi forfra , mens vi lever PÅ NAS !
  RASMUS du er en KOMPLET IDIOT, der driver Danmark i krig, men der er du for DUM, ja DUM til at forstå din hippie.
  Fordi DU lever AF VORES ARBEJDERNES penge, I DIN ETOPI.
  Det er ikke helt gået op for hverken din chillium eller dine kommunistiske socialister der rager til sig, af det arbejdende folk, mens i forære Danmark væk , AT
  Det er ikke længere hipt” at være en hash rygende pis lugtende kommunist / hippe uproduktiv bums.

  I kan bare ikke se vel….men det kommer I til…benægt alle valg i EU ….

  MEDIE STØTTE 0 kr .

  Enhver socialist / såkaldt journalist kan trække sin løn i de grød automater vi vil opstille.

  I har ikke helt forstået det endnu….klyngre jer til jeres Kbh. “elite ” skatte suger / svindlere. Og jeres manipulation af alt , tror I DF får under 35 % ved næste valg……..

  DER ER GAME OVER

  VI VOKSER – eXplosivt- med MILLIONER nye medlemmer

  https://www.youtube.com/watch?v=Xcrr3PawJY0

  • Dennis Sørensen

   BØVS

   • delta6gruppen

    Vi ses stol trygt på det, fædrelandes kærlighed og det danske folk vågner èn efter èn I hele det europæiske kontinent, godt hjulpet af dine og TAK STORT TAK for det, og tak til alle muslimer , der kultur beriger den danske dagligt
    I gør DANMARK DANSK igen og TYSKLAND snart TYSK igen osv.
    Fortsæt mod kultur af 1000+ historie, VI er sikker vinder.

    VI ses Dennis Sørensen
    https://www.youtube.com/watch?v=7Ib0wrNK-ko

    • Dennis Sørensen

     haha fortsæt med dine tåbeligheder – husk din psykofarmaka

    • Dennis Sørensen

     hahameddinstavningbidragerduikketilatgørenogetdanskduersålatterligtselvfedatdetertilatgrinesinrøvilaserover

 • Tom Erne

  Saa er Erasmus igen paa banen med sine hjemmestrikkede paastande.
  Der er i Nordsoeaftalen givet et skattenedslag til at finansiere renoveringen af Thyra feltet. Det “koster” 5 milliarder, men som til gengaeld skal betales tilbage, hvis olieprisen stiger til et vist niveau efterfoelgende.,
  Erasmus saetter altsaa et ligheds tegn imellem klimakatastrofe og stigende oliepris. Det maa man i det mindste antage, eftersom der ikke goeres noget forsoeg iovrigt paa, at forklare hvad der menes med det selvopfundne regnestykke.

  Maaske Erasmus bare skulle bruge sine kraefter paa LGBT omraadet? Det lidt tungere politiske stof lader ihvertfald til at vaere en tand for udfordrende.

 • delta6gruppen

  NU KOMMER VI !!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=HmG1-gPpxnE

  Og det er ikke de hash rygende kriminelle NASSERE af kommunister fra nørrebro

  JYLLAND`S UNGDOM !!!!!!!!!!!!!!

  FÆDRELANDSKÆRLIGHED FRA KRON JYLLAND

  I har ingen anelse, hvad der venter,
  https://www.youtube.com/watch?v=tbp2udNhOnU

 • delta6gruppen

  Og det er ikke de hash rygende kriminelle NASSERE af kommunister fra nørrebro

  MEN KRON
  JYLLAND`S UNGDOM !!!!!!!!!!!!!!

  FÆDRELANDSKÆRLIGHED FRA KRON JYLLAND

  I har ingen anelse, hvad der venter,
  https://www.youtube.com/wat

 • Nikolaj Nikolajsen

  Hvad er der nyt i pengespild fra christiansborg? Alle regeringer rød som blå har længe excellerer fint i den lille leg…

 • finnbjerrehave

  Nu lader det til Putins bestikkelse af grønne bevægelser især iTyskland giver pote, nemlig Nordstream 2 bliver gennemført, og u-tak til de Grønne lader os i Putins vold, nemlig afhændighed er det værste, og A-kraft giver u-afhændighed.
  FN.s klimapanel har nu udtalt :Regnefejl, og dommedag er udskudt 20 år endnu.
  Grønne svindlere. Finn Vig