Vi skal se realistisk på Ukraine, Rusland og Vesten

 

Berlingske burde bidrage til at skabe et nuanceret billede af, hvad der foregår i Ukraine i stedet for at politisere imod mig.

Jeg tror leder-kollegiet på Berlingske er på ferie og har ladt yngste praktikant skrive ledere. Sådan så det i hvert tilfælde ud i denne weekend, hvor lederen bestod i en lang række beskyldninger imod mig funderet i en grundig mis-læsning af mit indlæg om Ukraine i samme avis fredagen før.

Yngste praktikant skriver: ”Med mistænkeliggørelsen af NATO og forsvaret for Putins ret til at besætte sine naboer er det efterhånden uforståeligt, hvad Dansk Folkeparti har at gøre i forhandlingerne om dansk forsvar og forsvarspolitik.”

Hvis praktikanten havde evnet at forstå mit indlæg, ville vedkommende have set, at mit synspunkt går ud på at se realistisk og nuanceret på Rusland, Ukraine og Vesten. Men når praktikanten ikke har forstået det, har jeg åbenbart udtrykt mig uklart. Jeg forsøger derfor igen.

Mit indlæg er selvfølgelig ikke et forsvar for Rusland, men en påpegning af, hvilke fejl, der bliver begået i Vesten for øjeblikket ved at vende det blinde øje til realiteterne i Ukraine. Man vil i Vesten ikke forstå, at Ukraine er et hus i splid med sig selv. Der er meget store historiske, etniske, kulturelle, sproglige, religiøse og regionale forskelle i Ukraine. En stor del af befolkningen føler sig fremmedgjort fra det nye styre, fordi der er dybe uenigheder om, hvad det er være ukrainsk. I stedet for et erkende de indre vanskeligheder i Ukraine, siger man i Kiev og i Vesten, at Ukraine er i splid med Rusland. Det er man efterhånden også kommet via Ruslands støtte til Donbass. Men problemerne i Donbass kom sig af, at revolutions-regeringen i Kiev ikke ønskede at tage deres politiske modstandere i Øst-Ukraine alvorligt som borgere med andre holdninger og en anderledes identitet end den nye Maidan-stil og i stedet sendte kampvogne og artilleri imod dem. Imod civile!

NATO, EU, USA, Danmark og andre støtter ukritisk regeringen i Kiev og lukker øjnene for realiteterne. Vi støtter dermed myrderierne i Øst-Ukraine. I stedet for at lægge pres på Kiev for at finde en forhandlet løsning og for eksempel leve op til Minsk-aftalen, har vi indført sanktioner imod Rusland. Det løser ingenting, men skader os selv økonomisk. Dansk Folkeparti har igen og igen kritiseret denne politik. Betyder det, at vi ikke ønsker at være medlem af NATO? Nej, det betyder, at vi ønsker, at NATO skal være en forsvarsalliance og ikke et neokonservativt politisk redskab. Vi vil gerne have artikel 5, men vi ser ikke noget formål i at skabe en ny kold krig imod Rusland ved at påstå, at verden og især Ukraine ser anderledes ud, end de gør i virkeligheden. Så ender NATO med at skulle løse de problemer, man selv skaber.

Man kan hverken som menneske eller som land løbe fra virkeligheden. Selvom undertegnede f.eks. godt kunne tænke sig at ville være en ung, amerikansk mand, så kan det ikke lade sig gøre. Jeg er simpelthen en midaldrende, dansk kvinde. Og det må jeg leve med og få det bedste ud af. På samme måde med lande. Ukraine har nu engang den geografi og befolkning, landet har. De kan drømme om at de foragtede ”sovjet-spader” og ”slavemennesker”, som folk i Donbass foragteligt er blevet kaldt, forsvinder eller lade sig genopdrage i den nye nationalistiske Vest-Ukrainske ånd med mindre hang til russisk sprog og kultur. Men det sker nok ikke. Det er det, sagen drejer sig om. Ikke om et princip om frit valg for alle lande. Alle lande kan selvfølgelig gøre, hvad de ønsker. Men kan man sige, at Ukraine som sådan ønsker at være del af NATO og EU, når en stor del af befolkningen er imod? Den første opgave for Ukraine må være at skabe fred i sit eget land. Derfor er de nødt til at tale med deres egen befolkning i stedet for at beskyde dem med artilleri. De kan også vælge at opdele landet eller give bestemte områder større selvbestemmelse. Der er faktisk mange muligheder. Dernæst må de tale med deres naboer. Det nytter ikke noget, at Vesten holder Ukraine kunstigt oppe og bestyrker dem i, at problemerne ikke har noget med Ukraine selv at gøre. Det er et løgnagtigt billede, der giver stadig flere døde i Øst-Ukraine og destabiliserer Europa med risiko for en stor-konflikt mellem NATO og Rusland.

Løsningen på problemet i Ukraine ligger først og fremmest i Ukraine, – ikke i Moskva. Men både Moskva, EU, NATO og USA er nu involveret. Derfor er alle parter nødt til at tale fornuftigt sammen i stedet for at køre videre med falske billeder af virkeligheden. Også selvom de falske billeder af virkeligheden gavner nationalisterne i Kiev, de neokonservative i USA, koldkrigerne i Moskva og de magtsyge EU-politikere i Bruxelles – og måske også overfladiske politikere i København, der gerne vil være populære i det Hvide Hus. Men det gavner ikke de almindelige befolkninger i hverken øst eller vest, at vi opbygger en ny kold krig for at imødekomme den slags gustne interesser.

Derfor burde Berlingske som en nogle gange seriøs avis, hjælpe med til at skabe et nuanceret billede af, hvad der foregår ude i den store verden, f.eks. i Ukraine. Men i stedet lader man yngste praktikant politisere imod mig. Det kan man gøre bedre på Berlingske! Men det kræver selvfølgelig, at lederkollegiet holder mindre ferie og i mindre grad overlader det til yngste praktikant at skrive ledere i sommerheden!

 • Rap And

  Marie Krarups forsøger sig med at hendes utallige indlæg endelig ikke må forstås som et forsvar for Rusland. Men som jeg skrev andet sted, så er hendes og partiets udtalelser næppe til at misforstå for ret mange.

  
 Vi bør droppe hysteriet, fokusere på de fælles interesser og anse Rusland som en kommende allieret. Sådan har det tidligere lydt fra Marie Krarup, forsvarsordfører for Dansk Folkeparti, der i dagens udgave af Jyllands-Posten trækker nye overskrifter med udtalelser om, at Forsvarets Efterretningstjeneste overdriver truslen fra Rusland, og at det skygger for fokus på den i hendes øjne større trussel fra Islamisk Stat.

  »Der hersker en hysterisk stemning over for Rusland og Putin i Vesten. Men i virkeligheden har vi sammenfaldende interesser på en række områder, der bør få os til at se på Rusland som en kommende allieret«, skrev Marie Krarup i et debatindlæg i magasinet Ræson i juli 2016.

  »Jeg ønsker EU lagt i graven og erstattet af et frihandelsforum. Det er vores politik. Hvis Putin eller Marine Le Pen kan hjælpe med til det, så er det helt fint. Om det så var Fanden selv« Siger Marie Krarup

  »Derfor bør vi finde en måde at samarbejde med Rusland på i stedet for at hidse os selv op imod hinanden«, fortsatte hun og angav islam, indvandring og EU som eksempler på sammenfaldende interesser med Rusland.

  I oktober 2016 skrev Berlingske, hvordan Marie Krarup havde indtaget en fremtrædende plads i Ruslands statslige medier, hvor hendes indlæg blev oversat, læst og delt. Hovedpersonen selv gav følgende forklaring til avisen: »Det er da klart, fordi jeg siger noget, ingen andre siger. sagde Krarup.

  »Sovjet havde en farlig ideologi, som de ønskede at eksportere til os med vold og magt, men sådan som Rusland er i dag, er de bare en stormagt med interesser«. »Hysterisk at kalde Rusland en reel trussel« sagde hun i Debatten på DR2

  »Russerne er i gang med at modernisere og opbygge deres forsvar, men er stadig 10-12 gange svagere end NATO. Og man skal være meget hysterisk for at kalde det en reel trussel. Rusland er ligeværdig med Vesten i forhold til atomvåben og kun dér«, mente Marie Krarup.

  Og så undladt jeg hendes stædig, intensive og evige kamp mod stratcom, fordi kontoret efter hendes mening knægter ytringsfriheden og retten til at spede russisk fake news

 • Peder Kruse

  Du minder mig om Don Quixote i den her sag, Marie. Dette er dog ikke en kamp mod vindmøller, men en kamp mod en faked reality, som medierne og politikerne har bygget op siden begivenhederne på Maidan pladsen i Ukraine. Mange aner ikke, hvad der foregik, nogle har glemt det, og resten vil under ingen omstændigheder indrømme begivenhedernes rette sammenhæng.

  https://www.b.dk/globalt/blodbad-i-ukraine-udloeser-europaeisk-handling

  Ukraines folkevalgte præsident sagde nej tak til en samhandelsaftale med EU efter massivt pres fra Putin, som fik øje på Nato som bagtrop i unionens fremmarch, men hvornår har EU taget et nej for et nej ? EU satte Putin skak ved at sende 3 udenrigsministre ind i oprøret med henblik på at forhandle en fratrædelse af præsidenten på plads. De havde ikke forudset Putins næste træk. Han tog Krim. Skakmat.

  Det har skatteeksperten i spidsen af EU ikke glemt. Det var ikke sjovt at stå der med bukserne nede om hælene, og derfor lider vi og Rusland i dag under sanktioner og en unødvendig konflikt. Ukraine må nøjes med en næsten glemt borgerkrig langt ude østpå, milevidt fra fredens projekt

  • MikeDK

   “De havde ikke forudset Putins næste træk. Han tog Krim. Skakmat.”

   Undskyld, men sidder du og forsvarer og inddirekte syntes at Ruslands invasion af Krim var fedt?
   Er du vanvittig?
   Ikke at bryde sig om EU eller Ukraines regering er én ting, men direkte at mene at en sådan aggression er acceptabel i 2017 er jo vanvittigt. Det vil jo medføre en uholdbar verdensorden hvis den slags accepteres eller endda billiges.

   • Peder Kruse

    Jeg forsvarer på ingen måde Putins handling, men EU gik ind i Ukraine og blandede sig i en stående konflikt mellem EU venlige og Rusland venlige ukrainere. Med hvilken ret ?

    At mene at en sådan aggression er acceptabel i 2017 er jo vanvittigt. Det vil jo medføre en uholdbar verdensorden hvis den slags accepteres eller endda billiges.

    • MikeDK

     “men EU gik ind i Ukraine ” – forklar lige den? Mener du fysisk, uinviteret ind i Ukraine?

     • Peder Kruse

      Ukraines folkevalgte præsident sagde nej tak til en samhandelsaftale med EU efter massivt pres fra Putin, som fik øje på Nato som bagtrop i unionens fremmarch, men hvornår har EU taget et nej for et nej ? EU satte Putin skak ved at sende 3 udenrigsministre ind i oprøret med henblik på at forhandle en fratrædelse af præsidenten på plads.

     • MikeDK

      Og?

      Ingen steder der retfærdiggøres vel en militær respons?

      Man kan sige meget om EU’s tilstedeværelse, bl.a. at de forsøgte at mægle for at sørge for revolutionen ikke blev mere blodig end den allerede var da de ankom. Men det er selvfølgelig ikke din fortolkning.

      Nu blev præsidenten jo sat af af det ukrainske parlament (328 stemmer), og det sikrede en fredelig overgang.

      Men hvornår har Putin taget et nej for et nej?
      Så han invaderede Krim og startede en krig.

     • Peder Kruse

      Mit synspunkt kan koges ned til, at hele den ukrainske konflikt har udspring i EUs ekspansionsiver i kombination med Ruslands Nato-fobi samt Junckers og Putins macho-tilbøjeligheder. Vi har ikke bare en satan og en engel i den her historie.

      Hvis EU havde inddraget Rusland i forhandlingerne omkring samhandelen med Ukraine, kunne hele dette skolegårdsslagsmål være undgået.

     • MikeDK

      Jeg enig i meget af det du siger.
      Men to ting:
      1) Tror det er naivt at tro at russisk inddragelse havde medført noget positivt. Aftalen med EU var aldrig blevet blåstemplet af Putin. Det er der intet der tyder på.
      2) din beskrivelse af Rusland’s ageren som et “skolegårdsslagsmål” er lidt uden for pædagogisk rækkevidde. Det er en bagatelisering af en alvorlig konflikt som koster utroligt mange liv. Og netop den bagatelisering afslører for meget om, at du ikke ser objektivt på denne sag.

     • Peder Kruse

      1) Nej det har du måske ret i. Måske hvis ikke Nato fulgte i kølvandet på aftalen, eller hvis Rusland blev inddraget direkte i aftalen.

      2) Der skal mindst to parter til et slagsmål og jeg finder det barnligt, når parterne i skolegården ikke taler sig til rette. Det er ikke mig, der bagatelliserer lidelserne i Østukraine eller på Krim for den sags skyld. Det er jo netop de borgere, der betaler prisen for det ugennemtænkte forsøg på, egenrådigt at indlemme Ukraine i EU !

     • MikeDK

      Nej, de betaler prisen for at en mand som Putin er ligeglad med andres liv. Og derfor startede en krig.
      Du kan altså ikke give EU skylden for, at Putin ikke kunne holde sin pistol i bukserne.

     • Peder Kruse

      Ja vi havde været konflikten helt foruden, hvis Putin havde accepteret Ukraine som endnu et Natoland med grænser op til Rusland.

     • MikeDK

      Eller havde reageret lidt mere moderat.

    • Christian Bisgaard

     Til Peder Kruse

     Ukraine har vel lov til at handle med hvem de vil ?
     EU, Argentina, USA, Grønland etc.
     Fordi man handler med EU, så behøver man vel ikke som givet at blive medlem af NATO. Der er mange lande der handler med EU, der ikke er medlem af NATO.

     Ukraine kan vel handle både med EU og med Rusland, hvis de vil det ?

     Hvorfor er der overhovedet nogen, der skal blande sig i det ?

     Prøv at se det som et selvstændigt land, som deltager i international handel, som alle andre lande.

     Og hvad kommer det overhovedet Putin ved ?

 • paagaard

  Krarup er en heltinde i Rusland og citeres vidt og bredt i russiske medier. Alt, hvad hun skriver oversættes trofast af det statslige nyhedsbureau og læses af flere, end Berlingske nogen sinde kan gøre sig håb om at få som læsere.

  Og kan det undre?

  Hendes blinde hengivenhed for den russiske diktator er så stor, at grænsen mellem politiske kommentarer og ren propaganda forlængst er visket ud.

  I har så travlt med at omtale udlændinge og venstrefløjen som landsforrædere, Krarup. Det er på tide, at det undersøges grundigt og i fuld offentlighed, hvis ærinde du egentlig går.

  Samtidig er det på høje tid, at Berlingske begyndte at forholde sig til, hvor smart det er at have en person, som Venstres udenrigspolitiske ordfører kalder “en nyttig idiot i Putins politiske spil” ansat som blogger.

 • peter kocsis

  Vi skal se realistisk på marie Krarup som sidder i forsvarsudvalget med adgang til NATO hemmeligheder, samtidigt med hun af Putin er indsat til at udbrede hæmningsløst pro russisk propaganda i medierne som skal svække Danmark, EU og NATO til fordel for Putins magtovertagelse.

  • Albert Nielsen

   Medlemskabet af forsvarsudvalget er specielt betænkeligt. Ruslands efterretningsvæsen GRU er helt sikkert interesseret i oplysninger om deres diskussioner, mv.

  • Erik M

   Spørg oppe i Kirkenes hvad de mener, om din fremstilling af
   virkeligheden set i forhold til Rusland.

 • finnbjerrehave

  Vi skal ikke se noget allieret i Rusland, som endda besætter 200km. af Polens østgtænse, Krin og øst Ukraine, og Putin som tidligere og nuværende offentlig ansat, er nu blevet Verdens rigeste mand, og dette tyveri fra det Russiske folk, skal ikke accepteres, derfor stop import af naturgas samt Nordstream 2 , EU skal via A-Kraft klare egen energi, og de grønne i Putins vold , skal på sidespor.
  Stop Rusland/ Putin. Finn Vig

  • F. Wulff

   Citat: “200 km af Polens østgrænse”

   Hvad mener du med det?

   • Albert Nielsen

    Efter 2. verdenskrig skar Sovjetunionen Polens mest værdifulde industri- og minedistrikter af til sig selv, og Rusland har beholdt dette polske territorium også efter Sovjets sammenbrud i 1991.

    Sammenlign et landkort fra mellemkrigstiden (f.eks. 1930) med et helt nyt, og du kan straks se det.

    • F. Wulff

     Nu har sammenlignet landkort fra mellemkrigstid og et nyt.

     Det eneste jeg umiddelbart kan se er områder der nu er i Hviderusland, Litauen og Ukraine.

     • Albert Nielsen

      Du har ret.

      Jeg huskede delingen (Polen fik ved samme lejlighed den østlige del af Tyskland) og at territoriet aldrig er blevet returneret til Polen. Jeg plejer at kontrollere mine udsagn grundigt, men denne gang sjuskede jeg.

      Mea culpa.

  • Erik M

   finnbjerrehave ???

 • Jørgen Villy madsen

  Ukraine har ikke på intet tidspunkt i sin korte levetid fungeret som
  en helhed og intet tydede på, at det nogensinde kunne ske. Ukraine blev født
  som failed state og det fristede andre til indblanding.

  Halvfascistiske militser og andre mislykkede eksistenser startede med
  støtte fra udlandet et oprør mod den russiskvenlige præsident. Han blev
  fordrevet og i stedet fik en vestlig orienteret forretningsmand præsidentposten.

  Det siger sig selv, at USA ikke ville lade chancen for at lade Nato
  okkupere et naboland til inddæmningen af det hadede Rusland. Der blev
  investeret ret mange CIA-agenter i projektet. De var meget hjælpsomme med våben
  og dollars som altid, men de russiske agenter vidste, hvem de havde med at
  gøre.

  Derfor greb russerne ind. Tanken om en amerikansk kontrolleret Natobase på
  Krim, udstyret med det sidste nye indenfor våbenteknologi, må have givet søvnløse
  nætter. Man var tvunget til at handle. Der var ikke andre muligheder.

  Nu må EU træde i karakter og skabe fred i regionen til alle sider – undtagen
  USA, der absolut intet har at gøre i Europa. Lad os sætte Europa first! Hvor
  svært kan det være?

  • Rap And

   Konspirationsteorier er der nok af. Men at Nato bare lige skulle okkupere et naboland er vist lige lovligt langt ude for de fleste.

   • Jørgen Villy madsen

    Konspirationsteorien bygger på den kendsgerning, at Polen, de baltiske
    lande og andre er blevet udstyret med Natovåben i store mængder og
    Nato-personel placeret op ad Ruslands grænser.

    Ingen skal bilde mig ind, at alle disse landes befolkninger er så dumme, at de frivilligt har underkastet sig musketereden, der er en hån mod international lov, som alt hvad USA foretager sig i Europa.

    Det eneste de har ud af musketereden er, at de forpligter sig til at betale beskyttelsespenge til USA i al evighed. Det er en unødvendig udgift for et fattigt land – ligesom for Danmark.

    Rusland bliver erklæret farlig for at begrunde Natos vanvittige oprustning, der tvinger russerne til at være med i kapløbet. Hvem tør lade være? Hvornår træder EU ind og bremser idiotien? Kun EU har ressourcerne. Kom nu i gang.

    • MikeDK

     “Ingen skal bilde mig ind, at alle disse landes befolkninger er så dumme, at de frivilligt har underkastet sig musketereden” – øhh, rent historisk tror jeg nu nok de befolkninger er glade for den ed. Det er sådan set det eneste der gør de stadig er nationalstater. Og det er de sgu godt klar over.

     Men hvis du har nogle artikler eller interviews som kan understøtte din teori om at østlandende ville foretrække at slippe for Nato, så kom endelig med dem.

     • Jørgen Villy madsen

      Meningsmålinger har for længst mistet enhver betydning, fordi svaret afhænger af spørgsmålets formulering. Det burde være almen viden, men er det åbenbart ikke.

      Jeg ved, at danskerne ikke blev spurgt, om vi ville være medlemmer af angrebskoalitionen, så for mig er medlemsskabet og musketereden både ulovlige og ugyldige.

      Medmindre du kan dokumentere resultatet af befolkningens stilling i Polen var et ja, bevist ved en afstemning, hvor folket havde stemmeret, er dine tal uinteressante.

      De er ren manipulation – fake news.

     • MikeDK

      Okay.
      Hvad så med fraværet af demonstrationer ved den polske regerings underskrift på aftalen med NATO.
      Det må vel indikere en hvis accept af konceptet?
      Som du jo nok ved, er polakkerne berømte for deres evne til at demonstrere (og få deres vilje den vej), specielt under sovjettiden.

     • Albert Nielsen

      Hvis den gamle stalinist Jørgen Silly madsen fik sin vilje, var du nu på vej til en gulag. Han håber stadig, i sin fortvivlelse over Sovjetunionens fald, på at Putin kan genskabe den, og derfor gylper han sine sammensværgelsesteorier ud over alle de debatfora, han kan finde..

     • MikeDK

      Er du der Jørgen?

     • Jørgen Villy madsen

      Det er lidt underligt, at du kræver saglig dokumentation, men ikke selv leverer skyggen af dokumentation for dine underlige postulater.

      Hvis jeg har forstået dig rigtigt, hævder du, at der ikke er eller har været CIA-agenter i Ukraine, der skabte det oprør, der bragte en USA-venlig præsident til magten.

      Hvis der ikke var CIA i Ukraine, ville det være den eneste land i verden uden amerikanske aktiviteter. Lyder det sandsynligt, at et naboland til USA’s mest hadede nation kunne være uden CIA? Kræver det dokumentation?

      CIA er overalt og i Østeuropa myldrer de frem alle vegne. Man taler ikke om det. Man må ikke. Det kunne få nogen til at tro, at USA er aggressoren. Whistleblowers lider en krank skæbne i den vestlige verdens demokrati, hvis de overlever. Guantánamo truer alle, der ikke retter ind.

      Rusland er belejret, beskudt og søges inddæmmet af USA – og lakajerne fra Danmark, men du har absolut intet fattet. Det gør det temmelig tungt og spild af arbejde at argumentere med dig.

     • MikeDK

      Jeg “hævder” ikke noget, andet end at du ikke kan læse. Det vil jeg gerne hævde.
      Jeg nævner end ikke CIA.
      Så hvad med at du lige graver noget dokumentation frem fra gemmerne, oh vise mand, og så lærer den dumme mand her en ting eller to om international politik, amerikansk imperialisme og Ruslands fortræffeligheder. Nå ja, og om det polske folks modstand mod Nato. Glem ikke den, den glæder jeg mig meget til.
      jeg venter gerne.

     • Jørgen Villy madsen

      Du er spild af tid.

     • MikeDK

      Er det din måde at sige du ikke kan dokumentere dine påstande på?

     • Jørgen Villy madsen

      Så længe du ikke dokumenterer dine perverterede påstande, er det helt ligegyldigt, hvad jeg gør. Du ved ikke, hvad dokumentation er.

      Jeg kan dog afsløre, at det hverken er meningsmålinger, amerikansk propaganda eller dine kvalmende mavefornemmelser.

     • MikeDK

      Hvilke påstande ønsker du dokumenteret?

  • Christian Bisgaard

   Til Jørgen Willy Madsen

   Ukraine har eksisteret siden år 500 og har i perioder været en magt faktor i Europa. Prøv at læse lidt historie i stedet for at skrive sådan noget vås.

   At USA skulle være interesseret i en NATO base på Krim tror jeg ikke meget på, idet de stort set kan angribe et vilkårligt mål på jorden med de midler de har.

   Putin har overreageret på det, der skete i Ukraine

   • Albert Nielsen

    Gammelkommunisten Jørgen Silly kan ikke skrive andet end vås. I Sverige kaldes modellen “träskalla” – hoved af træ.

 • Leif Mortensen

  Havde egentlig tænkt at kommentere Marie Krarups indlæg. Men er kommet til den slutning, at hendes indlæg – og holdninger – ikke er det værd!

  • Jørgen Villy madsen

   Den kommentar du kom med – er absolut intet værd, så hold fast ved din første tanke fremover.

  • Albert Nielsen

   Den gamle stalinist Jørgen Silly-Villy fik tilbudt et fuldtidsjob, som ligger helt på niveau med hans intelligensniveau, hans
   mentale alder og udvikling, idet Sønder Dråbys marked mangler en stopklods til deres luftgynge.

   Desværre kunne han ikke kan klare cuttet,

 • Søren Tvorup Christensen

  “Jeg er simpelthen en midaldrende, dansk kvinde. Og det må jeg leve med og få det bedste ud af. På samme måde med lande.”

  Krarup formår endnu en gang at udstille sig selv, som lallende badutspringer. Man tør næsten ikke tænke på, hvordan hendes holdninger måtte være, når hun når alderdommen.

 • Ivo Santos

  Indse det, Ukraine er delt i to lejre, Den ene del er vendt mod EU, og den anden del er vendt mod Rusland, eller deres traditioner.
  Hvad der er rigtig og forkert er ikke helt til at vide, men det ender vel med at Ukraine må deles op i to dele i stil med hvad der skete med f.eks. Tjekkoslovakiet. Men så længe politikkerne i både EU, NATO, USA, og den ukrainske befolkning er krigsliderlig og ikke villig til at sætte sig ned ved bordet og rent faktisk finde en værdig løsning på hele problematikken, så kommer der nok ikke til at ske noget.
  Noget andet er så at landet også er delt religionsmæssig, på den ene side er der Græsk katolikkerne, og på den anden side er der de Russisk ortodokse, og den vinkel hører man sjovt nok aldrig om i danske medier, og igen!!, religion!!, roden til næsten alt ondt. Derfor bør man også tage den vinkel også tages op når, og hvis man skal finde en løsning som kan stoppe hele krisen.

  • MikeDK

   Du har jo såre ret, men intet land har lyst til at opdele sig selv frivilligt.
   Hvis de havde, ville USA have gjort det for lang tid siden.

   Jeg tror ikke er der krigsliderlighed der er til grund for fortsættelsen af en konflikt som kunne blive løst ved løsrivelse, det er manglende vilje til at gennemføre den. Og med relativ god grund, for så vidt jeg ved ligger en stor del af Ukranies industri og råstoffer i den “russiske” del. Lidt en kedelig ting at blive kendt for at afgive fra Kiev af.

   Mange lande ville nyde godt af nye grænser engang i mellem.

  • Jacob Schønberg

   Ukraine er ikke mere delt end Danmark. Der er mange politiske holdninger og folk er som bekendt forskellige men Ukraine er et land – tag ikke fejl af det!

   • Bo Kønig

    Sikke noget vrøvl, tag nu at læse Ukraines historie. Landet ukraine er sammensat af en vestligdel, der tidligere var en del af Polen-Litauen og en østlig del, der tidligere var en del a Rusland.. Er Danmark sammensat af en Svensk og en tysk del ?

  • Peter Hansen

   Nogen andet er, at hvorfor skulle den Øst Ukrainske befolkning oprigtigt have et ønsker om, at blive et udkants udkants område i et kæmpe stort Rusland, lidt logik tilsiger, at alt andet lige, så vil indflydelsen være større i Ukraine, end i et Kæmpe Rusland!

   • Jørgen Villy madsen

    Østukrainerne er russere, der fik undertrykt deres etnicitet af vestukrainere, så naturligvis vil de være en del af Rusland.

    • Peter Hansen

     Hvis det er tilfældet, så er jeg sikker på, at det står dem frit for, at flytte til Rusland, der er jo masser af plads! At de føler sig som russere, er jo ikke det samme, som at de skal tage ukrainsk land og værdier med sig, det vil ingen stat der finde sig i!

     • Bo Kønig

      Det er tilfældet, hvilket du kan overbevise dig selv om, ved at undersøge lidt på nettet.
      Som det måske er dig bekendt, er der mange etniske mindretal rundt omkring i Europa, fordi grænserne er blevet flyttet gennem tiden, men mange vælger at blive.

     • Peter Hansen

      Jamen det er jeg udmærket klar over, jeg er også klar over den etniske/kulturelle udrensning og russificering der er foregået under det tidligere sovjet, hvilke jeg på ingen måde synes skal retfærdiggøre russernes erobringstogter i det nye årtusinde.

      Det kan man også berige sig med diverse steder på nettet.

     • Bo Kønig

      Vi er desværre enige om, at der foregik frygtelige ting i sovjet tiden.
      Mig bekendt er der ingen Russiske erobringstogter i Ukraine, Krim valgte ved en demokratisk afstemning at man ville tilhøre Rusland.
      At Ukraine og Vesten ikke vil acceptere denne afstemning eller en evt. ny afstemning med div. observatører fortæller desværre kun mig at balladen ikke handler om Krim, men noget andet.

     • Peter Hansen

      Frygtelige ting, som Putin videreføre på hans helt egen måde i hans stræben efter stormagts drømme for en hver pris… der var intet demokratisk valg på Krim, det vil svare til, at vi blev besat af tyskerne, og tyskerne holdte et valg i Sønderjylland, som så tilfældigvis faldt i tyskernes lod. Det er usagligt, og det ved du også godt selv, så jeg må indrømme, at din agenda her synes tvivlsom!

      Naturligvis acceptere resten af verden heller ikke denne besættelse og annektering af ukrainsk jord, det strider mod folkeretten og i øvrigt mod de utallige aftaler, kontrakter og forsikringer Rusland selv har lavet med den suveræne stat Ukraine.

      Rusland opføre sig uciviliseret og som noget man sidst så i 1930´erne, og ærligt talt synes jeg det er torskedumt, nu her hvor de havde alle chancer for, at blive et normalt velfungerende land.

      Respekt og loyalitet opnår man ikke ved at tryne sine nabolande, men ved at behandle dem på lige fod, handle med dem på lige vilkår osv. Rusland har virkeligt ødelagt sit ry ude i verden, som en fail stat man ikke ved hvor man har eller kan stole på, desværre og desværre for den russiske befolkning som betaler dyrt for dette.

     • Peter Hansen

      Jep, som skrevet ovenfor, så er gamle grænser også bevidst blevet manipuleret og flyttet, og her må man nok sige, at russerne i særlig grad har været historisk dygtige, lige fra Finland i nord, til Kaukasus i syd, fra Japan i øst, og til Polen i vest…

     • Bo Kønig
     • Peter Hansen

      Ikke nødvendigt, jeg har helt styr på det. pg har ikke behov for at blive manipuleret på ukendte sider. Rusland er og bliver skurken i det her spil, om du kan lide det eller ej.

     • Bo Kønig

      Jamen det har du da, selvfølgelig er Rusland skyldig i minoriteterne i Ukraine. Lad os se på historien, i 1922 da Ukraine blev optaget i USSR, blev der administrativt tilføjet et par russiske områder i Østukraine, senere i 1945 lidt Polske områder i Vest ukraine og endelig i 1954 men det var jo Ukraineren Krustjov der tilføjede Krim.
      Sørme du har næsten ret, det var Ruslands skyld, nå ja bortset fra at Stalin jo var Georgier og Krustjov jo som nævnt Ukrainer, men 1 ud af 3 ikke dårligt…

     • Jørgen Villy madsen

      Ukrainere og russere kan ikke udstå hinanden og kommer aldrig til det. At fortælle russere, der er født og opvokset i Østukraine, at de bare kan rejse til Rusland er det dummeste, jeg har hørt længe.

      Det eneste menneskelige er at dele fejlkonstruktionen Ukraine op i to dele med en grænse. En del hvor ukrainerne er flertal, og en hvor russerne er flertal. Parterne har vist sig uegnede til at leve sammen i fordragelighed.

      Hvorfor skulle de tvinges til en skæbne værre end døden, når det overhovedet ikke er nødvendigt? Det er for dumt.

     • Galning

     • Peter Hansen

      Du glemmer bare, at russerne igennem historien har kørt en intens russificering og etnisk udrensning, og den belønner du ved, at gøre som du siger!

      Noget andet er, at Russere og Ukrainere, er som Danskere og Nordmænd, måske endda endnu tættere rent sprogligt, så den med at den menige russer og ukrainer hader hinanden, den er nok lidt søgt.

 • Henrik H

  Marie Krarup – som jeg tidligere har skrevet er det himmelråbende åbenlyst, at du er påvirkningsagent for FSB / Rusland / Putin.
  Du gør dig til talskvinde for en appeacementpolitik a la Chamberlain – “giv Hitler hvad han mener tilhører Tyskland” – så forholder han sig nok i ro. Resultatet af dette eftergivende lalleri kender vel selv du. Putin og Hitler har en skræmmende lighed. I Ukraine kaldes Putin for Putler – dette ved du sikkert allerede, og synes sikkert, at det er dybt uretfærdigt.
  Det der undrer mig mest er, at du tror, at ingen kan se dit åbentlyse forræderi. At DF overhovedet vil acceptere, at du udtaler dig på vegne af partiet og ikke som privatperson undrer mig. Søren Espersen plejer nok at kunne sætte partimedlemmer med absurde holdninger på plads, men i denne sag har han været forbløffende tavs. Hvad sker der i DF?

 • Ole Arne Sejersen

  Marie Krarup er i besiddelse af en englelig tålmodighed. Man må beundre hendes ufortrødne arbejde med politisk voxenpædagogik… osse selv om takken indimellem er beskyldninger for at være landsforræderisk påvirkningsagent for en udenlandsk magt.

  Den slags reaktioner kan være vanskelige at forstå, medmindre man betænker, at det altid er hårdt at miste sine illusioner.

  Når man opdager, at det billede, man i årevis har FØLT svarede til virkeligheden, slet ikke passer, så får man et chok… et falskt billede, dannet på grundlag af en altomfattende kritik af Rusland fremført i massemedierne under hyppig anvendelse af alternative sandheder. Og ja, så er det en barsk opvågnen at læse Marie Krarup.

  Krarups opfordring til at se REALISTISK på Ukraine, Rusland og Vesten, opsat med store pløkker over den politiske pulstagning, er ikke velkommen i alle kvarterer. Nøgleordet realistisk punkterer utvivlsomt mangen en følelsesbåret ideologisk ballon.

  At den pædagogiske indsats bærer frugt kan heldigvis ses i kommentarsporet. Et sted hedder det fx., at Krarups indlæg – og holdninger – ikke er værd at kommentere på. Kommentatoren havde ellers tænkt sig at kommentere, men gav op.

  Ønsket om realisme blev sikkert uoverkommeligt.

  • Brandmand for Bidermeyer

   “den pædagogiske indsats bærer frugt kan heldigvis ses i kommentarsporet”.
   Det er helt rigtigt. Under Yoguslavienkrigen og NATO’s uprovokerede angrebskrig mod Serbien – det man hang nazisterne for ved Nürnbergprocesserne – var der ikke en eneste kritisk røst. Løgnene om de serbiske mega-massakre opklarede den tidligere finske præsident Martin Atisari som FN-efterforsker som lige så forløgne som Iraks masseødelæggelsesvåben.
   Men nu ser flere nuanceret på NATO og de interessegrupper bag, bl.a. de neokonsernative, og Ukraine og hvilket ustabilt sammensurium det er.

   • MikeDK

    Du støtter Rusland og Serbien.
    Det lyder meget sympatisk.
    Selvfølgelig er du formentlig også Trump fan.

    Men Srebrenice skete altså, uanset om du kan lide det faktum eller ej.

    • Albert Nielsen

     Se på hendes brugernavn og hold ikke vejret, mens du venter på at få dokumentationen præsenteret – det er farligt at holde åndedrættet tilbage i århundreder.

    • Brandmand for Bidermeyer

     Forkert.Støtter gør jeg ikke. Jeg lytter. L Y T T E R ! Og jeg støtter selvfølgelig ikke blindt de neokonservative, som mange af mine letsindige landsmænd desværre gør.
     1. Begivenhederne i Srebrenice er ikke ordentligt belyst. Den mest betydeligste indvending er, at de indesluttede bosniske muslimer stod bag en stor del af myrderierne, som var en massakre på civile bosniske serbere. En ordentlig opklaring mangler altså.
     2. Den i 1999 påståede serbiske mega-massakre i Racek Kosovo, som hidsede os op til til en uprovokeret angrebskrig mod Serbien, var lige så forløget som Iraks masseødelæggelsesvåben.
     3. Ukraine havde selvfølge ikke et lovligt regeringsskifte og udskiftning af parlamentsmedlemmerne den 22.2 2014. Et sammensat land vil selvfølgelig blive destabiliseret af et statskup. Det er blot tåbe-dumt at bruge Rusland som prygelknabe i den sammenhæng.
     4. NATO er selvfølgelig blevet en sikkerhedsudfordring efter, at de neokonservative høge er kommet i en position, hvor de frit kan bruge vore stridskræfter til deres bombedemokrati.

     Og så har dansk politik et problem med kvaliteten af sine efterretninger. Måske burde læren af overnævnte føre til en reform af efterretningsvæsenet, så slige fejl ikke vil gentage sig.

     • MikeDK

      1) Srebrenice er fint belyst. Hvis vi skal følge din logik, som ser ud til at være at hvis en eller anden har indvendet noget så er det du ikke kan lide ikke belyst, så er intet i denne verden fuldt belyst og al diskussion om virkelighed og fakta ubrugeligt.
      2) Her kan vi tale om indvendinger og manglende belysning (som du så godt kan lide).
      To rapporter lavet om Racak viste to forskellige ting. Den rapport du kan lide (den jugoslavisk/hviderussiske rapport) er blevet kritiseret for at bruge metoder som har været erklæret uvidenskabelige siden 1967, er blevet modbevist af den senere finske rapport, og hævder i øvrigt at en død 12 årig pige var en modstandskæmper og ikke civil. Den finske rapport (det er den der har indvendinger mod din rapport) siger alle var klædt i civil tøj, ingen havde våben eller ammunition på sig, og der var ingen umiddelbare tegn på kamp. Altså var de civile og derfor fandt massakren faktisk sted.
      3) Siger du dermed at fordi et land (Ukraine i dette tilfælde) har et statskup så er det OK at Rusland invadere dele af det? Gælder det alle andre lande? Må vi invadere Ukraine, eller Venezuela for den sags skyld? Rusland er ikke nogens prygelknabe, de er i international bad standing fordi de i fredstid invaderede et naboland.
      4) Jeg har ikke en holdning til NATO brug af bombefly – jeg ville foretrække ingen brug af bombefly, men at kalde Stoltenberg en neokonservativ høg er vist at stramme den.
      5) Måske skulle du L Æ S E mere end lytte. Jeg tror du L Y T T E R til de forkerte.

     • Brandmand for Bidermeyer

      1. Screbrenice er ikke belyst af uvillige.
      2. I Racak blev vi hidset op til krig med en påstået massakre med mere end 20.000 ofre. I virkeligheden var det 40. Altså en grov løgn.
      3. Sæt dig ind i statskuppets begivenheder. Må jeg som en begyndelse anbefale Victoria Nuland?
      4. Stoltenberg hørte ikke mere, da de sagde “generalse…” til ham. Han tager imod ordrer. The supreme allied commander er operativt øverstbefalende.

      Prøv at forbind bare et par hjerneceller.

     • MikeDK

      1: hvilke uvildige ville tilfredstille dig? Russere? Serbere? Jeg tror ingen ville tilfredsstille dig, fordi så skulle du indse en gang for alle at det skete.
      2: 20.000? I betragtning af at der kun boede 2.000 i Racak er det imponerende.
      Endnu mere imponerende er at hændelsen/massakren blev rapporteret af OSCE styrker den 15. januar, og blev dokumenteret af journalister den 16. januar. Efter at være blevet nægtet adgang af de serbiske styrker.
      Jeg tror dog gerne på løgne i krig, som masseødelæggelsesvåbnene var. Jeg kan bare ikke lige se det i det her tilfælde.
      3: begivenhederne er egentlig irrelevante. Intet forsvarer Ruslands aggression. Nulands følelser for EU og USA’s agressive politiske kamp for vestlig indflydelse i Ukraine, er dele af det ældste geopolitiske spil der findes. Kampen for indflydelse. Intet gøres her som Rusland ikke selv har gjort andre steder. USA er bare bedre til det.
      Jeg gentager: Intet forsvarer annekteringen af Krim. Og det faktum at du mener det, burde gøre os alle urolige.
      4: Det er ikke svært at gennemskue at alle magtfulde personer, som politisk beviseligt er modsat af det du kalder dem, blot vil blive kaldt stråmænd, sålænge du kan få dit verdenssyn til at passe. Den slags diskussioner stoppede jeg med på et tidspunkt i folkeskolen.
      Prøv med ordentlige argumenter næste gang.

     • Brandmand for Bidermeyer

      Så frygt Ivan og hans agenter. Det rører ikke mig.

     • MikeDK

      Og der røg din troværdighed.

     • novorossia news gradimir m

      hr des vær var det nu ikke en løgn det var nog radovan karacic der udførte på sin ejen lovgivning det hadet serbijen ikke noget med gør radovan karacic var endehacker i bosnijen derfor er sebrenica regti og sørlidt

     • novorossia news gradimir m

      tag penge tilbage for det du siger er fake

  • Albert Nielsen

   Hvis du havde fulgt med i Ruslands historie de seneste år, tiden under den KGB-trænede Putin, ville du have vidst, at landet har overfaldet tre nabostater, har udført skinangreb med bombefly på stockholm, har truet med at bruge atomvåben mod Danmark, sender atomvåbenbærende bombefly med slukkede transpondere rundt i Skandinavien, og meget mere.

   Du skal endelig ikke lade kendsgerninger forstyrre dine overvejelser.

   • Ole Arne Sejersen

    Nå, så går lirekassen atter igang. Her er der tydeligvis tale om en bot. Hjemland ukendt, men genoplivelsen af det forlængst lukkede Agitprop giver måske et fingerpeg.

    Disse antagelser vil jeg ikke lade forstyrre mig i mine overvejelser. Bare rolig… og god fornøjelse ved håndsvinget!

    • Albert Nielsen

     Ole Arne Sejersen: kyllingehjernet politruk som i gamle dage.

     • Ole Arne Sejersen

      Klukklukluk!

     • Albert Nielsen

      Tillykke! du fandt åbenbart et korn.

     • Ole Arne Sejersen

      Ja, det gjorde jeg – i modsætning til dig, der aldrig har fundet noget. Som bot kan du jo kun lire af, hvad andre har podet ind i dig.

     • Albert Nielsen

      Husk tilbuddet om et fast job som stopklods i Sønder Dråbys markes luftgynge, nu da du ikke kunne klare cuttet til at blive Hanneslevs landsbytosse.

     • Ole Arne Sejersen

      Hovsa, hvad er nu den af? Folkene bag botten er vist begyndt at falde af på den. En bot har ganske vist til opgave at gentage en bestemt påstand i det uendelige, men for at sløre det mekaniske i processen, skal formuleringen hele tiden varieres.

      Alligevel ser vi denne bot gentage sine banale klichéer overfor flere forskellige debattører iklædt de samme sproglige vendinger. Tilbuddet om fast job som stopklods osv. har exempelvis uændret været fremsat adskillige gange overfor forskellige deltagere i debatten… Uprofessionelt og kedsommeligt.

      Er der tale om skødesløshed fra betjeningens side eller måske noget alvorligere? En maskinfejl… Er der mere end den hidtil konstaterbare skrue løs? Ligger der møtrikker spredt rundt omkring på gulvet? Det er fandeme uhyggeligt, du!

      Dette maskinelle sammenbrud kan i så tilfælde osse forklare, hvorfor vi endnu ikke har fået serveret den altomfattende kritik af Rusland, der blev lovet i forbindelse med en anden udgave af Marie Krarups indlæg. Et synderegister der ville række herfra til Moskva, hed det forjættende.

      Få nu den fejl fundet og programmet opdateret. Kvikkere hoveder har allerede taget têten, debattører som placerer “lille Marie K.” i selskab med Trump og Putin og… HITLER (!).

      Her må da være inspiration at hente for et bot-mandskab, der er kørt fast.

     • Albert Nielsen

      Sagen er, at stillingen stadig er ledig, fordi de tidligere kandidater ikke var i stand til at bestå egnethedsprøven. Den består i:

      1. Ansøgeren skal indenfor en tidsfrist på 6 minutter huske sit eget fornavn.
      2. Ansøgeren skal derefter kunne udtale sit eget fornavn (uden tidsbegrænsning).
      3. Ansøgeren skal indenfor en tidsfrist på 5 minutter kunne klappe i hænderne 3 gange.

      Som tidligere skrevet: ingen af ansøgerne har endnu klaret cuttet.

     • Albert Nielsen

      “Som bot kan du jo kun lire af, hvad andre har podet ind i dig.”

      Som det hedder udi det engelske “It takes one to know one”.

    • Albert Nielsen

     Selvfølgelig ved du, at det russiske propagandaministerium ikke længere hedder Agitprop – det er jo din faste arbejdsplads.

 • MikeDK

  “Ukraine er et hus i splid med sig selv. Der er meget store historiske, etniske, kulturelle, sproglige, religiøse og regionale forskelle i Ukraine. En stor del af befolkningen føler sig fremmedgjort fra det nye styre, fordi der er dybe uenigheder om, hvad det er være ukrainsk.”

  Prøv at erstatte Ukraine med USA. Samme sætning.

  Det er meget muligt at et land er splittet på mange måder, Danmark ville lide samme skæbne hvis DF en dag fik statsministerposten.
  Men det retfærdigør ikke, aldrig nogensinde, en fremmed magts agression/invasion, med dertilhørende løgne, røgslør og benægtelser. Uanset hvor “realistisk” vi skal se på tingene.

  Realistisk set er problemerne nok stadig større nu end de var før Ruslands invasion/annektering af Krim halvøen. Så jeg vil mene løsningen stadig ligger i Moskva.

  • Jacob Schønberg

   historiske, etniske, kulturelle, sproglige, religiøse og regionale forskelle i Ukraine ! Ja fuldstændig ligesom i Danmark ! Nu er der jo ikke nogen der forestiller sig at Tingbjerg bliver en del af Syrien. Men sammenligningen er reel nok

 • Christian Bisgaard

  Marie Krarup hævder at Ukraine har sat tanks, soldater o.s.v. ind mod befolkningen i det østlige Ukraine. Det er nyt for mig, så vidt jeg har forstået, så er det de bevæbnede militser som den Ukrainske hær kæmper imod.
  Er der dokumentation for disse påstande eller er det bare en af Marie Krarup’s påstande, som hun haler op af hatten som en hvid kanin, uden hverken logik eller dokumentation.
  De vestlige ledere har flere gange foreslået at der skulle indsættes observatører fra FN i det østlige Ukraine for at kunne dokumentere overgreb på civil befolkningen, hvis det skulle ske. Fra russisk side var man ikke interesseret i uafhængige observatører, hvorfor mon det ?

  • Albert Nielsen

   Det er ikke kun Marie Krarup, som påstår dette.

   Agitprop, det russiske propagandaministerium understøtter hendes påstand fuldt ud.

  • Peter Hansen

   Bevæbnede militser = “Frivillige” Russiske soldater på “ferie”

 • Arvid Holm

  Medierne ser ikke længere samme forpligtelse til objektiv information af borgerne.
  John Danstrup er ikke længere blandt os.
  I dag skal borgerne med udvalgte erklæringer påvirkes til en reaktion, som nogen finder “rigtig”.
  Man kan få det indtryk, at mange medie-arbejdere i høj grad nyder at bestemme, hvad andre mennesker mener.
  De tænker tilsyneladende ikke videre over, at de ikke selv kontrollerer, hvad de skal bestemme.
  Man kan ikke udelukke, at den virkelige magt ligger hos nogle mennesker, der ved lige så meget om Rusland som Marie Krarup.
  Disse menneskers målsætning er ikke kendt, men deres mangel på oprigtighed er velkendt.
  Så det er nærliggende at mistænke dem for at søge en ydre fjende, der kan aflede opmærksomheden fra bla folkevandringen fra Mellemøsten og Nordafrika.

 • poul brun larsson

  Sørgeligt at Berlinske promoverer (spalteplads) MK’s fordrejede meninger .. hvis det ikke var så sørgeligt kunne man blot grine….
  Enøjet og ”udvalgt” historiefortolkning i hænderne på personer (M Krarup) eller udemokratiske styrer med mulighed for at kunne promote / propagandere egen bedrevidenhed – har virkelighedens historie desværre masser af meget negative eksempler på både før og nu.
  Det er altid sørgeligt når personer under dække af egen påstået objektivitet og sandhed gang på gang fremturer med alene halve sandheder, subjektiv udvalgte begivenheder eller direkte forfalskninger – som f.eks. Trump og Putin (og Hitler ligeledes brugte) – eller som lille MK ligeledes gør nu vedrørende Ukraine og Kreml.
  MK’s udgydelser er i bedste fald et klart udtryk for en stærk mangelfuld viden vedrørende Ukrainske forhold og historie – eller også er det målet bevidst IKKE at fortælle HELE sandheden men kun en opfattelse som passer sammen med Putins og separatisternes i Donbas.
  Først mestrede S.Krarup med forstokkede meninger og en altid nedladende attitude at holde mange væk fra DF – nu jager M.Krarup DF-vælgere på flugt igen – ”flot” …
  Måske (forhåbentlig) kommer der en dag til selvransagelse og realiteter for også MK.

 • Albert Nielsen

  Hvis Rusland bliver skræmt af de meget omtalte 3.000 NATO-soldater og 87 kampvogne, så er landet li’godt meget svagt, men den forestilling er også helt ude af trit med den russiske militære virkelighed.

  Rusland er nemlig i fuld gang med forberedelserne til en øvelse langs den østlige grænse mod NATO-lande, i Belarus, Østersøen, de vestligste områder i Rusland og i den russiske enklave Kaliningrad.

  Øvelsen hedder ‘Zapad’, som på russisk betyder ‘Vest’ og vil omfatte ca. 100.000 soldater. Den skal gennemføres i slutningen af sommeren i år, og kan kun vurderes som en øvelse beregnet på skræmme Polen og de små NATO-lande, ligesom den giver klare mindelser om den kolde krig.

  At Rusland fører krig i Ukraine og har erobret de østlige dele af nabolandet med Krim, ligger fuldt ud på linie med landets overfald på små nabolande som Georgien.

  Skal vi se realistisk på Rusland, Ukraine og Vesten, så er Rusland i fuld gang med krigsførelse for at få unødvendigt Lebensraum i Ukraine, og en militær skræmmekampagne mod Vesten, og Vesten demonstrerer uvilje mod at vise tilsvarende militære “muskler” ved kun at sende 3.000 soldater og 87 kampvogne til landene langs Ruslands grænse mod Vesten.

  • Jacob Schønberg

   Vi behøver ikke mere end de 3000 mand for at vise vilje og sammenhold 🙂 Økonomisk styrke er meget mere værd end tanks og kanoner. EU kan bruge mere økonomisk styrke på at fremme den økonomiske udvikling i Ukraine. det er det der skal til for at vinde freden. Jeg kan stadig huske frygten da jeg kørte ind i Ukraine lige efter at Russerne havde taget Krim. Vi var mange der tænkte at nu tager de halvdelen af Ukraine! Den frygt var næsten håndgribelig. der var meget meget stille i Ukraine – og stort set ingen EU nummerplader.

 • Jacob Schønberg

  Danmark skal støtte Ukraines økonomi og udvikling både fordi det er en god forretning for Danmark og EU MEN navnlig fordi det er vejen til en fredelig udvikling i Europa. MK ved tydeligvis ikke meget om Ukraine , men så kan jeg berette at landet er ludfattigt og alligevel fungerer skolevæsen, hospitaler, politi og retsvæsen. MK maler et billede af Ukraine som en krigsliderlig nation! Det har intet på sig! Putins lejesvende slår hver dag Ukrainske soldater ihjæl og Ukraine holder alligevel stort set deres del af aftalen. SepaRATISTERNE ER 100% betalt fra Rusland. våben , ammunition , benzin og diesel. Medicin, elektricitet og meget mere. DET VÆRSTE ER DOG AT RUSLAND FORSYNER DONBAS MED SOLDATER FRA RUSLAND OG TJETJENIEN.
  Det faktum at separatisternes tropper kommer fra Rusland gør Rusland til en krigsførende nation i Ukraine.
  Jeg håber at Rusland vånder sig under den økonomiske byrde. En økonomisk fremgang i Ukraine vil svække separatisternes politiske opbakning. Nu er der ikke nogen der ved hvor meget opbakning de har
  Hvis Ukraine ønsker at ødelægge nogen af separatisternes fabrikker eller på anden måde gøre det svært for Ruslands krigsindsats i Ukraine så har de ret til til det! Ethvert land har ret til at forsvare sig imod en fremmed invasionsstyrke MK. det er et pricip som Nato og EU fuldtud vedkender sig
  Desværre tager krigen i Donbas fuldstændig fokus væk fra hvad der foregår i Krim. Hvis vi kunne få en løsning på krim som både Ukraine og Rusland kan leve med så vil krigen i Donbass også slutte, for så har Rusland ikke længere grund til at betale for den krig

  • novorossia news gradimir m

   øhhh danmark skal ikke støtte en stat der begår folkedrab og totur og voltækt mod minraåret teng vis din familie bliv torturet og din kone voltaget af facist junterens army vad vil du sige til det er det oki vil du bar nye det

   • novorossia news gradimir m

    jeg er en del af de i øst ukriane novorossia jeg bakker novorossia 100 prosent din håb er en kun til en papirkur når du hånder en befolkning milionder af år har levet i det åmråde før ukriane bliv til navn ja vis de forsetter at have er der ikke andet at før krigen ind i kiew direkte og tage landet som president har sagt på link

    https://dninews.com/article/zakharchenko-promises-conquer-kiev https://uploads.disquscdn.com/images/c9045d711374a10a5b76bffe8ea66bbf2ed767bfd04f74fa322be0cf7f216d06.jpg
    Zakharchenko lover at erobre Kiev

    Onsdag den 2. august 2017 – 15:00

    Lederen af ​​Donetsk People’s Republic, Alexander Zakharchenko, sagde, at DPR-militæret stadig vil gribe Kiev. Han sagde dette i et interview med Zakhar Prilepin, forfatter og politisk instruktør af en af ​​DPR-enhederne.

    “Folk kan sige til mig – du skulle gribe Kiev, var du ikke? Men jeg ændrer ikke min stilling – jeg skal gribe det. Jeg nævnte ikke datoen, gjorde jeg?” Zakharchenko sagde.

    Han tilføjede, at repræsentanter for de ukrainske styrker konstant truer republikkerne i Donbass med deres offensiv.

    “Vi har gentagne gange hørt udsagn fra både vores glødende modstandere og vores” tilhængere “, at vi kan blive revet i tre dage, fire dage, fyrre minutter … Men de har det i tre år uden succes,” leder af DPR noteret.

    Zakharchenko har gentagne gange annonceret omfattende offensiv operationer af DPR Armed Forces. Den 15. marts meddelte han, at Republikkens statsgrænse snart kunne passere gennem Dniester-floden. Ifølge ham vil DPR’s endelige grænser blive etableret, når “vi vil beslutte, at dette er vores land.”

    • Novorossia or is it malorossiya now a days? lol Zakharchenko is a dead man walking.

 • Mikael

  Marie får det til at lyde som om Ukraine selv var skyld i at Rusland sendte tropper til Krim. Agumentet er åbenbart at det er ok at invaderer et land, hvis der er interne stridigheder – så må vi håber at ingen opdager vores interne problemer med at holde lov og orden på Nørrebro…
  Marie er sikkert en klog pige men meget farvet af en Russisk pro politik. Her gælder det om at træde et skridt tilbage og se på Ukraine som en nation og her er det på ingen må ok at et andet land invaderer dele af den nation – hvor havner vi så hvis alle lande selv kan bestemme hvornår det er ok at snuppe en bid merr? Nazisterne brugte forresten den taktik i 30′ og 40’erne…

  • novorossia news gradimir m

   jeg kan gerrenter dig for det jeg er huminitær medhjelper i øst ukriane og se de gysliheder på link https://www.facebook.com/Malorossiyaa der er maget du kan se

 • Jørgen Villy madsen

  Krarup har ret, når hun klager over manglende realisme. At forblive i
  fortidige handlemønstre er skæbnesvanger. En brite formulerede engang den
  ulykkelige tese om, at amerikanerne skulle holdes inde i Europa, russerne ude
  og tyskerne nede. Det har man jublende holdt fast i siden uanset, at tiden og
  udviklingen for længst er løbet fra noget så primitivt. I dag burde alle
  europæere slutte op om en tese, der er i takt med den udvikling vi har
  gennemløbet og oplevet siden britens frygtelige syner.

  Den virkelighed, vi lever i, kræver at USA og deres trojanske hest, UK,
  sparkes ud af Europa, og at Rusland trækkes ind i Europa, hvor de rent fysisk
  er i forvejen og hører hjemme – i modsætning til USA, der er en endog
  særdeles ubehagelig gæst, og at Tyskland hyldes og hæves op på et niveau, hvor
  dets eminente lederegenskaber kan udfolde sig i samspillet med Frankrig.

  Hvis vi ikke meget snart tilegner os en virkelighedsopfattelse i pagt med
  nutiden, vil Europas opløsning fortsætte. Intet vil stoppe den – hvis vi ikke
  selv vil det – og gør det. Vi kan lære meget af Trump på et enkelt punkt, hvor
  vi bør hylde ham. Han sagde America First. Vi skal lære at sige ”Europe First”!

  • novorossia news gradimir m

   helt sekker

 • Patek Castelli

  Hvis man argumentere for Ruslands ret til at annektere Krim, så har min intet forstået og lært af historien. Modsætningsforholdet i det ift. Danmarks NATO-medlemskab, skriger til himlen.

  Historisk har vi leget den leg som russerne gør og efter x-antal 100 hundrede år, kulminerer den med en verdenskrig, såfremt flere spiller med.

  Alle lande alene i Europa, kan gøre lignende krav, og med samme berettigelse, som Krarup udtrykker forståelse for.

  Skal Danmark eksempelvis annektere Slesvig og Holsten? De samme krav kan gøre sig gældende mellem stortset samtlige lande på planeten… og så ruller lavinen.

  FN og NATO forsøger netop at skabe en verdensorden, hvor denne gammeldags tankegang ikke for lov at folde sig ud.

  • Jørgen Villy madsen

   Hvis ikke nutiden har ret til at rette op på de åbenlyse fejl, der blev begået i fortiden, så er vi ilde ude. Krim er ikke en del af Ukraine. Den har altid været russisk, og russerne har styrken til at rette fejlen.

   Der kan ikke være tvivl om, at hvis Danmarks nuværende højrefløj havde de nødvendige muskler, ville vi annektere Slesvig, Skåne, Holsten, Halland, Blekinge og meget mere, og anse os for at være i vores gode ret.

   At gøre en dyd af nødvendigheden og gøre os til de hellige er direkte usmageligt. De nuværende grænser er levn fra en rystende nationalstatsfortid, som vi for længst burde have gjort op med.

   EU er en begyndelse, men slet ikke effektiv nok.

  • novorossia news gradimir m

   det er legal gjort og der var en folkevalg det var demokratisk 100 prosent
   jeg var øjenvider til det og jeg forsvar det 100 prosent

 • novorossia news gradimir m

  ja det folkevalt 100 prosent o legal vis i ikke kan se demokratiet har talt så må det vær jers pruoblem

 • novorossia news gradimir m

  jeg skal lige gør opmerksom på der fornydlidt faldt dom i icc tribunal vedrørne at ukriane facist stat hadet klaget over rusland at de finander øst ukriane der felt dom at ukriane klage er bootkastet på det begrunde at det ikke var en seldstenti stat det tilhørte rusland det kan læses i icc tribunal

  • Jørgen Villy madsen

   Hvad snakker du om? Kan du ikke få en til oversætte dine indlæg til et nulevende sprog?

 • Jes Sørby

  Endnu engang pladder fra MK. Ukraine er i spild nej det er de ikke, de var i spild men takke være Putin kujonagtige angreb på landet står det idag mere samlet og flere mennesker i Ukraine er klar til at forsvare det end russere der vil forsvare Rusland.