Sandheden om DF’s grænsekontrol

Dansk Folkeparti vil indføre grænsekontrol med bomme, grænsevagter, undersøgelser og det hele. Ja, de vil faktisk have os helt ud af Schengen-samarbejde. Og det lyder jo som alle tiders smarte måde at holde udenlandske forbrydere ude af Danmark. Problemet er bare, at det er lidt svært at se på folk, at de vil begå en forbrydelse. Og det er i hvert fald så godt som umuligt at bevise det, før de rent faktisk har gjort det.

Så hvad kan grænsevagten gøre udover at løfte pegefingeren og sige: Opfør jer nu ordentligt! Og så i øvrigt forsøge at tale gemytterne ned, når folk er ved at gå ud af deres gode skin over at skulle stå i kø på vej ind i Danmark. Jeg husker selv, sidste gang jeg var i England: To timers grænsekontrol midt om natten. Jeg følte, jeg var kommet til et uland. Men nej, jeg var bare på vej ud af Schengen.

Men herregud, det rammer jo kun udlændinge… Øh nej. For Dansk Folkeparti glemmer jo helt at fortælle, at en grænse har to sider. Hvis man gør det svært at komme ind, bliver det sjovt nok også svært at komme ud. For så er vi pludselig en ydre grænse til EU, og så er det slut med bare at traske over grænsen uden at vise pas. Så er det om bag i køen sammen med amerikanerne, asiaterne og afrikanerne.

Så spørgsmålet er: Har du lyst til at stå i timelange køer i de europæiske lufthavnes paskontroller? Synes du, det er sådan, vi skal byde turister og udenlandsk arbejdskraft velkommen til Danmark? Alt sammen blot for at kunne sige “opfør jer nu ordentligt!” til dem, der ser mistænkelige ud?

Helt ærligt. Det er sgu da ikke spor smart. Det er bare dødbesværligt. Alligevel ønsker et flertal af danskerne at genindføre grænsekontrollen? Det er vist på tide, at nogen fortæller sandheden om DF’s grænsekontrol.