Stop velfærdstyveriet i kommunerne

I morgen den 12. maj demonstrerer mere end 70 byer over hele landet mod regeringens milliardnedskæringer i kommunerne. Tusindvis af mennesker fra begge ender af det politiske spektrum har dannet en velfærdsalliance og mødes foran rådhuse, på torve og pladser og vise modstand mod Claus Hjorts velfærdstyveri.

Almindelige mennesker betaler en høj pris
Det er afgørende, at vi er mange om at sende et stærkt signal til de politikere, der vil give skatterabatter til de rigeste danskere og store virksomheder og lade almindelige mennesker betale.

Prisen bliver høj. Regeringen lægger op til at tage 2,4 mia. kr. fra landets kommuner hvert eneste år fremover. De kalder det et ”omprioriteringsbidrag”, men reelt er der tale om et benhårdt angreb på kommunernes økonomi. Et angreb, der bliver forstærket af, at Claus Hjort ikke vil kompensere kommunerne fuldt ud for deres nye opgaver med at modtage og integrere mennesker på flugt fra krig og katastrofer.

Konsekvensen bliver fyringer af tusinder af offentligt ansatte. Det medfører mindre tryghed for vores børn, for vores ældre, for vores syge og udsatte medborgere.

Sammen har vi kræfter og råd til velfærd
Vi har råd til ordentlig velfærd. Hvis vi lader være med at bruge 30 mia. kr. på nye kampfly. Hvis vi gør et seriøst forsøg på at bremse de riges brug af skattely. Hvis vi ruller de seneste asociale skattesænkninger for virksomheder og rige mennesker tilbage. Så kan vi ikke blot bevare vores nuværende fælles velfærd, vi kan forbedre den.

Vi har også lige nu en reel mulighed for at påvirke regeringen. Måneders massive pres fra fagbevægelsen og røde såvel som blå politikere har fået Claus Hjort til at love, at kommunerne vil få deres penge igen i hvert fald i 2017. Det er et markant holdningsskifte, eftersom han indtil for nylig mente, at pengene skulle gå til blandt andet skatterabatter til de rigeste.

Men efter 2017 ved ingen, hvad der vil ske med de milliarder, regeringen vil stjæle fra kommunerne og fra vores fælles velfærd.

Deltag i en demonstration nær dig
Derfor skal vi fortsat arbejde hårdt for at få regeringens nedskæringer taget helt af bordet. Regeringens første, spæde indrømmelser viser, at presset fra almindelige mennesker, fra fagbevægelsen og politikere virker. Det pres skal vi fastholde i fællesskab.

Derfor opfordrer jeg alle til at møde op i morgen og demonstrere imod milliardnedskæringer – og for vores fælles velfærd.